Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!

Германският канцлер призова за мултилатерализъм в ЕС
28 юни 2018 12:52, Елка Василева
169
Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Канцлерът Ангела Меркел заяви пред германския парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос.

"Европа е изправена пред много предизвикателства, но предизвикателството, свързано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз", каза тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел.

В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, защото в противен случай "никой повече няма да вярва в системата от ценности, която ни направи силни".

Още по темата

Меркел призова за сключване на споразумения за прием на мигранти с африкански страни по модела на сделката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите трябва да бъде върнат по-стриктният имиграционен контрол отпреди 2015 г.

Канцлерът каза, че НАТО остава от ключово значение за отбраната на Германия въпреки напреженията в алианса и че Европа трябва да продължи диалога със САЩ за избягване на търговска война.

Тя говори и за необходимите реформи в еврозоната. Гръцката програма подобно на други бе голямо предизвикателство, но можем да кажем, че еврото е стабилно. Тези програми вече приключиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър пример за европейска солидарност, каза Меркел.

"Но все още има нужда от реформа. Затова се споразумяхме с Франция да работим заедно" за разработване на европейски стабилизационен фонд и вид европейски валутен фонд за избягване на потенциални кризи, каза Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
14
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Меркел е човек на С.А.Щ.С.А.Щ. няма изгода от силна е.в.р.о.п.а.Просто е !
120
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анхела открива Европейският Пазар за роби! Ще си ги предават, продават, дислоцират, депортират по ценоразписа на баш търговката!
119
1
 
3
 
! Отговори
40365 преди 5 години
До BASI MAMATAТе горят от възниикването на проблема.
118
1
 
12
 
! Отговори
85761 преди 5 години
От самото си възникване проблемът "Мигранти" представлява опасност за идентичността, култуата, социалната политика, справедливостта, върховенството на закона и икономиката на цяла Европа. Думички-етикетчета изивани в медиите заглушаваха разумните мнения. Ако ляхме възприели от самото намало центровете по места, където да се правят списъци, проверки и всичко, в европа нямаше да проникнат толкова престъпни типове. Отворете архивите и припомнете политкоректното говорене.
117
1
 
9
 
! Отговори
BASI MAMATA преди 5 години
За пореден път ще ни изгорят Парите за Пенсия и спестяванията в Евро , Долари и Марки - 1944 , 1989 , 2008 и сега КОГА ? 2020?
116
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Вина има,виновни-нема"......Защо ли действат по един и същи тертип тия..."люде"?!
115
2
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
пак ще пробвам:-"Канцлерът Ангела Меркел заяви пред германския парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос."О,НЕ!!!...-Точния израз е:-"Съдбата на Европа е заложена на карта от МЕН-Анхела Меркел, още когато поканих с бъклица и баница.."ония"..!!!!
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Острова, Гинка от Пазарджик ли ще го снабдява с ток?
113
1
 
13
 
! Отговори
28-ми август 2017 г. преди 5 години
Меркел не съжалява за решението си да отвори границите на Германия за бежанци.
112
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ей,ама това е прекалено!!!..-"па_разити" е НАУЧЕН ТЕРМИН,ЗАЩО ГО ..БСТИСВАТЕ?!?!?!
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел тия ги е цанила да облагороди България и Балканите.
110
1
 
11
 
! Отговори
baba преди 5 години
abre бабе дали ти ги покани *** - вземай си ги в леглото - дартичко такава
109
1
 
16
 
! Отговори
Противоречие преди 5 години
Меркел е против "едностранни действия", а сключва сама споразуменя с Макрон, засягащи целия ЕС. Сега иска и да купи отделни продажни политици, които не мислят за бъдещето на народите си. ЗАЛИЧАВАНЕ НА НАЦИИ и ГЕНФОНД с ПАРИ - НИЕ НЕ СЕ ПРОДАВАМЕ ЗА 30 Сребърника !
108
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа,Меркел,не прехвърляй своите грешки и отговорности на Европа.Ти си ги канила,ти ще им сърбаш попарата.
107
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Всичко е парлама за отвличане на вниманието, защото ЦСКА се точи да вземе този треньор, с арабскокитайския бритон, за джобни пари.
106
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жена в менопауза в моменти на жалост и депресия от критическата,алкохолизиран старец в деменция,употребен сексуално в пуберитета младеж,толкова болни хора има по света.
105
1
 
21
 
! Отговори
Димитрий преди 5 години
Фрау Меркел ГИ покани Фрау Меркел да се оправя. Защо пита другите?
104
1
 
16
 
! Отговори
Отново Аз преди 5 години
Кой създаде беженците ?*
103
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много жалки тия немци! Язък им за надуването! Уж лидери, уж световни шампиони - видя се,ч е нито футбола, нито политиката им върви. Тръгнали да ръководяевропа. Може ли слепци да водят...
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе тая още не е ли подала оствка? Скоро ще се случи...