Албания не иска бежанци, та дори и срещу членство в ЕС

Мигрантите не били някакви нежелани токсични отпадъци
31
Албания не иска бежанци, та дори и срещу членство в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Албания отхвърли предложение за евентуално изграждане на нейна територия на приемни центрове за мигранти, запътили се към страни от ЕС.

Още по темата
Албания никога не би приела такива бежански лагери на ЕС дори ако в замяна й бъде предложено членство в ЕС, заяви премиерът Еди Рама в интервю за германския в. "Билд", цитирано от ДПА и БТА.

Рама заявява в интервюто, че е против разтоварване на мигранти сякаш са някакви нежелани токсични отпадъци.

Той подчертава, че Албания винаги е готова да даде своя справедлив дял за решаването на общоевропейски проблеми, но не може да го направи сама.

Превръщането на Албания в някакъв вълнолом за мигранти, които искат да влязат в страни от ЕС, би било "опасно решение", казва той.

Австрийският канцлер Себастиан Курц и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни предложиха да се настаняват бежанци в балкански страни.

Вчера страните от ЕС дадоха принципно съгласие за присъединителни преговори с Албания и Македония, като започването на същински преговори е обвързано с напредък в реформите.

Темата за мигрантите ще е в центъра на срещата на върха на ЕС в Брюксел на 28 и 29 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
34
 
! Отговори
Как?! преди 5 години
Не щат дори срещу членство в ЕС?! А срещу членство в НАТО?
4
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея до кога ще бъркат бежанец с мигрант!? Не разбраха ли, че едното няма нищо общо с другото. На шиптарите се опитват да пробутат африканските шибеци, ама май няма да стане. Бежанците всяка държава е задължена да ги приеме по един, или друг начин, а мигрантите може и шут в седалото и кой откъде е.
3
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лесната работа- лодките на буксир и в южна, вместо в северна посока.
2
10
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята на Бочко , ,,гениалната "идея за 50 000 мигранти в Албания подарък от СОБСТВЕНИКА на Герп се изпари както китайски ЯДРЕН инвеститор .
1
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква е тази новина? Само и единствено Германистан искаше бежанци. Да си приема колкото иска, по-черна няма да стане вече. Останалите не ни засягат извратените им разбирания, солидарни сме