Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите

Еманюел Макрон: Победи европейското сътрудничество!
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 07:08, Елка Василева
183
Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията след продължили над 10 часа преговори в Брюксел, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Лидерите на 28-те страни от ЕС се споразумяха по заключителния документ от срещата на върха, включително за миграцията", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Министър-председателят на Люксембург Хавиер Бетел също потвърди новината, заявявайки: "Постигнахме споразумение за миграцията".

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия вече не е сама след тази среща на върха", заяви италианският премиер Джузепе Конте, който първоначално блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на ЕС по всичките теми от дневния ред заради разногласия относно решаването на миграционната криза. Той отбеляза, че Италия ще реши по-късно дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си.

"Победи европейското сътрудничество", отбеляза френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала. "Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си", добави той.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Меркел добави, че страните от ЕС искат до 2020 г. да подсилят Европейската гранична служба /Фронтекс/ и да заделят втория транш за Турция в рамките на споразумението за бежанците.

Резултатите от тази среща на върха са много важни за германския канцлер Ангела Меркел, за да се спаси от мигрантската криза, която може да коства поста й.

Баварските съюзници на Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) й дадоха срок до края на срещата на върха да намали бремето на имиграцията в Германия, която от 2014 г. е приела 1,6 милиона мигранти.

В противен случай ще й се противопоставят и ще наложат граничен контрол, което може да доведе до падане на наскоро създадената коалиция на канцлера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Доналд ТускЕСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера след като Меркел е казала вече, че така или иначе повече няма да се кандидатира защо трепери толкова над поста си?
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИмеИме, намери си един путинофилски стетветник и там плюй по евреите.
72
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 70Да, много добре ми е известно че Путин носи само бомбонки на децата в Сирия и Либия, няма защо да ми го напомняш госпоин пyтлерист.
71
8
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
ако си мислите, че мики маус и другите еврейски кочини са интелигенция, то сте сбъркани още в утробата на майка си, евреи!
70
2
 
21
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 5 години
Благодаря ти Бойко, че ще си вземеш обратно 60-те хиляди... ъъъ лева, дето ми даде назаем.
69
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
69 кои путински мигранти те гонят, като кризата в Африка и Ориента я създадоха Обама, Хилъри Клинтън и Сарковзи, а сега Макрон се прави на много праведен и не исак да приема имигранти.
68
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
имаше теза да се създава център от затворен тип в Албания, но албанският държавен глаав е истинсик мъж и обяви че дори да не влязат в ЕС, няма да приеме имигранти. Искаха да ги пратят в Либия но там няма правителство. Тунис отказа защото са уресена държава и не искат да им разтурват държавата. Ципрас се е съгласил срещу пари, явно и нашия се е продал, но не смее да признае.
67
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си"Ами като клякате за всичко на главния виновник за мигрантския поток в Европа Путин, още много дълго време ще приемате путинските мигранти от Близкия изток и Либия.
66
1
 
19
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Единственото ясно нещо от срещата е това, че квотите за преразпределение на пришълците са вече минало. За сметка на това всички вътрешни държави ще връщат божията напаст в граничните, откъдето е влязъл "матряла". Също там ще възникнат селективни пунктове, приказките за подобни такива в страни извън ЕС са като от Андерсен. Иначе само гръмки лозунги и пози! Нищо не в договорено.
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЯ ЕВРОГЕЙСКА ПАПVАЧ ДОСЕГА ПОКАЗВА НИЩОНЕПРАВЕНЕ, НО ЗА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО СЕ ХВАЛЯТ КОЛКО ДОБРА СДЕЛКА /РАБОТА/ СА ДОГОВОРИЛИ.АБЕ С 1 ДУМА ТИЯ ЗАТРИВАТ ТОВА *** РОДЕНО С ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЕС С МАЙМУНОПИТЕЦИ КОИТО НИ ГИ ПРЕДСТАВЯТ КАТО ИНЖИНЕРИ, ЛЕКАРИ И НАЙ ВЕЧЕ ЯДРЕНИ ФИЗИЦИ.И ЗА ДА СМЕКЧАТ ГНЕВА НА ЕВРОПЕЕЦА ПРАВЯТ ПОСТАНОВКИ ОТ РОДА ЧЕРЕН МИГРАНТ СЕ КАТЕРИ И СПАСЯВА ДЕТЕ А ВСЪЩОТО ВРЕМЕ ДО ДЕТЕТО ИМА МЪЖ КОЙТО НЕ ХВАЩА ДЕТЕТО А ЧАКА ОНЯ МАЙМУНЯК ОТ ЗЕМЯТА ДА СЕ КАЧИ И ТОЧНО КОГАТО ИМА КАМЕРИ ДА
64
1
 
13
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До шашНищо няма да направи, този народ е робски, аз сега се опитвам да се боря с герб, много трудно е като нямаш никаква подкрепа. Българският народ е обречен на изчезване.
63
0
 
4
 
! Отговори
шаш- корекция преди 5 години
към пост 60...и с дявола ще сключи договор
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел не би трябвало да трепере за поста си, а да трепере за бъдещето на тези които остават след нея, колко са гадни политиците
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ние сме изпратили по думите на Борисов на запад 40-50-60 000 имигранти. Ако трябав всички да ги посрещаме, че и отгоре- жална ни майка. За две-три години ще ни разкажат играта.
60
2
 
11
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Правителствени и неправителствени организации да изискат документите по договора. Стига са мълчали и да покажат документацията на обществото. И бойко да си ходи. С риск да бъда оплют, ама все си мисля, че БСП по могат да кажат не. Интересно е и патРеотите какво ще кажат по въпроса. Непочтеници, тази дума не я цензурират.
59
3
 
23
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Опасявам се , че заради пари , нашия Вожд и с двама ще сключи договор.Но ......, ако ни докара цялата " немска " орда пришелци тук , ще си ходи. Народът гладува , за него няма , а за тъмноцветните в изобилие , е , няма да се търпи.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно как ще обясни Борисов как е гласувал .Снощи говореше "хипотезата на Италия не е наша хипотеза", а излиза че са гласували точно хипотезата на Италия - и други страни да поемат своята отгворност.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С други думи, да му мислят страните по външните граници. Ай да ви е честита европейската солидарност!
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво са уговорките???? Коя страни колко мигранти приема???При какви условия???Защо имам усещането, че по-бедните европейски държави ще ручат жабетата!
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
. Той отбеляза, че Италия ще реши ПО-КЪСНО дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си. - забележете че такова нещо не се казав за България.Още нещо - До вчера не искаха да ни приемат в Чакалнята на Еврозоната, а Борисов се тъпанеше как ще отказва имигранти. Снощи е имал разговор с Мерсел насаме, днес входира молбата. Сещата ли се какво са му обещал и среущ какво.