Лиляна Павлова: Променихме имиджа на България!

Тя подреди резултатите от българското председателство
27 юни 2018 19:53, Петя Славова
70
Лиляна Павлова: Променихме имиджа на България!
Снимка: БТА

Една от големите индиректни ползи от председателството ни на Съвета на ЕС е, че променихме имиджа и познаването на България, заяви министър Лиляна Павлова на дискусията "Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - резултатите" в НДК. Тя отчете, че 284 събития са се провели в София, а 35 хиляди делегати са дошли при очаквани около 20 хиляди, предаде БТА.

Според нея гостите у нас са ни преоткривали с всяко следващо идване в различен аспект - и като туризъм, и като бизнес, и като политически партньор. Явно това е нещо, което ни е куцало в годините назад - не сме показвали достатъчно какво можем, какво правим, качествата, които имаме, каза тя.

Още по темата

Освен темите и приоритетите, които подбрахме, за мен е важното, че в много случаи виждахме единството, коментира още Павлова. Тя отбеляза, че ако сме единни и сме заедно, ще сме по-силни. Вярвам, че девизът на българското председателство беше адекватен и релевантен на случващото се, посочи министърът.

Програмата и приоритетите на самото председателство бяха достатъчно гъвкави и дадоха възможност да сме адекватни и напълно в крак с действителността и проблемите на деня, смята още тя. Обучени са 1550 експерти, отделно от тях 2000 души са се грижили за сигурността и логистиката. Според отчета има 78 постигнати споразумения в Съвета или с ЕП, 10 директиви за преговори по международни споразумения, 18 заключения на Съвета, пет решения и седем препоръки на Съвета.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева коментира, че ако има нещо, с което сме изненадали по време на председателството, то е нивото на амбиция на нашата програма. Досега не сме показвали, че България е амбициозен член на ЕС, коментира тя. За постигнатото в Съвета "Общи въпроси" Захариева коментира, че вариантът за Република Македония е най-доброто, което можем да постигнем, с голяма конкретика, стъпка по стъпка, с времеви диапазон и с ясен ангажимент на държавите членки към нашите съседи.

Външният министър каза още, че трябва да се намери общоевропейско дългосрочно решение за новите предизвикателства, свързани с мигрантската вълна. Понякога изглеждаме блокирани от страх и толкова се страхуваме да не поддадем на популистките движения, а всъщност реагираме с техните действия, заяви тя.

Според нея на популизма не може да се отговаря с по-голям популизъм. Така няма да го спрем, ако не излезем от този страх, ако не се събудим, не ни чака нищо добро, предупреди Захариева. По думите й в световен мащаб има 68,5 милиона мигранти миналата година - най-високата миграционна вълна.

Според вицепремиера Томислав Дончев истинска оценка на председателството може да бъде направена след няколко месеца. Към момента получаваме ласкави оценки, а подборът на теми и приоритети беше изключително сполучлив, коментира той. Дончев посочи, че българските администрации са се справили чудесно.

Вицепремиерът каза още, че ако нещо липсва на европейско ниво, то е повече смелост, повече решителност. Практиката показва, че нито един нов проблем не може да бъде решен със стара технология, коментира той.


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Промените го!
От комунистическа бедна България на :
МУТРЕНСКА корумпирана България!

Евала
55
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 месеца
Б -ЪЛГАРСКИ--БЪЗИК - БОБЧО ... - ИНФОРМИРАМ ТЕ , ЧЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ НЯМА ПО ОМРАЗЕН , НЕЖЕЛАН И ОТХВЪРЛЕН ЧАВЕК ...ОТ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА !!!! УСЕТИ СЕ ...НАЙ-ПОСЛЕ - ТАРАПУНГЕЛ -ГЪЗОЛИЗЕЦ -НА ЗАПАДНИЯ- ЕВРЕОАМЕРИКАНСКИ ЗАДНИК !!!!!!!??????
54
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 7 месеца
А реално след като всички данъкоплатци платихме за прехваленото евродупедатство какво се промени? Абсолютно нищо! Нито качеството на стоките стана като за поне втора ръка хора, а си стой на ниво Африка. Нито заплащането на труда от страна на европейските ни клиенти стана на ниво което да позволи да се вдигнат доходите. Нито се договори нещо което пряко да ни касае. Абе с две думи платихме им 6 месеца отпуска на всичките и полза нулева за нас.
53
1
 
3
 
! Отговори
ааа не бе преди 7 месеца
Лила като стане и евродупетат,ще качи категорията поне с 30-на килца.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лиляна Павлова: Променихме имиджа на България!

