Ангела Меркел видя добра воля от срещата в Брюксел

Макрон и Конте също излязоха доволни след сбирката
Обновена: 24 юни 2018 22:41 | 24 юни 2018 22:25, Красимир Ангелов
42
Ангела Меркел видя добра воля от срещата в Брюксел
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на дискусиите за миграцията по време на минисрещата на върха днес в Брюксел, е проявена много добра воля, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Участниците в срещата са единодушни, че външните граници на Европа трябва да бъдат охранявани по-добре, за да не се допуска нелегално влизане на хора и че "всички страни трябва да споделят всички тежести" на миграцията, продължи Меркел.

"Страните, където за първи път влизат повечето мигранти, не бива да бъдат оставени да се справят сами с мигрантския наплив. Освен това не бива мигрантите да избират в коя европейска страна да кандидатстват за убежище", добави Ангела Меркел, цитирана от БТА.

"Ние всички сме съгласни, че искаме да намалим нелегалната миграция, че искаме да пазим нашите граници и че всички носим отговорност за всичко това. Не е допустимо някои да се справят с първичната миграция, а други - само с вторичната. Където е възможно, искаме европейски решения. Където не е възможно, онези, които имат общи стремежи, трябва да намерят общи рамки за действия", подчерта Меркел.

Тя посочи, че когато става дума за външното измерение, за отношенията със страните на произход или на транзит, споразуменията между ЕС и Турция служат за пример, "но трябва също да платим втория транш, за да може Турция да изпълнява задачата да подкрепя мигрантите с европейска помощ".

Испанският премиер Педро Санчес пък призова партньорите от Европейския съюз да помогнат на Испания да се справи с потока от хиляди мигранти, пристигащи от Африка през Средиземно море. "Ще поискаме подкрепа от нашите другари, от страните в ЕС, за да контролираме по-добре потока, от който страдаме сега, идващ от западното Средиземноморие", каза Санчес.

Френският президент Еманюел Макрон също изрази задоволство от срещата в Брюксел.

"Доволен съм, че на тази среща не бяха взети решения, противоречащи на нашите ценности. Решения, които биха използвали тактиката на принудително връщане или биха противоречали на международните закони за човешките права, на европейското право", заяви  Макрон.

"На масата бе италианският премиер, който изрази позиция, съвсем сходна с позициите на другите участници в преговорите", продължи Макрон, цитиран от Ройтерс.

"Дали тези проблеми, които обсъждаме сега, са най-неотложните? Не толкова, колкото преди година. Защото предприехме решителни действия и трябва да го признаем. Днешното предизвикателство е политическият натиск в някои страни членки и онова, което наричаме вторична миграция в Европейския съюз", отбеляза Макрон.

Италианският премиер Джузепе Конте каза, че се връща в Рим доволен от срещата между лидерите на 16 страни от ЕС, посветена на миграцията, предаде ДПА. "Неофициалната среща в Брюксел за миграцията завърши и ние със сигурност сме доволни, връщайки се в Рим. Поведохме дебатите в правилната посока", добави премиерът, който представи план на Италия за радикална промяна в миграционната политика на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я като имат сметка от нас как не ни режат от интеграция... Къде го сега холандския мошеник да каже, че не сме за тази среща и ще ни пречи щото така му било кеф..., а като опре до Шенген и не- не можело там. Що бе аланкоолу- за мигрантите ви трябваме, а за шенген сме излишни- ама и ние искаме лешници в нутелата...
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усмивки на,лицемери.лицемер означава и психопат,хора без съвест.Всеки ще плаща за дяволията си
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Boiko nai sasnania sled kaka ama kak e pretesnena seehofer ne ja schte kaka a tja obi4a migrantite isvika gi v brd i saga na kade kako palno e s bg zigani a po tv kasvat balgsrite resila e goljam sa bg
32
0
 
14
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Ограбването и поробването на Европа продължава.
31
1
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Тая бабушкера пак видя възможност да вкара 4-5 милиона *** имигранти. Бездетна шизофреничка заради която ще страдат нашите деца и внуци.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може би Борисов въобще не е разбрал какво е обещал без да иска-Понякога някои неща се губят в превода.Пък и четем, че след седмица ще има някакви квоти, а Борисов нищо не казва за нашата квота?
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩОМ МАКРОН, МЕРКЕЛ И КОНТЕ СА ДОВОЛНИ, ЗНАЧИ БОРИСОВ НЯМА ОСНОВАНИЕ ЗА ОПТИМИСТИЧНИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ.
28
1
 
11
 
! Отговори
Факт!!! преди 5 години
Страните, където за първи път влизат повечето мигранти, не бива да бъдат оставени да се справят сами с мигрантския наплив. Освен това не бива мигрантите да избират в коя европейска страна да кандидатстват за убежищеСиреч две противоречащи си изказвания.ЕС ще се разпадне и това е сигурно цяла Европа ще престане да съществува в сегашният си вид!
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нация и народност са различни понятия.На нацията и е все едно какви етноси включва още повече, че се стремим към европейска нация.Българската народност се провали сама като българите масово се отказаха от земята на предците си.Не ни е за пръв път, явно има съществена причина нашата народност да изчезва.
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента пред очите ни се извършва поредното национално предателство, което ще дозатрие България. Може и да е за добре.
25
5
 
7
 
! Отговори
Десняк преди 5 години
Основния пробелем сега на ЕС са левите политици и социалистите които управляват съюза. ЕС трбява да се изчисти от леваците и социалистите да му дойдат стабилни десни либерални политици да го оправят, само тогава ЕС може да се оправи.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та да си кажем по-точно. В друг сайт чета следващото: Всичко цветя и рози, понеже всички били добронамерени и Меркел щастлива. НО! Според изказване на Меркел . цялата процедура за уточнявяне на квотите ще се случи след седмица. ТОГАВА Германия ще сключва сделки с всяка от страните колко мигранти ще приеме съответната страна.Ми то направо да се просълзиш от успеха на Борисов днес!
23
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верния пудел отдясно на Меркел. Така ни е повлякал крак още преди 100 години Фердинанд, после сина му Борис - да загиваме заедно с Германия. Борисов трета катастрофа. Тъкмо да ни затрие.
22
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Африканската трупа идва към България. Щом е толкова развеселена Меркел нещата й са се наредили за нея, но не и за нас. И май бай Бойко ще яде сопата.
21
3
 
5
 
! Отговори
хванахме ви преди 5 години
Комнетарите не са ли на самите 10 служитела на сайта Днес.бг щото много странни коментари личи си че се пишат от същите които постват Текста копиран от други български Медии
20
2
 
6
 
! Отговори
Кондьо преди 5 години
Имаш ли парички (имаш ли парички) обичан си от всички. Нямаш ли парички (нямаш ли парички) в миг изчезват всички.Мъни, мъни, мъни, мъни животът е пари, мъни, мъни, мъни, мъни и готини жени.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом доволна е бабата ич не питай за цената.
18
1
 
4
 
! Отговори
до * преди 5 години
обади се на Симеонов ...........хаха
17
3
 
13
 
! Отговори
AfD Германия преди 5 години
MERKEL MUSS WEG !!!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100% ГАРАНЦИЯ, ЧЕ УТРЕ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕМ КАКВО ИМ Е ОБЕЩАЛ.При него до сега винаги така се получава. Първо - ураааа, всичко е прекрасно, на другия ден ни заливат със студена вода.