Заев ни благодари: За Македония това значи покана за НАТО!

Той изрази радостта си от ползотворната дискусия
27 юни 2018 19:00, Петя Славова
16
Заев ни благодари: За Македония това значи покана за НАТО!
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Македонският министър-председател Зоран Заев заяви по време на семинар, посвете на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, че е благодарен за подкрепата към страната му от Гърция и от България, предава македонският "Фокус".

Още по темата

Министър-председателят изрази особена радост, че България и Гърция са водили ползотворна дискусия и "са спечелили престижното за Македония и Албания решение" през юни 2019 г. да започнат условни преговори за присъединяването на двете страни към Европейския съюз.

"Подписахме споразумение за добросъседски отношения с България и приключихме цялото десетилетие на  вредни политически позиции и от двете страни. оттогава търговията е само показател за насърчаването на сътрудничество между нашите две страни. Тя се увеличава с 11.5 % и отново имаме един истински приютел, съюзни и съсед", заяви Заев по отношение на България.

"Преди десет месеца обещахме, че ще направим всичко по силите си, за да постигнем споразумение с Гърция за спора, който продължава повече отт 25 години.

Със стъпките, които сме предвидили в споразумението, подписано между външните министри Никола Димитров и Никос Коцияс, ще създадем нови условия за сътрудничество и търговия между нашите две страни.

За Македония, това означава и покана за НАТО като пълноправен, 30-ата държава-членка и призанние за нашите минали, настоящи и бъдещи усилия като стабилизираш фактор в региона и по-далеб", допълни министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що е маке все е го/в/но! Макетата се дърляха на българите, отричаха и мразеха България, а сега как- со кротце, со благо, се отрекоха от великият им безсмислен "македонски" шовинизъм. Даже името на тази изкуствена бивша югославска република ще има съвсем друго име! Гърците мразят славяните, а тия "македонци" със славянско-българска кръв имаха наглостта да са против България, а сега са първи дружки с гърците( гърците ги мразят)Сега като влязат в ЕС и НАТО, направо ще пропаднат още повече.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗаевДа ти дойде на гости Марио Метушев.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-скапана организация от НАТО ОЩЕ НЕ Е ИЗМИСЛЕНА. тоя се радва.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЕВ , КАЖИ СИ ГО НАПРАВО , ЧЕ ЦЕЛТА ВИ Е ДА ВЛЕЗЕТЕ В НАТО , В ТОЗИ ТЕРОРИСТИЧЕН СЪЮЗ , КОЙТО НИ ДОКАРА МИГРАНТИТЕ , КОЙТО ИСКА ВОЙНИ , НО НА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ ,НЕ НА САЩ. ВИЕ СТЕ ***
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На споразумението за името на Македония,което я държеше във фризера четвърт век, не се радват само безродниците от БСП и компания,защото именно те,по заповед на Кремъл,създадоха "македонската нация и език".
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия па *** в измислената Македония?!?Немало къде да мечтаят да идат, та в скапаното НАТО!Идея нямат, с какво се захващат и какъв крездей ще ядат в ЕU и НАТО, ако накрая изобщо влязат в тези помиярници.А може и да не сколасат за EU, щото може да се разпадне до тогава.
9
12
 
4
 
! Отговори
Македоскиот помияр преди 5 години
Благодари на татарите,че са удължили още малко мизерното битие на фентъзи държвата му.Хвала.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
измекярщини.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не благодари на пудела от банкя ами на началниците муако му бяха казали щеше да те покани и във варшавския договор нищо че го няма
6
3
 
12
 
! Отговори
До Додо преди 5 години
Няма да им разрешат на югомакедонците да използват България, защото първо на първо така звучи гордо името, а и в него има подписа за българска идентичност - буквата Ер Голям, или Ъ, така омразна за сърбиманите и толкова автентична за България и българите!
5
9
 
2
 
! Отговори
Един от вас :) преди 5 години
Ох, този Зоран Заев е адски секси! Много е красив! Очите ми се пълнят като го видя по телевизията!
4
3
 
17
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Заев мисли ли да разреши официално на гражданите на БЮРМ/FYROM да наричат държавата ни България и да спрат от употреба принизителния сърбизъм Бугариja? Аз лично не му вярвам и го мисля за школуван сърбоман, македонист и интернационалист! Точно такива, като него Ванчо Михайлов ги лекуваше с Манлихерата.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ В отан бе??? Всъщност, какво искаш, и тия, понеже са си българи, са загубени колкото нас! Да се стревиш да "влезеш" в терористичния блок отан, за това трябва наистина да си изфирясал!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна македония благодари на южна и западна македония!
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заяц , боко и кипарис предизвикват смях след всичко казано .