Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага

Евродепутатът Емил Радев: Не може да избиваме всичко живо!
8 юни 2018 10:30,
115
Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окончателното решение за живота на кравата Пенка ще бъде взето в понеделник, обявиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Така присъдата на кравата беглец, която напусна пределите на страната ни и гостува в рамките на две седмици в съседна Сърбия, беше отложена с 4 дни.

Още по темата

Директорът на агенцията по храните Дамян Илиев ще проведе извънредни срещи с представители на ветеринарните служби на Македония и Сърбия по повод казуса с преминаването на безстопанствени животни през граничната зона.

В сряда Илиев се е срещнал с македонските ветеринари в София, а в неделя ще проведе разговори и със сръбските експерти в Ниш. След това се очаква да бъде съобщено окончателното решение за съдбата на Пенка.

Очаква се тя да бъде умъртвена, тъй като след "екскурзията си" е влязла в страната ни от държава извън Европейския съюз.

“Не може по този начин да се действа – да избиваме всичко живо и проблемът е решен. С такива случаи ние отново увреждаме имиджа на България", заяви пред "Труд" евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"Не е смъртен грях, но това е още един пример как заради такива казуси се критикува европейското законодателство. Но тук говорим за една оценка от административни органи, каквато е Агенцията по храните. Нормално е да се види животното заразено ли или не, а не цялата държава и ЕС да се занимава с кравата Пенка. Призовавам Агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, тя да продължи да живее", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ЕСБАБХкравата Пенка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
бай х преди 5 години
а хората дето идват извън ес ще ги трепем ли ? .. и те може от нещо да са болни ..
17
1
 
19
 
! Отговори
питанчо преди 5 години
Какво ще се прави с птиците, горските животни , полските мишки,които отиват у съседите ?Сериозно - как е възможно подобно животинско действие да вдига на крак обществеността , а беднотията да е в дивета глуха линия ? Или за народа заблуда , най-добре , да мисли за кравата Пенка.
16
0
 
19
 
! Отговори
чекист преди 5 години
Такива глупости само бюрокрацията на Европа може да сътвори. Добре, ще заколим кравата. Няма да "заразява " като пасе, пие вода,ходи по нужда...Ами дивите животни...Нали те правят същото, а катадневно минават границата по няколко пъти. На едно мясо им е водата , на друго място храната. Каква е разликата между домашни кози, овци и диви такива. Това е безхаберие или нарочно се подгрява публиката, та да може Бойко Борисов да спаси Пенка в последния момент!?
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веганска простатия.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла седмица не могат да установят от какво е болна кравата, бюрокрацията и некадърниците от БАБХ убиват Пенка ей ще хванем сопите и ще станете само на ветеринари и бюрокати.
13
0
 
6
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 5 години
приветствам думите на Емил Радев.
12
5
 
5
 
! Отговори
Пълен смях преди 5 години
Смешно е колко много хора вярват на тази фалшива история!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вземат да видят отровите по магазините с хилядите "Е"та, а взели животното на мушка.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде, бе ни можи ъъъ!!! Шъ яде ми създърмъ. Охааа и на кифтенца муууу.
9
0
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Собственика да и слжи една шапка... така няма как да я разпознаят и ще се спаси животинчето. Гарантирано е, че работи...
8
6
 
14
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Горкото един Европейски съюз му съсипа живота :( . Опа? Май и на нас? :?
7
0
 
13
 
! Отговори
илиана преди 5 години
след пенка започваме да дебнем: вълци, лисици , кокошки,да не забравя ятата прелитащи патки , коне и тям подобни животни!!!!... а за пенка е ясно!!!! ,БАХБ -Иитам са хора ина тях им са яде създърма -още повече че на крака им е там !!!
6
5
 
5
 
! Отговори
Me преди 5 години
БАБХ, се грижи за всички граждани, не само за фермерите.
5
0
 
29
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
А бе оставете кравата на мира бе :D :D :D, баси поббббърканите ора. Направете й изследвания вижте дали е ок и я оставете да си живурка... тея братче повече се чудат за кравата, отколко за АЕЦ Белене :D
4
0
 
31
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Пуснете животинчето да си иде в Сърбия ! Там нейния живот няма да е заплаха за чиновниците.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да теглят ножа и на Англия тогава...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви са тия БАБХ бе, закрийте ги и дотам с тях всеки чиновник взе да си прави каквото си иска щото тъй им скимнало в Брюксел. БАБХ на кой служат на гражданите си фермери в случая или на бюрократите от БрюксецлБАБХ да бъдат съдени за държавна измяна.
1
2
 
26
 
! Отговори
- преди 5 години
Напуснеш ли пародичното ЕС, трябва да ти теглят ножа. Браво бе, евала.