Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!

Германският канцлер призова за мултилатерализъм в ЕС
28 юни 2018 12:52, Елка Василева
169
Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Канцлерът Ангела Меркел заяви пред германския парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос.

"Европа е изправена пред много предизвикателства, но предизвикателството, свързано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз", каза тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел.

В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, защото в противен случай "никой повече няма да вярва в системата от ценности, която ни направи силни".

Още по темата

Меркел призова за сключване на споразумения за прием на мигранти с африкански страни по модела на сделката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите трябва да бъде върнат по-стриктният имиграционен контрол отпреди 2015 г.

Канцлерът каза, че НАТО остава от ключово значение за отбраната на Германия въпреки напреженията в алианса и че Европа трябва да продължи диалога със САЩ за избягване на търговска война.

Тя говори и за необходимите реформи в еврозоната. Гръцката програма подобно на други бе голямо предизвикателство, но можем да кажем, че еврото е стабилно. Тези програми вече приключиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър пример за европейска солидарност, каза Меркел.

"Но все още има нужда от реформа. Затова се споразумяхме с Франция да работим заедно" за разработване на европейски стабилизационен фонд и вид европейски валутен фонд за избягване на потенциални кризи, каза Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
11
 
! Отговори
Сорос каза: преди 5 години
Те ти сега екзотика!!!
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перез-45 сьдбата на Европа сьщо беше на катра заради тия ся пак добре,че корейците им биха шута на мондиалето,че не мога да ги гледам теа ахтунг махтунг поврьща ми се от тях
79
1
 
19
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 61Да ти кажа ли защо идват насам. Освен войните, бедността, липсата на сигурност, има и друг голям проблем в Африка - сушата и безводието. Ама никой не говори затова. И когато Кадафи намери огромна подводна река, построи завод за тръби и можеше да дава вода на региона, "цивилизованите" западняци го убиха и му бомбардираха завода. Така , че кармата ги задължава да приемат мигранти или да дават пари директно на разрушените от тях страни, а не да ги прехвърлят на нас.
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел не може нищо да призовава. Не е в позиция и няма морално право. Искаха да строят нов Райх, мечтаеха си да завладеят Европа икономически, вече бяха запели одата на радостта (която "по случайност" е химн на ЕС), но сметките им излязоха без кръчмар с бежанците и фактора Тръмп. ЕС е пред разпад. Сега сме като през 1988г. малко преди разпада на СССР. Като се разпадне ес цяла Европа ще празнува!!!
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да знам колко милиона европейци са мъртви през последните 10 години,от неестествена смърт!Колко?Само в България са над милион.
76
4
 
6
 
! Отговори
светло бъдеще преди 5 години
До Германофилабсолютно си прав , трябва да се обединим и като народ да направим всичко възможно , Меркел да се задържи на власт . Ето - ако станем бежански лагер - >>> ще им решим проблема. ББ да направи запитване , дали е възможно да станем немска федерална област . Да приемем 1млн . бежанци от Германия по 1000 евро = 1млрд евро . ББ и копания ще си вземат там колкото им се полага, 75% сигурно , а ние българите и бежанците ще заживеем щастливо съсредоточени върху собственото си оцеляване
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантиците да помагат на Германия всеки гробажия да вземе в дома си по 20 бежанеца.
74
2
 
19
 
! Отговори
мултилатерализма, преди 5 години
е една ТЕОРИЯ която обаче все още е предмет на научни дебати,така че Меркел може да си я завре там където слънце не огрява.И нищо не може да призовава.Тя създаде огромен проблем на европейските народи и е крайно време да се маха от ЕС,германците да я правят каквото си поискат,за останалите европейци тя е вредана и нежелана.
73
7
 
19
 
! Отговори
Германофил преди 5 години
Бих искал да помогнем на Германия. Би било страхотно ако приемем половин милион бежанци! Затова гласувам за ГЕРБ! Защото са германска партия и винаги гледат ПЪРВО интересите на Германия! За мен е важно Германия да е добре. Ако зависеше от мен щях да приема всички бежанци за да е щастлива Меркел!! Не е важно България и останалите европейски страни да са добре! Важно е Германия да е добре! Нека дружно й помпаме икономиката до смърт! Да живее четвъртия райх, Юнкер, Меркел и Бойко!
72
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС се разпада и минаваме към Русия или Турция. По ваш избор.
71
7
 
11
 
! Отговори
това беше по план преди 5 години
Обезлюдена България ще е рай новите обитатели от Азия и Африка.
70
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си сърба попарата дето я надроби тая бабичка .
69
2
 
33
 
! Отговори
ex преди 5 години
Тая бабичка нали ги покани мигрантите,а сега олелеее?!Да си ги прибира там в Германия!
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68Хората (мигранти) искат при вас, не при нас!!..как разбра, че искат да живеят привас? Като ги прогони с бомбите ли, търсейки повод за вкарване в европа на нова, еФтина работна ръчица, че много се разглезиха европейците ли?
67
2
 
27
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
НЕ на мултилатерализъма. НЕ на Меркел.ДА на Вишеградката четворка като новатаоснова на ЕС.Мигрантите,Меркел и Макрон ВЪН.
66
1
 
26
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Виновникът за допускането на мигрантите е Меркел... Сега, когато падне от власт, а това ще стане скоро, ще станем свидетели как на скъпите й мигранти ще им съберат куфарите и ще си ги пратят по домовете в Африка и Близкия изток :D
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 66Отново Германия води Европа към ВОЙНА. Трета подред...германия не я води. води я една изтрещяла шепа кабалистични хора, имащи едни други "космическо - божествени" цели за подлудавена на целият свят - в буквален и преносен смисъл!
64
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабо, какво стана със "свободното придвижване на хора и капитали"? Хората (мигранти) искат при вас, не при нас!! Демократично тяхно право е да живеят при вас!! Ако ги карате да идват против волята им тук... ще се наложи да ви наречем расисти!! И да се оплачем на ония от хелзинки! Нали не искаш да ви обвинят за нацисти? Вие ги поканихте, редно е вие да ги поите и храните!
63
1
 
14
 
! Отговори
:):) преди 5 години
тази ще загроби европа, да се усещат другите овреме и с Бай Дончо да я разкарат, тоеа нейното е вече дъртешки инат, да не признае че се е провалила...
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново Германия води Европа към ВОЙНА. Трета подред.