Пушенето забранено – в парковете в Страсбург

Един фас може да замърси до 500 литра питейна вода
26 юни 2018 21:37, Елка Василева
8
Пушенето забранено – в парковете в Страсбург
Снимка: архив, Reuters

Общинският съвет на град Страсбург реши да забрани пушенето във всички обществени паркове и градини, което се случва за първи път във Франция, предаде Франс прес.

Забраната влиза в сила на 1 юли и бе гласувана единодушно от общинския съвет, който иска да противодейства на растящата употреба на тютюн и на последиците й върху околната среда, сигурността и общественото здраве, се казва в комюнике, цитирано от АФП.

Забраната, подготвена в партньорство с Лигата срещу рака, първоначално ще влезе в сила в шестте големи парка на града, а по-късно и във всички обществени зелени пространства.

След експериментална фаза през 2018 г., през 2019 на пушачите нарушители вече ще бъде налагана глоба от 68 евро.

Страсбург иска да намали фасовете, които съдържат ендокринни замърсители, преминаващи във водите. "Един единствен фас може да замърси до 500 литра питейна вода, която става негодна за пиене", предупреди общината.

През 2017 г. пушачите във Франция намаляха "исторически" с един милион - според правителството благодарение на увеличението на цените на цигарите, но и на заместители като електронните цигари, посочва АФП, цитирана от БТА.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който пуши,не си черви устните и не си бръсне краката не е европеец!
4
3
 
5
 
! Отговори
В преди 8 месеца
Да,но пък камилите са разрешени
3
3
 
11
 
! Отговори
24270 преди 8 месеца
Един фас може да замърси 500 лиитра вода с ендокринните си съставки. Статистиката на увеличението на ендокринни заболявания в България и трявало да ни разтревожи - особено властникът, който отговаря за демографската криза, но воюва срещу забраната на тютюнопушенето.
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТЮТЮНЧЕТО ПАК ЩЕ СИ ГО ПАФКАТ ФРАНСЕТАТА,ОСОБЕНО ОНИЯ ПЕТ МИЛИОНА МАРОКАНОАЛЖИРСКИ БАШ-ФРАНЦУЗИ БАРАБАР С БУРКИНИТЕ.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е да те цигари не пушат.Само наркотици с наргиле.В тая държава има квартали а скоро сигурно и градове където полицията не смее да ходи ,ни по светло ни по тъмно.Те се загрижили за цигарите.