Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!

Лидерът на БСП изпрати писмо до европейските лидери
23 юни 2018 11:30, Петя Славова
146
Нинова: Европа трябва да е спасена, България не може да е буфер!
Снимка: Пресцентър БСП

Корнелия Нинова написа писмо до европейски лидери, където подчерта, че България не може да бъде буферна зона и незаконните мигранти трябва да бъдат връщани в страната им на произход

"България, като външна граница на Съюза, има воите особени отговорности, както и специфични трудности и проблеми и това трябва да бъде осъзнато и отчетено от нашите партньори. Най-главната цел е да избегнем превръщането на нашата страна и на Балканите в огромен бежански лагер, своеобразна буферна зона между зони на конфликт и Шенгенска Европа. Рисковете това да се случи са повече от реални".

Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова по повод мигрантската криза в писмо до 12 европейски лидери, сред които лидерите на партии от Вишеградската четворка и премиерите на Португалия - Антонио Коща, Испания - Педро Санчес, Гърция - Алексис Ципрас, Словакия - Петер Пелегрини, Швеция - Щефан Льовен, Малта - Джоузеф Мускат, Румъния - Виорика Дънчила, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Нинова изтъква, че бежанската криза беляза политическия живот на ЕС през последните няколко години, а липсата на координиран, адекватен и навременен общоевропейски отговор на мигрантската криза, показва, че текущата система за убежища не е в съответствие с актуалните предизвикателства.

Корнелия Нинова отбелязва, че бягащите от кървавия сирийски конфликт, съгласно международните норми, имат право да получат закрила.

"В същото време, значителна част от влизащите без разрешение чужди граждани не могат да бъдат определени като "бежанци" и следва да бъдат разглеждани като незаконни мигранти, т.е. връщани обратно в страните им по произход. Водени от интересите на България и на българския народ, ние настояваме за този подход", казва председателят на БСП.

Тя смята за неприемливо и неработещо предложението на Германия - подписването на двустранни споразумения - финансова помощ в замяна на приемане и интеграция на мигранти.

"Отбелязваме, че следва да бъдат разработени механизми, устойчиви на кризи и за превенция, като фокусът бъде поставен преди всичко върху основни области, като засилване на охраната и контрола на външните граници", обяснява Нинова.

По думите й, трябва да има по-строг контрол на външните граници на държавите - членки на ЕС, непрекъснат мониторинг на всички маршрути, в противодействие на незаконната миграция и нелегалния трафик на хора, по-тататъжно засилване и прилагане на интегрираното гранично управление и на обмена на информация в рамките на ЕС, между страните - членки и агенциите, както и с международните партньори".

"Бих искала да подчертая, че в контекста надншните предизвикателства, Европа се променя и така трябва, иначе ще я загубим, ако продължаваме по същия начин. Европа трябва да бъде спасена и да продължи напред като единен, сигурен и здрав Съюз между силни държави", казва на финала Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
31
 
7
 
! Отговори
шлюха преди 5 години
По-добре да беше писала на Путин да спре с геноцида над сирийския народ.
16
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
писмото трябваше да е анализ които предизвика воините в арабския свят кои снабдява терористите с орьжие кои осигурява коридор да се изтеглят кои вкаратурските танкове в сирия и ирак и изтребва методично кюрдите вие сте се хванали запроблема от опашката а трябва от главата какво направи сс на оон защо султаньтзадьржа бежанците в лагери за да изнудва европа за пари които няма да стигнат до тях59191
15
9
 
12
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Ох колко е секси на тая снимка бих и дал един "буфер" :)))). Доста злини ни донесе тоя Европейски съюз а сега и арабескусите искат да връщт нема да стане :). Дойчовците да си ги обичкат ,интегрират и да ги учат как да живеят без да режат глави....
14
24
 
15
 
! Отговори
спете спокойно преди 5 години
Джендpката си пише актив.Никъде не е пращала писмото.Това е само за насъскване на заблудените.По изчисление на БСП това са около 80% от техния актив.
13
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко Нинова,Напишете писмо и на другаря Станишев, който заедно с песовете от европарламента миналата година прие в Европейския парламент резолюция за пускане в Европа на всеки, за когото има или няма заплаха за живота му, стига да са му платили евреите на Соос или саудетските принцове.Сверете си и становището за джендърите с другаря Сер-гей.
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво така ли се пише писмо, в кой век живее или за тях все още е седемнайста година.
11
5
 
18
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Уф, дойде ли време за поредното освобождение? Този път от кого ще ни освобождават?
10
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая каза, че е мъж, За Гея знаем, че не е мъж.Джендърска партия.
9
24
 
15
 
! Отговори
просто човек преди 5 години
За съжаление хората ни виждат през тази противна жена.Добре е ако тя осъзнае че предизвиква отвръщение и се скрие от екрана.Така ще ни възприемат по-добре по света.
8
18
 
8
 
! Отговори
Sir Gay преди 5 години
Taia migrantka sto ne si odi u seloto da gu spasiava ot razruhata i divite pesove?!
7
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А писмо до ерменският архимандрит кога ?
6
23
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво,Нинова,един мислещ и защитаващ интересите на страната си политик.Не, като безмозъчната Тиква,който търчи само да чеше егото си,зарязал страната и проблемите й,вживял се едва ли не в Бог,без който Европа не може да съществува.
5
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е тази поза като от трансфер на футболист.
4
28
 
26
 
! Отговори
аман преди 5 години
Гнусна , грозна , лъжлива крава от село Крушовица !!!!!! Простакът и комунистът умора нямат .......
3
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Нинов не му вярвам на нито една дума.
2
28
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
БГ е руско-турски буфер и депо за изперкали русофреници готови да дадат живота си за Российская Федерация....и тук там резервати с ,,екзотични,, събратя от цялата цветова гама
1
3
 
45
 
! Отговори
Жо преди 5 години
БЕЖАНЕЦ е човек, който заради война, бяга в съседна държава, където няма война.МИГРАНТ е човек, който бяга в трета, четвърта или пета държава за да живее от социални помощи.