Университет пусна мигранти в своя сграда, плъзна краста

Френската полиция изведе около 60 души в Сен Дени
26 юни 2018 12:00, Елка Василева
41
Университет пусна мигранти в своя сграда, плъзна краста
Снимка: архив, Reuters

Френската полиция изведе тази сутрин около 60 мигранти, настанили се от близо пет месеца в университетска сграда в Сен Дени, в северните околности на Париж, предаде Франс прес.

След кратки сблъсъци полицията, която пристигна на място преди зазоряване, използва сълзотворен газ и бързо се справи с живата верига, направена от около 70 нелегални мигранти.

След това мигрантите започнаха да излизат навън един по един. Първият автобус с мигранти напусна мястото около 7 ч. (8 ч. българско време), съобщи префектурата.

Чужденците ще бъдат отведени в гимнастически салон в района на Париж, където положението на всеки от тях ще бъде разгледано индивидуално.

От 30 януари в крило на университета северно от Париж, където учат 22 000 студенти, се настаниха мигрантите, главно от Западна Африка, но също от Судан и Еритрея, с първоначалното съгласие на ръководството на висшето училище.

Ректорът на университета Аник Алегр предаде на префектурата в Сен Дени списък с 133 имена на хора, чийто статут вероятно ще бъде узаконен след индивидуална проверка.

Префектурата трябва да установи дали хората от списъка са сред 60-те мигранти, изведени принудително тази сутрин. Мигрантите настояват за колективно уреждане на статута им, което според властите е изключено, пише БТА.

Решението за извеждане на мигрантите било ускорено от откриването на случаи на краста у университетски служители, каза добре осведомен източник.

Административна сграда освен това е била обект на вандализъм в нощта на неделя срещу понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Френска краста преди 5 години
за всички български емигранти във Францистан
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Ама френският наронд/който никой не го пита/ не ги приема !
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, вземи та прочети френската преса да се информираш - Университетът не е пуснал ами мигрантите са се самонастанили , подкрепяни от левичари.Сега ще идат де сеят крастата не други места вместо де пъдат експулсирани!
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марикона ги приема,той да им се радва!
30
1
 
16
 
! Отговори
николай преди 5 години
Много неприяттни ***, влизат под кожата и само тежко и дълго лечение с химични препарати може да ги премахне. Хващат се и от обществени места, столове и канапета, на които са седяли болни. Даже не е нужен телесен контакт. Стига да са оставили многобройни животинки болните след себе си. Нужна е специална дизенфекция за премахване!!!
29
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бившите колонии си търсят дълговете,за съжаление плащат поколенията,но така е ,всичко се плаща до 9-то коляно.
28
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи,много е просто:всички,които активно забъркаха цялата тази каша и то още преди години,когато беше заложена бомбата,да се явяват и да намерят изход за тяпна си сметка...Между другото не виждам Буш,Саркози и т.н. да са изправени за военни престъпления срещу човечеството.Но за сметка на това,се чудят какво още да измислят за лошия Путин.
27
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всички влюбени в ЕС-истината е,че те порсто обслужват алчността на елитите за евтина работна ръка.Но не са си направили никак добре сметката,защото това са в болшинството си неграмотни и мързеливи хора,които просто искат да се облажат от европейските социални политики,да хапнат хубава храна,да спят на топло и комфортно,никак нямат намерения да се адаптират,да се ингерират и да попият от културата и възпитанието ,като цяло на европейците.
26
2
 
4
 
! Отговори
до Младен преди 5 години
За Ендльозунг ли говориш :)
25
3
 
28
 
! Отговори
МНОГО преди 5 години
ПОВЕЧЕ ОЧАКВАХ ОТ ЕС - НО СЪМ СЕ ЛЪГАЛА. СЕГА РАЗОЧАРОВАНИЕТО Е ПО- ВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА.СЕГА НЕ СЕ НАДЯВАМ ДОРИ И НА ЗДРАВ РАЗУМ-МНОГО ОПЛЕСКАХА ПЕЙЗАЖА
24
2
 
50
 
! Отговори
младен преди 5 години
"Мигрантите настояват за колективно уреждане на статута им..."И ние също ама не за такъв какъвто на тях им се иска.
23
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, крастави, крастави...ама какво правят служители от университета при тях, че ги е изпонатръшкала и тях крастата? Нали уж са в отделно крило? Ама като ги знам французите, от пусто сексуално любопитство са се завъртели покрай еритрейците....
22
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По френските институции скоро време не краста, ами холера и чума ще плъзне...напълниха градовете с тези пришълци без никакви санитарни мерки и контрол...Ела вълчо изяж ме..После Макрон и Меркел разправят как това били лекари и инжинери..,Само като им видя дивите поггледи и ми става ясно какви лекари са...
21
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крастата се лекува лесно и бързо ... с огнехвъргачка!
20
1
 
37
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Кой каквото си направи и Бог не може.....
19
1
 
101
 
! Отговори
Друго си е ученото преди 5 години
А милата кравичка Пенка искаха да я евтанизират защото се разходила до Сърбия и можела да донесе кой знае какви Балкански болести. А французите ей така настанили тумба пришълци в университет и сега се чешат умно-умно. Ученото си е учено!
18
1
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
3лaтko, npokaжена ти е семката и хубаво е че няма да оставиш поколение което с npokaжения си "ген" да мъpcи земята БЪЛГАРСКА
17
1
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не стига , че сеят краста , ами повредили и сградата !!!
16
1
 
62
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
"Лекарите" и "инженерите" си вървят с екстрите,тия какво искат!?Иначе наистина са квалифицирани-"лекарите" си падат по шийна хирургия(оперативно отстраняване на глава),а "инженерите"-по конструиране на ефективни системи за взривна обработка на околната среда.А,забравих още една подкатегория-специалисти по естествено осеменяване.
15
1
 
67
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Настанете ги в сградата на френския парламент !!!