Тръмп към Юнкер: "Вие сте брутален убиец". Било комплимент?

Европа е независим континент, не приемам да ни диктуват, заяви председателят на ЕК
15 юни 2018 07:08, Елка Василева
67
Тръмп към Юнкер: "Вие сте брутален убиец". Било комплимент?
Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп го е нарекъл "брутален убиец" на срещата на Г-7 в Канада в края на миналата седмица, предаде Ройтерс.

Вчера в реч в областния парламент на Бавария Юнкер, който също участва в разговорите на Г-7, разказа за срещата си с Тръмп.

"Миналата седмица Тръмп ми каза: Жан-Клод - Вие сте брутален убиец", заяви Юнкер, който е бивш премиер на Люксембург.

"За пръв път Люксембург се превръща в такава опасност за САЩ. Мисля, че го е казал като комплимент, но не съм сигурен".

Срещата на Г-7 не доведе до затваряне на увеличаващата се пропаст между САЩ и другите сили, много от които Тръмп обвинява във водене на търговска политика, третираща несправедливо Щатите, пише БТА.

Вчера държавите от ЕС единодушно подкрепиха план за вносни мита на стойност 2,8 милиарда евро за американски продукти в отговор на митата на САЩ върху вноса на стомана и алуминий от съюза, казаха източници от ЕС.

"Не може да оставим митата без отговор. Не съм настроен за война, но не приемам да ни диктуват отнякъде другаде какво да правим в Европа", заяви Юнкер. "Това е независим континент. За това са се борили немалко хора." /ВС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
22
 
! Отговори
кой преди 5 години
Най големия кошмар на САЩ е съюз между ЕС и Русия,мощ икономически и политически и те правят всичко това да не се случи и политиците от ЕС им помагат в ущърб на Европа и народите.
26
1
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ха, ха... Искаха да подложат крак на Русия, а сами започнаха да си налагат високи мита и санкции. Ами известно е: който гроб копае, сам пада в него.
25
2
 
10
 
! Отговори
лошо преди 5 години
Кой докара Европа до тук,нейните слаби и зависими политици който сами съсипаха тази прекрасна идея за обединена Европа позволиха една чужда държава която е далеч от ценностите принципите на Европа да я окупира и да си прави каквото иска а сега пищят безпомощно....
24
3
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Абе....мунчооо...на каква с.корея не са искали да скочат сащ?Нали с.корея създадоха ядрено оръжие.Да предизвикат ядрена война ли искаш?То бива да си безмозъчен...ама толкова чак...
23
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Юнкер е сатанист и в тази връзка изказването на Тръмп е комплимент. Но той не го е имал май май като такъв. То защо си мислите, че Юнкер не изтрезнява. Дали не е защото нещо го гложди.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Важното е, че след елциновците идва Путин!"======================Да, в Русия след ЕБН дойде ВВ Путин. На Русия силно и провървя. Руският народ е късметлия. Но нима това е империчен закон? Нима това е аксиома, валидна за целия останал свят? Не, разбира се.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАЩ без Европа и Китай са едно нищо
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактКакто са окупирани, така може и да ги изгонят! Да не мислиш, че американците ше им скочат на бой? Та те са едни страхливци! На Сев. корея не смеят да скочат
19
0
 
5
 
! Отговори
гледай преди 5 години
Гледайте на Ютуб клипа #ЖИТЬ ,това са нашите хора не други.....
18
2
 
14
 
! Отговори
факт преди 5 години
Стига заблуди Европа не може да е независима след като е окупирана от стотици американски военни бази с ядрено оръжие,стига заблуди това е истината и Тръмп го знае ...
17
1
 
20
 
! Отговори
сс преди 5 години
Куртц или Орбан трябва да поеме поста на Юнкер, да се раздвижат малко нещата в Европа
16
3
 
21
 
! Отговори
Т. Ашаков преди 5 години
Европа е независима само на сън. Американската окупация продължава в Европа от 1945 г.: бази с ядрено оръжие в Германия, Италия и Испания, бази в Англия, Португалия, Кипър, Малта, Румъния, Прибалтика, огромен военен окупационен корпус, диктат на американските банки, диктат на американската псевдокултура, макдоналдс вместо изтънчена европейска кухня, кока-кола вместо легендарни вина, опростяване на 95% от населението до нивото на ред-нековете... Европа я няма от 1945 г.
15
1
 
22
 
! Отговори
ПИЯНДЕТО ЮНКЕР преди 5 години
чак пък убиец....Той може само шпинги по главата на ТИКВАТА да бие
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп освен да се гъбарка с тези анонимници друго не прави. САЩ ако искат могат да смачкат ЕС за два месеца.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп няма време да се занимава с някакни дребни и незначителни ченовници от които нищо не зависи като Юнкер и Туск.
12
4
 
19
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Юнкер е като Елцин - брутален пияница. Важното е, че след елциновците идва Путин!
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми прав е Тръмп,защото в юдео-масонските сатанистки среди дето контролират целия западен свят да си убиец,педофил и хомосексуалист си е престижно и означава да растеж в кариерата и да богатееш.
10
2
 
12
 
! Отговори
Име преди 5 години
Обръщение с отвращение, към цоциопата юнкер, зад който стои цялото воинство на зелените талибани:юнкер, вие с меркел и неграмотното французойче, което всички ненавиждат ще се наредите в редицата, заедно с цецо и борисов на най-нефелните политици след папата, който назначихте в момента. вас не ни интересувате н ие, както вие нас! вие сте и3мет! и ще бъдете изметени, борисов и цецо гуменката не правите никакви изключеня в историята!
9
1
 
14
 
! Отговори
Име преди 5 години
другарю неграмотен цоцялис, юнкер, който въведе безапелационното неплащане на данъци за концерните, които ни мамят със своите мустаци на цетче, че газовете на дизелите им били наред, това, с помощта на меркел, която тепърва ще съдим за измама и народно предателство, както цнзурчето нещастно, асоцялно на медиите!
8
7
 
11
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Наш Боко ряпа да яде пред Тръмпът :))) Той сутрин едно говори, вечер друго, ама Тръмпа е час по час с различно мнение :)))