Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага

Евродепутатът Емил Радев: Не може да избиваме всичко живо!
8 юни 2018 10:30,
115
Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окончателното решение за живота на кравата Пенка ще бъде взето в понеделник, обявиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Така присъдата на кравата беглец, която напусна пределите на страната ни и гостува в рамките на две седмици в съседна Сърбия, беше отложена с 4 дни.

Още по темата

Директорът на агенцията по храните Дамян Илиев ще проведе извънредни срещи с представители на ветеринарните служби на Македония и Сърбия по повод казуса с преминаването на безстопанствени животни през граничната зона.

В сряда Илиев се е срещнал с македонските ветеринари в София, а в неделя ще проведе разговори и със сръбските експерти в Ниш. След това се очаква да бъде съобщено окончателното решение за съдбата на Пенка.

Очаква се тя да бъде умъртвена, тъй като след "екскурзията си" е влязла в страната ни от държава извън Европейския съюз.

“Не може по този начин да се действа – да избиваме всичко живо и проблемът е решен. С такива случаи ние отново увреждаме имиджа на България", заяви пред "Труд" евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"Не е смъртен грях, но това е още един пример как заради такива казуси се критикува европейското законодателство. Но тук говорим за една оценка от административни органи, каквато е Агенцията по храните. Нормално е да се види животното заразено ли или не, а не цялата държава и ЕС да се занимава с кравата Пенка. Призовавам Агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, тя да продължи да живее", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ЕСБАБХкравата Пенка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
2
 
! Отговори
Бизнес идея преди 5 години
Ако в крайна сметка умъртвят кравата и направят пастърма, това ще е единствената световно известна такава в целия свят. Това си е повод цената на килаграм да е 10 до 100 пъти по-висока от стандартната. Или да се продаде на търг на ценители. :)
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61Него няма да го бастисат от агенцията :)
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой от новите колконизатори донесе Ебола да речем ????
55
0
 
13
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
Цялата работа е ясна. Понеже случаят се раздуха и чиновниците не могат вече да вземат подкуп, решиха проблема, като Пенка я направят на създърма и подкупът си го прибират в натура от прясна създърмичка.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А природозащитниците сега къде са? :D Покрай сагата с Пирин и други мащабни проекти нададоха вой до небето. Сега не ги виждам? Случаеност?
53
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КраЙЙЙЙЙ Държавата и ЕС се пребориха с нелегалната мигарация !!!
52
1
 
15
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
Ако отида до Германия, Франция или..ЕС е ОК, а ако прескоча презоградско ..Не ?Имам пълни изследвания, нямам син език, но ако продължавате да заплашвате мен и бебето ми, ще разберете, какво е Луда КраваНе се занимавайте с глупости, търсете братя Галеви напр....мууууу
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая институция е напълно безполезна. Като цяло от ЕС вместо да решават какъв размер краставици да ядем или да убият едно животно, могат да мъдрят по-важни неща с парите на данакоплатеца. Също така Пенка е животно. Тя не е "гражданин" по смисъла на закона, по който и да е параграф и изобщо не знам от къде им хрумват такива тъпотии.
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако съм мошеник и искам да внеса 30 годишно телешко от Венецуела и корумпирам някои служители от агенцията по-добре ли ще е ??? Всичко оправиха само Пенка остана да отрепат !!!
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС си е точно като клинети на бар Синята стрида от небезивестната Полицейска академия.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАБХ да конфискуват всички храни от магазините първо които не са по стандартите.
47
0
 
21
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Тези като спазват и запетайката на закона защо не започнат и по същия начин да го прилагат и към фирмите прозводители на хранителни продукти където стоките нямат и грам качество
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е един ГУЛАГ управляван от бюрократи, гейове и фашисти.
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправиха си корупцията по всички нива и проблемите, и тръгнаха с животинката да се занимават. Няма да спрат докато не я убият без причина, като онези три малки кончета. Дивашка варварска ненормална държава! Премиера скоро беше в Сърбия и той! И с него ли така ще действат!? Срам и позор! А Сърбия да не би да е прокажена зона! И там живеят хора и животни! Като не е в ЕС какво!? Пълни абсурди!
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това значи, че сърбите трябва да убият всичките си животни защото са болни защо не ги убиват, БАБХ да иде в Сърбия и да почва да убива кравите. Сите сърбе на върбе.
43
1
 
9
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Ако веганите не излязат да протестират за Пенка, предлагам следващия път като се намацат пак да протестират за глупостите си и да се съберем група с кофи с цимент, да си лепнем по една табелка ГЕРБ и да им изсипем бетона...Нали така правят от ГЕРБ - заливат всичко с бетон!!!Ако някой има достъп до асфалт - може да се прояви също...
42
0
 
14
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Все едно е отишла в Чернобил. Прекалиха. Има си ветеринарни тестове. Ако кравата е здрава има нулев смисъл да бъде убивана. Ако я и изядат след убийството са за затвора ...
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страна извън ЕС а? Правим се сега че едва ли не, България е една страна където се спазват стриктно законите, и Сърбия понеже не е в ЕС, може да се очаква всичко. Едва ли не са от третия свят. Има болести зарази итн. Толкова е абсурдно това! Сърбия и без да е в ЕС е много по напред, а пък влязат ли, ще ни оставят в тъча както винаги. Толкова жалка пародия на държава сме, че нямам думи!
40
1
 
7
 
! Отговори
Западни покрайнини преди 5 години
Отипла е от България в Западните покрайнини, които са българска земя. Виновни са сърбите, защото са алчни за българска земя и са ни ги взели вероломно с Ньойския договор!
39
0
 
15
 
! Отговори
Тъжни българи преди 5 години
Няма такава държава,има само жилава страна с предатели управници.Вие сте вампириАко има зараза да се убие,но и вие не знаете защото сте едни безмозъчни съществаМного са животновъди в България, че дай Пенка е проблема.Проблем сте вие които гледате как да не съществува България, както без хора селата се умножават, така и българин да не остане.Нека е така,българите роли кой ще ги храни,вашите четирицифрени заплати, кой ще изкарва.Тия които издават смъртни присъди само час бъдете животновъди.