Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!

Германският канцлер призова за мултилатерализъм в ЕС
28 юни 2018 12:52, Елка Василева
169
Меркел: Съдбата на Европа е на карта заради мигрантите!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Канцлерът Ангела Меркел заяви пред германския парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос.

"Европа е изправена пред много предизвикателства, но предизвикателството, свързано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз", каза тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел.

В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, защото в противен случай "никой повече няма да вярва в системата от ценности, която ни направи силни".

Още по темата

Меркел призова за сключване на споразумения за прием на мигранти с африкански страни по модела на сделката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите трябва да бъде върнат по-стриктният имиграционен контрол отпреди 2015 г.

Канцлерът каза, че НАТО остава от ключово значение за отбраната на Германия въпреки напреженията в алианса и че Европа трябва да продължи диалога със САЩ за избягване на търговска война.

Тя говори и за необходимите реформи в еврозоната. Гръцката програма подобно на други бе голямо предизвикателство, но можем да кажем, че еврото е стабилно. Тези програми вече приключиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър пример за европейска солидарност, каза Меркел.

"Но все още има нужда от реформа. Затова се споразумяхме с Франция да работим заедно" за разработване на европейски стабилизационен фонд и вид европейски валутен фонд за избягване на потенциални кризи, каза Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
европейски ценности е никой да не ни пречи на *** високомерие и сбърканяшкото менторство.
140
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки си барикадира границите мултилатерално и ес става мултилатерален кво?
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще приберат тези дето що годе стават,а другите ще ни ги пратят подхвърляйки някое евро,което ще приберат определени фирми на определени хора.Венсеремос!
138
1
 
7
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, "=======Хаха! "Мултинезнамсикаквовизъм" казваш, ти, гиди дърта вещице на Луцифер!!! А когато ти, сама, унилатерално отвори границите на Европа и директно от дебелото черво на Сатаната се изсипаха милиони кафяви изчадия на Мохамед, тогава друга песен пееше! Дойде и твойто време, иде и твоя Видовден!
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Охх пак тази с нейните "мулти" неща - нали беше първо за мултикултурализъм пък сега стана мултилатерализъм :) Ние обаче си знаем че поняга глупавите и некадърните хора се крият зад сложни думи за да изглеждат по умни и компетентни каквито не са!
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е цирк. Не проумяваш ли? Не знаеш ли, че съществува и се прилага план " Калерги "? План за подмяна на християнсКото население? Лукавите деца на Луцифер.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A ZASHO EVROPEIZITE OT IZTOCHNIAT BLOK NIAMAT CHOVESHKI PRAVA S ISLUCHENIA NA ROMITE I STUDENTITE V EU A NA BEJANZITE DAVATE OGROMNI PREVILEGII PRAVETE SI UNION S SFRIKA S PAKISTAN BANGLADESH S ARABITE NIAMAME NISHO PROTIV PO DOBRE RAZRUSCHAVANE NA EU OTKOLKOTO NASAHATA LEKVIDAZIA NA EVROPEIZITE NE NA 666
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първо цяха арабите-сирийци,афганистанци,иранци,иракчани работим осигуряваме се площаме данъци заради тях..сега започват да канят африканци от Мали.Нигерия,Зимбабве и т.н. следващите кои ще са...от Индия или Корея и колко още ще вдигнат данъците ни за да ги интегрираме а те да лешперят?
133
1
 
7
 
! Отговори
Умммри преди 5 години
Гадино прокклета
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдбата на Европа е на карта заради Меркел, не заради мигрантите.
131
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейски ценности?Видяхме ги!Европа на две скорости...Качеството на храните, цените на стоките, правите краставици, щастливите кокошки, цената на труда, лоялност в лъжата... Ценности та дрънкат!
130
2
 
6
 
! Отговори
Морски преди 5 години
ЕС е диктатура.
129
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
Не съдбата на Европа, съдбата на политическият ЕС. Това са различни неща !Политическият ЕС ни казва какви трябва да сме, кого трябва да уважаваме, как трябва да се държим и се опитва по всякакъв начин да влезе в личният живот на гражданите си. Този ЕС се разпада и това не е толкова лошо. Лошо е ако няма с какво да го заместим.
128
2
 
12
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
На всички е ясно, че г-жа Меркел е главният виновник за състоянието на Европа относно приютяването на бежанците, голяма част от които не бягат от война. "Ние ще успеем" - казваше, но кои са тези "ние", стана ясно. Немците платиха дълговете на банките, сега плащат дълговете на оръжейната индустрия към човечеството. Самата Меркел си е комунистка под прикритие - друг да сърба попарата, надробена от нея и подобните й. Да освободи по-скоро поста!
127
3
 
13
 
! Отговори
Към края се върви... преди 5 години
1922-1991= -69 СССР1949-2018= -69 ЕСЕдин съюз изкарва 70 години и приключва, единствено САЩ правят изключение, защото там има всичко, но не и демокрация!!! Та да учат света на демокрацията е меко казано неумесно.
126
2
 
8
 
! Отговори
От Меркел до Динко преди 5 години
Из кодирано писмо от Меркел: Мили Динко, къде си се дянал сега? Mutti Меркел има толкова нужда от теб да хванеш едни лошии бежанци.Казват,че ги ловиш с голи ръце. В момента политическата ми кариера е заложена на карта. Кажи ми за колко евро си готов да...Останалата част от писмото е унищожена с оглед да се гарантира безопасността и просъществуването на 3-я Райх.
125
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са виновни мигрантите за краха на Европа!Мигрантите са само капчица последица от безумните решения на овластени алчници!
124
1
 
8
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
не мога разбера защо трябва да се плаща за нещо, което по default трябва да е иначе ? Не е ли по-добре да се гърми на месо, който нахълтва през границата и да се озаптят тези мигрантски потоци ?
123
2
 
17
 
! Отговори
Мансур ахмеди преди 5 години
Аа не така! Тук в Германията е добре. Тук съм с трите си жени и 7 деца имам и 17 внука. 2ма от синовете мисля да ги женя за германки. Чакам 3мата си братя с техните фамилии също и 14 братовчеда. Ам малко ще се посместите сега какво толкоз. Помощите да се вдигнат и джамии малко да се настроят че се накърняват правата ни. Не работим за неверници.. харам!!! Влезте в положение къде са европейските ценности?!
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази си ги канеше сега тя да си ги приютява изобщо не ни трябват и никой не иска