Дааа... Вярно е! Видяха Лиляна Павлова (няма да употребя най-популярното й име, защото ще ме изтрият!) и промениха имиджа, че българските жени са едни от най-красивите и елегантните ...
Лошо Седларов, лошо!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БЪЛГАРИЯ Е ПРОМЕНЕНА- НЕКА СИ СПОМНИМ ДЖИПОВЕТЕ СЪС ЗАТЪМНЕНИ СТЪКЛА, КОРТЕЖИТЕ, ОТСТРЕЛВАНЕТО НА БАНДИТИ, БАНДИТСКИ ДВУБОИ И МНОГОБОИ, ТЪЖНИ И ПРОТЯЖНИ ПЕСНИ ВЪЗПЯВАЩИ МУТРИТЕ, НЕКА СИ СПОМНИ САЙТОВЕ И ТЕЛЕВИЗИИ ПО КОИТО ВЪРВЯХА ДЕНОНОЩНИ КУРСИВИ- ПОЛИЦЕЙЩИНА, ПРИНУДИХА ББ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, А СЛЕД ТЯХ ПОТОП- НИКАКВИ ТРОЙНИ ИЛИ СЛУЖЕБНИ- ОПАСНИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, ТОГАВА ПОЛИЦЕЙЩИНА, СЕГА НЯМА ПОЛИЦИЯ. БЪЛГАРИТЕ ВИЖДАМ КАК БСП РАЗГЛОБЯВАТ ОБЩСТВОТО- ЧЕРВЕНИ БАНДИТИ.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да, успя да си позамаже собствения имидж, с който да дочака да стане евродепутатка! Баце я гласи за No:1 в листата. Ха сега, гласувайте за Лилето!
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази нагла подлога си подобрила имиджа -интересно. Всички евроидиоооти не излязоха при народа? Какво са видяли? Крайните квартали? Канализацията в Модерно предградие? Цените в евроверигите? Цените на дрехите? Екшъна в Ботевград? Маанетата и музиката от гетата? Поинтересуваха ли се от стандарта на обикновеният човек? Имидж, имидж
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв имидж сте променили ве ? България е най-корумпираната и бедна страна в ЕС!
47
4
 
10
 
! Отговори
Инж. преди 7 месеца
Простичко ще ви го кажа:
1. Историята се пише от победителите: в момента "победителите" са от партия ГЕРБ.
2. Който говори за грешките на другите, а не за своите ,е все едно да си мие ръцете с кал.
3. "Успехът" идва когато те хвали съседа, а не майка ти.
Омръзна ми разни не много умни да ми говорят за събития от преди 30 и повече години. Омръзна ми да ми говорят как сега е по-добре от миналата година. Искам да видя резултати. На 33 години съм. До 35 управата има срок да ме убеди да остана.
46
2
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 7 месеца
Да, промениха го. Превърнаха ни в О(С)ТРОВНА ДЪРЖАВА!!!
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естествено ,че е успешно! Ядоха и пиха на корем, хвърлиха стотина милиона на вятъра/поне половината цапардосаха. И всичко на гърба на Ганьо, който умира ,но не протестира.....
44
1
 
22
 
! Отговори
Dedo преди 7 месеца
Тая сфинетка живее в някаква паралелна реланост, паралелна България.....
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да ми вземеш само тези трите лекарства, другите са скъпи, не са за мене.
И пет хляба ми вземи, че тази седмица не съм записвал в магазина. “ каза стареца и ми даде рецептурната книжка и 48 лева.
Поговорихме. И смятахме старческите сметки за оцеляване.
Един хляб има 14 филии.
По пет за кучето на ден и по 6 за човека.
И пет хляба стигат за седмицата.
Пенсията е 218 лева.
Като си плати тока, водата , телефона, телевизията и лекарствата му остават стотина лева.
Грубо по три лева на ден.
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лъжци. Променили са единствено банковите си сметки с по няколко милиона повече. Имиджът на България на Запад е като за страна от третия свят.
Имидж с концерти, подаръци за хиляди Евро и черпене с шопски салати не се гради!
41
2
 
18
 
! Отговори
джеки преди 7 месеца
тая промени имиджа ни като си показа чантите от капалъчарши,свинке колко еврочикии направи по време на председателството,не се ли срамува тая че гъзът и мирише
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Драги съфорумци, не ви ли се повръща??
Понеже на мене - да.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Имиджа си променила ама мизерията не.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българоубийци!
37
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
До Анонимен
дано "ББ" НИКОГА не "помисли" за народа!!!!!!

Защото "помисли" ли,ще последва ТОТАЛНОТО МУ ОГЛОЗГВАНЕ...

..в какъв свят живееш,драги?!