Макрон отсече: Никой да не поучава Франция за миграцията!

Италия поиска радикални промени в миграционната политика на ЕС
24 юни 2018 18:55, Красимир Ангелов
77
Макрон отсече: Никой да не поучава Франция за миграцията!

Френският президент Еманюел Макрон заяви преди минисрещата на върха в Брюксел по въпроса за миграцията, че никой не бива да поучава Франция по този въпрос, защото тази година тя е втората в ЕС по брой приети мигранти, предаде Франс прес.

Още по темата
Той каза това в отговор на критиките на Италия срещу френската позиция. "Нека не забравяме никога нашите ценности, по този въпрос ще бъде непреклонен", продължи той.

Решението на миграционната криза може да бъде намерено в сътрудничество между част от 28-те държави в ЕС, а не между всичките. Нашите ценности са правата на човека, зачитането на държавния суверенитет и европейската солидарност, подчерта френският президент, цитиран от БТА.

На срещата в Брюксел ще обсъждаме притока на нелегални мигранти и пресичането на каналите за трафик на хора и затова трябва да работим със страните на произход на мигрантите и държавите, през които те преминават транзитно, като Либия, страните на Балканите и Азия, отбеляза Макрон. "Необходимо е да защитаваме по-добре външните граници, като отделим за това допълнителни инвестиции. Трябва да реформираме Дъблинския регламент и да направим тази система по-ефективна", подчерта той.

От своя страна германският канцлер Ангела Меркел посочи, че евентуални двустранни или тристранни споразумения между държави от Европейския съюз по вторичното придвижване на кандидати за убежище в блока ще бъдат взаимноизгодни за страните.

Меркел обяви, че не очаква на срещата на лидерите от ЕС идната седмица да бъде намерено цялостно решение на проблема с миграцията. "Затова сключване на двустранни или тристранни споразумения ще е взаимноизгодно", продължи канцлерката и добави, че по такъв начин отделните страни няма да се налага да чакат всичките 28 членки на ЕС да намерят решение.

"Ще се търсят пътища за разбирателство, които в същото време ще бъдат ефикасни за общите европейски интереси", каза Меркел, цитирана от ДПА.

Италия пък поиска радикални промени в миграционната политика на Европейския съюз, подчерта премиерът Джузепе Конте в кулоарите на днешната среща на лидери от блока, посветена на миграцията.

Дъблинският регламент, по силата на който мигрантите трябва да кандидатстват за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат, трябва да бъде напълно преработен, категоричен бе той.

Датският премиер Ларс Льоке Расмусен пък изрази задоволство, че страните от ЕС все повече гледат външните измерения на миграцията, вместо да обсъждат преразпределението в блока. Той отбеляза, че преди година се е обсъждало как да бъде преместен проблемът от една европейска страна в друга, докато сега се обсъжда как да бъде уреден проблемът в тясно сътрудничество със страните, откъдето идват мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
35
 
! Отговори
СС преди 5 години
Защо има граници и паспорти ?Кой допуска тази скрап от Африка и Азия? Време е за масова екстрадация на незаконните емигранти.
29
2
 
46
 
! Отговори
Летящия хайдук преди 5 години
Само като гледа човек световното по футбол вижда, че една измежду Франция, Белгия, Швеция и Швейцария ще е първата държава в Европа с подменено население. Остава само да видим коя.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TE MIGRANTITE SI ISKAT GERMANIA I FRANCIA V BALGARIA CHTE UMRAT OT GLAD
27
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква наглост! имиграцията я създаде Франция! Саркози срина Либия и имигрантите се изсипаха!
26
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нищо ново под слънцето- Макрон , както и Меркел ,неслучайно се говори вече за банковата и сметка, та и Макрончо - взема си дивидентите за "ценностите" и за това е "неотстъпчив"- просто трябва да се каже откъде им идват "дивидентите" на тези двамата и всичко ще стане ясно, рано или късно циреят ще се пръсне , не може да го скрият Полша ще е следващияг Ползит, скандинавците мълчат по въпроса , но не казват ,че ще вземат емигранти Италия вече вдига ръце ...натам са нещата двете М-та ще са сами
25
12
 
18
 
! Отговори
Пропуткински трол преди 5 години
Другари, всички дружно да напуснем потъващия кораб ЕС и да емигрираме в Сибир!
24
5
 
59
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Мосю бабооправяч се взе за модерен Наполеон май ,много взе да командва и да налага глупавите си идеи ,добре ,че правителствата на нормалните държави от бившия соц блок не са като нашето ,че тежко и горко ни иначе ;) !!!!
23
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама приемайте още бе. Щом може да ги гледате, ги приемайте, кой ви спира.В Европа просто си играят много сериозно с огъня. Зорлем предизвикват...
22
16
 
13
 
! Отговори
Пропуткински трол преди 5 години
Другари българи, мястото на България не е в гнилия ЕС, а в процъфтяващия Евразийско-анадолски съюз!
21
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не Ви ли прилича на наща,нещастна пастирка!Само,че картагенска!!Направо не е верно,какви олита са начело на европейският съюз!!
20
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малкото смешно микронче се прави на мъж... Както винаги, не му се получава!Ако знае колко го ненавиждат и мразят истинските французи, сам ще хване пътя за някоя мюсюлманска държава. Или скоро те ще са такава под неговото продажно ръководство.
19
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мястото на България е в Европейския, а не в Евразийско-анадолския съюз
18
7
 
37
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
Ако ЕС се разцепи, тогава съюзът на Австрия, Чехия, Унгария и Полша ще сътрудничат с Русия. Нашето място е с тях.
17
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми Макаронеееее и ние не ги искаме!!!"Кой си ти че да ни даваш наклон????Който ги покани да си ги взимаааааа
16
9
 
27
 
! Отговори
Факт!!! преди 5 години
Нито един бежанец не трябва да остава жив тука!
15
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашия тъпанджоя и той там плътно до Мути да не я ощипе Орбан по балдърите старата мома.
14
7
 
37
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
Нашият път е с Австрия, Полша, Чехия, Унгария и Словакия. Там ни е маястото. Ако ни искат, разбира се.
13
3
 
23
 
! Отговори
Факт!!!=Бесен! преди 5 години
Не разбирам само тия от БСП защо не са се свързали с руснаците да изпратят хора и да очистят тия на власт и чрез държавен преврат да изхвърлят западняците от тук?!
12
2
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Прав е Макрон, никой да не го поучава. Да си приемат във Франция 20-30 милиона всякакви. Все някога ще им дойде насищане. Тогава французите зор ще видят , ама ще е късно. Сега имат 3-4 милиона чужденци които им правят епизодично погроми , ами после? Нас обаче да не ни замесват и да не се опитват да ни продават мигранти. А ние ще им гледаме сеира след време. Както и на Германия също!
11
2
 
32
 
! Отговори
Последствия преди 5 години
Тка действаше и Саркози,вместо да върне заемите на Кадафи,той го ликвидира....от там и човека,който спираше стадото.....