Еврото след 10 години – гаранция за бъдещето на Европа

Германският финансов министър обясни, че ще го има
23 юни 2018 10:00, Петя Славова
12
Еврото след 10 години – гаранция за бъдещето на Европа
Снимка: pexels.com

Еврото е нещо необратимо. Това заявява германският министър на финансите Олаф Шолц в отговор на въпрос в интервю дали еврото ще го има след десет години, предаде Ройтерс и БТА.

"Да, еврото е (нещо) необратимо", казва той в интервю за германския вестник "Райнише пост". "То е гаранция за нашето общо бъдеще в Европа."

Той допълва, че първоначалният проект за укрепване на еврозоната, договорен между германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон по-рано през седмицата в замъка Мезеберг край Берлин, ще защити еврото от кризи.

"Чрез договореностите от Мезеберг доизграждаме нашия европейски дом", заявява той. "Той ще бъде с херметически затворен покрив, който да издържа на бъдещи бури и дъждовни дни. В Европа имаме нов импулс и това е благодарение на президента Макрон."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ЕСевроОлаф Шолц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
udi преди 5 години
До 11 Гладна кокошка, просо сънува.
7
1
 
1
 
! Отговори
Реплика преди 5 години
До ЖоРазбира се след долара...
6
4
 
12
 
! Отговори
евразиец преди 5 години
Това са пълни измислици ! След 10 г. най-силни ще са турската лира и руската рубла ! Затова не ни трябва никакво евро ! Да се залепим за руската рубла или турската лира ,че да ни е мирна главата !
5
5
 
10
 
! Отговори
Жо преди 5 години
РУСКИТЕ РУБЛИ е най-търсените по света от фирмите за произвидство на тапети.
4
3
 
11
 
! Отговори
Швейцарски Франк преди 5 години
В Аржентина , Бразилия , Чили само 2-3% от сделките са в Евро ! Същото е в Близкия Изток , Азиатско Тихо океанския район , Еврото е предимно валута на Европа !
3
6
 
10
 
! Отговори
11 преди 5 години
Те и СССР излизаха с особено бодряшки прогнози малко преди разпада. Напоследък зачестиха оптимистичните изказвания за Евросъюза и това ме кара да мисля, че му се вижда края.
2
4
 
22
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Еврото беше много добра идея,осъществена по лош начин.Защо по дя.волите го въведоха в Южна Европа(Португалия,Испания,Италия и Гърция)????Съвсем очевидно беше,че тия страни не са подготвени!Проблемите предизвикани от това надхвърлиха ползите.А не можеше ли първо да се въведе в Северна Европа и после да се присъединяват страни,които имат готовност?
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ви фалират икономиките бързо ще стане "нещо обратимо" Нито китайците,нито американците нито руснаците имат оферта от единна валута.Особено евро.