Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите

Еманюел Макрон: Победи европейското сътрудничество!
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 07:08, Елка Василева
183
Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Държавните и правителствените ръководители от ЕС постигнаха споразумение по миграцията след продължили над 10 часа преговори в Брюксел, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Лидерите на 28-те страни от ЕС се споразумяха по заключителния документ от срещата на върха, включително за миграцията", заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Министър-председателят на Люксембург Хавиер Бетел също потвърди новината, заявявайки: "Постигнахме споразумение за миграцията".

Испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще бъдат отпуснати повече средства за справяне с миграцията.

"Италия вече не е сама след тази среща на върха", заяви италианският премиер Джузепе Конте, който първоначално блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на ЕС по всичките теми от дневния ред заради разногласия относно решаването на миграционната криза. Той отбеляза, че Италия ще реши по-късно дали да създаде центрове за прием на мигранти на територията си.

"Победи европейското сътрудничество", отбеляза френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала. "Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си", добави той.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че пристигащите в Европа мигранти не трябва сами да избират в коя страна да останат, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Меркел добави, че страните от ЕС искат до 2020 г. да подсилят Европейската гранична служба /Фронтекс/ и да заделят втория транш за Турция в рамките на споразумението за бежанците.

Резултатите от тази среща на върха са много важни за германския канцлер Ангела Меркел, за да се спаси от мигрантската криза, която може да коства поста й.

Баварските съюзници на Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС) й дадоха срок до края на срещата на върха да намали бремето на имиграцията в Германия, която от 2014 г. е приела 1,6 милиона мигранти.

В противен случай ще й се противопоставят и ще наложат граничен контрол, което може да доведе до падане на наскоро създадената коалиция на канцлера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Доналд Тускесмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД ВСЯКА СРЕЩА НА ЛИДЕРИТЕ НА ЕС НАКРАЯ ИЗЛИЗА НЯКОЙ ОТ ТЯХ И ОБЯВЯВА ,ЧЕВСИЧКО Е (ТОЧНО),ЧЕ СЛЕД ТРУДНИ ПРЕГОВОРИ СА УСПЕЛИ ДА СЕ(ДОГОВОРЯТ) И ТЕМ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ,КОИТО НАПОМНЯТ ЕДНО ВРЕМЕ НА КОМСОМОЛСКИТЕ СЪБРАНИЯ И СЛЕД КРАЯ НА ВСЯКА СРЕЩА НА ЕС КАТО ПРИКЛЮЧАТ С ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ И ПИЯЧКА ВСИЧКИ ЛИДЕРИ СИ ХВАЩАТ ШАПКИТЕ И СИ ЗАМИНАВАТ КОЙ ОТКЪДЕ Е И ВСЕКИ ОТ ТЯХ СИ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ КАРА КАК СИ ЗНАЕ И ГО БОЛИ К*РО КАКВО СА СЕ ДОГОВАРЯЛИ НА ПОРЕДНАТА ПИЯНСКА ОРГИЯ,ПАРДОН СРЕЩА НА ВЪРХА НА ЕС
13
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ако ги заселят тук и се омешат с нашите индиански племена, леле какво ще се пръкне!!!!!!! Няма да има такова животно по цял свят!
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще разберем ли какво ни натресоха , или " европейските ценности " ни задължиха !
11
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом гадовете ккато Макрон и сие са доволни, значи нищо добро не ни чака.
10
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата още ли не е излязъл от " срещата" ?
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас нищо не вирее, освен дебелокожи българи с притъпено чувство са самосъхранение и продължаване на рода. Както са решили да ни ги натрапят, така ще си тръгнат от тук, защото мама как да ги направят крепостни. Единственото положително от мизерията тук.
8
1
 
81
 
! Отговори
@ преди 5 години
Стига с този термин "мигранти" бе!Пресичането на граница незаконно е престъпление. Ако аз или вие влезем така в Канада, Австралия или Нова Зеландия знаете ли какво ни се случва? Затвор и депортиране.Тези индивиди пресичайки граници нелегално извършват криминално престъпление!Ако има бежанци от райони с военен конфликт, те отиват на граничен пункт и искат от съседната държава статут на "бежанец".ЕС е постигнало споразумение за НАШЕСТВЕНИЦИТЕ.Вместо да пазят границите, ще ги настаняват.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6И да имаха, пак нямаше да им дреме. Тези "хора" са демонични, не им пука за никого и за нищо, дори за собствените им семейства. Макар че, от друга страна, и семействата им живеят в много по-различни условия (И места) от обикновените хора, така че дори да им пукаше, пак нямаше да имат особен повод за притеснение.
6
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме му на Макрон или на Меркел, те нямат деца...
5
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕвропейкаТака като гледам това, което са постигнали, най-вероятно (Не се казва нищо, че да знаем със сигурност, но и не е трудно да се сетим) е да съсипят всички страни от ЕС с нашественици, като ги накарат да остават и в страни, в които досега не искаха (Като нашата).
4
0
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко хиляди парчета ще ни натресат при тази победа на "европейското сътрудничество"?!
3
0
 
86
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Освен общите приказки не разбрах какви ще са конкретните мерки.Истината я каза само Макрон-Европа ще живее под мигрантския натиск още дълго време.Тогава какво постигнахте,лицемери?Кога ще депортирате незаконните,които са повечето от дошлите?Къде ще ги пратите?Значи всичко ще продължава като досега-те ще идват,а вие ще ги разселвате из Европа!Договорихте НИЩО!
2
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така не чух нищо за мнението на Вишеградската четворка случайно ли е или просто така е по-удобно ???
1
0
 
58
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Договориха се! ЕС постигна споразумение за мигрантите"=========Едва ли.