Меркел гласи среща на ЕС за миграцията. Спасява кабинета?

Сред страните в ЕС няма единодушие за справянето с бежанците
17 юни 2018 08:45,
77
Меркел гласи среща на ЕС за миграцията. Спасява кабинета?
Снимки: Reuters, архив

Германската канцлерка Ангела Меркел, която се бори да предотврати свързана с въпроса за миграцията криза в своето коалиционно правителство, се опитва да организира среща на страни от ЕС, които да обсъдят проблема преди срещата на европейските лидери на 28 и 29 юни, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки в. "Билд".

Снощи в. "Билд" съобщи на сайта си, че Меркел иска да обсъди възмони решения с Гърция, Италия и Австрия, пише БТА.

"Все още не е прието, на етапа на планирането сме. Не е ясно и кога ще се състои тази специална среща", заявява пред вестника член на италианското правителство.

Още по темата

Според "Билд" е възможно срещата да бъде организирана следващия уикенд. Засега няма коментар от германското правителство.

Сред страните от ЕС няма единодушие относно начина за справянето с големите групи хора, бягащи от конфликти, особено в Близкия изток. Проблемът излезе на преден план тази седмица, след като ново италианско правителство отказа да позволи на кораб със стотици мигранти да акостира на негово пристанище.

Меркел заема твърда позиция, че миграционната политика може да бъде договаряне и прилагана само на европейско равнище. Съюзниците й от баварския Християнсоциален съюз (ХСС) и вътрешният министър Хорст Зеехофер искат едностранни действия.

Според в. "Билд" не е ясно дали Испания и други страни от Балканите ще участват в организираната от Меркел среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
4
 
! Отговори
факт преди 5 години
Бежанците и атентатите в Европа започнаха покрай войната в Сирия.Основно целта е разбиване на Европа.След падането на Кадафи което беше преди много години нямаше бежанци.Когато падне Асад,ще спрят и бежанците.
61
2
 
0
 
! Отговори
manolov преди 5 години
промишлено и селскостопанско финансиране. Група сериозни инвеститори, които имат много важен колективен капитал, предлагат заемни услуги за финансови проекти, които са добре структурирани.Услугите ни са насочени и към потребителски кредити и създаване на бизнес във всички сектори на дейност.Оферти валидни от сумата от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро.финансирането се предоставя със сума за възстановяване от 2,5%.свържете се с нашите агенти по електронна поща: mocan.laurita***mail.ruили
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция, Италия и Австрия,трябва да и откажат.Единственото което може да направи танте Меркел е да направи съобщение по всички световни медии,че слага КРАЙ на миграцията на всеки *** от майна си райна в ЕС.Всичко което нахлу последните години да бъде върнато незабавно по страни на произход.ЕС е съюз на европейски държави,всичко извън тях-ВЪН.Кандидатстване само със Зелена карта.
59
0
 
12
 
! Отговори
ВЪН преди 5 години
ВЪН! вЪН! ВЪн!
58
0
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Тезата за прословутото европейско единство върви като червена нишка през всяка една дискутирана тема.То хубаво,ама когато това единство се употребява за прокарване на откровено вредни решения,добре ли е или не?Да приемем,че германци,франсета и някои други са в лу.д възторг от нашествието,обаче пък много други са на точно обратното мнение.
57
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Меркел ПОКАНИ мигрантите и лобира за тяхното нашествие защото така и беше ЗАПОВЯДАНО!И продължава да го прави,въпреки че обстановката е коренно променена-властта в САЩ е друга,хората се бунтуват основателно,виждайки погромът причинен от тая вълна.Естествено,твърди и адекватни мерки е трудно да очакваме-ислямско африканското нашествие още не е постигнало целите си!А основната е смачкване на бяла Европа и довеждането и до насипно състояние!
56
0
 
1
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До Umnili 34Колкото и да се напъвам, ще ми трябват поне две-три години виШу, докато усвоя върховете на шльокавицата; ако човек иска да изрази мисъл, трябва да усвои и формата, адекватна на съдържанието на мисълта.С малко връзки, ще завършите първи клас почти безпретятствено - там се учат всички букви.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А те не са имали колонии и за туй преди решили с плана на еврейтора да окупират наоколо всички в Европа включително и старите колониални величия,сега пък решили да приемат всички от колониите на бившите величия колониалисти и да ги разместятат къде кажат по желание на някоя величайша среща без да ги интересува как ще се разместят,че и модела Маркс-Енгелс е осъществен за всички с придобивки еднакво справедливо от участието им поотделно в револ.фаза без особени миграции кат се грижат за своите си.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много грамотни коментари срещам днес, под тази статия. За ПЛАНА КОЛЕРГИ, за Осмото чудо на света - планът за използване на подводните води под Сахара.Нашите дупедати и помощниците им да четат,да четат ида се образоват. Всичките тези хора, придошли в Европа от топлите страни трябва да се изпратят на добре платена работа по проектите за водоснабдяване и за изграждане на субтропична гора южно от Сахара, за спиране на климатичните промени. Тук са търтеи, там ще са полезни работници.
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения начи да се спрат бежанците и обща европейска армия,която да подпука и окупира държавите от другата страна на Средиземно море.Щото този който ,праща бежанците към Европа няма да се спре.А всички знаем кой е той.
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мразя я тази физиономия.
51
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До защо27 Кадафи е извратен убиец,рано или късно,конфликтът щеше да избухне.
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45 Кадафи си е злобен,че и повече.С убийствата на сънародниците си,той залагаше бомба,която избухна сред навлизането на интернет в Северна Африка.Въпросът е,каква политика да води ЕС,по въпроса с бежанците.
49
0
 
6
 
! Отговори
Йух преди 5 години
Нещо нас пак ни няма в обсъжданията. Що така.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали АЗГ отвори процес срещу престъпното правителство на Меркел. Кроят и шапка и няма да и се размине.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бежанците бъдат настанени в Западните Балкани,това ще спре тяхното развитие по пътя им към членство в НАТО и ЕС.Който ги покани"без ограничение"в ЕС,да се погрижи за вече влезлите и да спре притока на идващите.
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази баба ЕДНОЛИЧНО покани мигрантите в Европа, сега иска единна европейска политика за справяне с проблема. Що за наглост?
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, така става когато една жена може да командва без да има надзор. Те нямат спиране.
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западната преса създаде образа на злобния диктатор Кадафи, който се опита да обедини араби и Северна.африкански народи.Убивайки го в името на демокрацията не казаха и дума за най-големите водни запаси на планетата в Либия, бежанци нямаше да има ако Африка и близкия изток бяха оставени на спокойствие.
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се опише само с една дума: Неадекватна