Министър Салвини: ЕС може да се разпадне до една година!

НПО-та да спрат да спасяват мигранти, иска той
27 юни 2018 20:52, Елка Василева
29
Министър Салвини: ЕС може да се разпадне до една година!
Матео Салвини. Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз е изправен пред екзистенциална криза и може да се разпадне до една година, заяви италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини, цитиран от ДПА.

В интервю за германското сп. "Шпигел" Салвини казва, че срещата на върха на ЕС тази седмица в Брюксел, която вероятно ще бъде доминирана от спорове за миграцията и бюджета, ще покаже, че общността е "по-разделена от всякога".

"През идните месеци ще се реши дали Европа все още има бъдеще в сегашната си форма или цялото нещо е станало безсмислено", заявява той в интервюто, публикувано днес на английски.

Още по темата

"Не става дума само за бюджета за следващите седем години. Следващата година ще има нови избори за Европейския парламент. До една година ще видим дали обединена Европа все още съществува или не", казва Салвини.

Той заявява, че иска неправителствените организации да спрат да спасяват мигранти, прекосяващи Средиземно море, защото "подкрепят трафикантите на мигранти и засилват стимула за поемане на риска за прекосяване".

Според него спасителните дейности би трябвало да се извършват от "либийската, тунизийската или египетската брегова охрана".

Салвини е лидер на италианската крайнодясна партия "Лига", а сред европейските му съюзници са унгарският министър-председател Виктор Орбан, ръководителката на френската крайна десница Марин Льо Пен и настроената против ЕС германска партия "Алтернатива за Германия", припомня ДПА, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че ако тези партии спечелят изборите за ЕП в ущърб на принадлежащите към основното течение общоевропейски политически групи - Партията на европейските социалисти и Европейската народна партия - това ще доведе до голямо пренареждане на политиката в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да управляваш такава огромна територия не е по силите на никой европей. Неминуемо ще се разпадне. За такива огромни територии исторически традиции за вековно управление имат само три нации. Англичани, руси и турци. Всичко друго е от ден до пладне.
11
4
 
1
 
! Отговори
от 10 преди 5 години
До 14къде съм скачал? И защо ми е да искам разруха? Ти си този който призовава към такава, но понеже не можеш да дадеш един свестен аргумент, стреляш на сляпо като се мъчиш да налучкаш нещо за мен
10
2
 
7
 
! Отговори
10 ти преди 5 години
От какво се страхуваш толкова много? Като скачаше да се разрушава всичко, беше много смел, а сега се опитваш да всяваш страхове. Твоето скачане също спомогна за хиперинфлацията през 90те. Ама не мислеше за тези неща тогава? А сега се загрижил?!
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10дай Боже какво? Падане на валутния борд? Хиперинфлация? Изгаряне на спестяванията на хората и парите за пенсии? Масови фалити, безработица и миграция? Хайде преди да си пожелавате нещо, мислете малко за последствията.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС няма да се разпадне - икономиките са прекалено обвързани една с друга. Баба Меркел обаче вече трябва да си ходи. А мазното франсе е ясно че ще обърне палачинката като види на къде отива работата.
7
4
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Не може, трябва.
6
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Дай Боже! От твоите уста - в Божите уши !А какво мислят по въпроса Драгалевския Ай дук и Сашо Нереза от Шуменския ПУЦ ?
5
1
 
33
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименНПО-тата замесени в трафика на мигранти и пропагандното му подсигуряване не са някакви групички от случайни хора,обединени от щури идеи.Това е стройна организация,с огромно финансиране,създадена от хора с глобални интереси.Борбата с тях няма да е лека!Първо ще трябва изцяло да бъде променено общественото мнение,като му бъде показана истината за миграцията-причините и последствията от нея!Засега всичко това старателно се прикрива и се бълва чиста пропаганда.
4
4
 
22
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Помните ли откъде тръгнаха първите приказки за разпад на ЕС?Ами точно от Брюксел!Евробюрократите заплашиха,че ЕС ще се разпадне,ако цялата власт не бъде дадена в техните ръце!Че това е направо като лозунг от комунизма-"Цялата власт в ръцете на Съветите"!Лу.д.а работа.И още продължават да се тръшкат и настояват,въпреки че това очевидно няма как да стане!
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПОтата да си купят един остров и да си спасяват когото искат там.Не могат да се разпореждат с нашата земя , с нашите съдби и с нашите пари!
2
6
 
32
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Аз съм си малко евроскептик,но бих казал,че ЕС няма да се разпадне,то няма и причини да се разпада,защото е полезно нещо по принцип.Обаче драстични промени ще има!Тоя стремеж към абсолютна власт на брюкселските бюрократи няма да го бъде!Както и тоталната доминация на две държави.Най-добре би било ЕС да се върне към корените си на предимно икономически съюз,без драстични намеси във вътрешните работи на членовете си.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо всички, които ви спасяваха им устроихте преврати, пардон пролети, есени? Вие сте арогантни самозабравили се алчни расисти. Payback is a bitch.