Борисов сдаде, Курц пък пое: Европа трябва да е единна!

Ще работим за силен ЕС, обеща австрийският премиер
Обновена: 30 юни 2018 19:13 | 30 юни 2018 13:30, Александър Попов
110
Борисов сдаде, Курц пък пое: Европа трябва да е единна!
Туск, Курц и Борисов. Снимка: Министерски съвет

Нашето мото беше "Съединението прави силата", австрийското е "Европа, която защитава", а ние можем да се защитаваме само когато сме единни. Това каза премиерът Бойко Борисов при символичното предаване на Председателството на Съвета на ЕС на австрийския си колега Себастиан Курц.

Той посочи, че Австрия поема водещата роля в Европейския съюз в сложни времена и благодари за доброто сътрудничество по време на Българското председателство.

"Радвам се, че през цялото Председателство на България имахме непрекъснат диалог с австрийския канцлер Себастиан Курц по всички теми и приоритети. България винаги ще бъде насреща при нужда от помощ", подчерта министър-председателят.

"Австрия желае да е страна, която изгражда мостове. Ние искаме да работим за един много силен Европейски съюз", каза австрийският канцлер Себастиан Курц.
Той посочи, че за Австрия е чест да поеме важната роля на председател на Съвета на ЕС и че ще работи за  една сигурна и обща Европа.

"Ще работим много интензивно през тези шест месеца. Благодаря ти, Бойко, за чудесната работа, която България свърши по време на своето председателство", каза още австрийският канцлер.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства началото на Австрийското председателство и подчерта, че България е свършила много работа за малко време. Той благодари за усилията на страната ни и за личната ангажираност на премиера Бойко Борисов за приоритета "Западни Балкани". Туск изрази увереност, че Австрийското председателство ще надгради постигнатото до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На световния бизнесфорум в Петербург всички представители на американския бизнес подписаха договори. Само Баце като се разходи до Русия го връщат веднага.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Тиквата сега на тоя ли отиде да се подмазва, нали се подмазваше на Меркел сега ще се прави на патриот със такива лицемери ЕС е пътник. Орбан трябва да командва ЕС тия плазмоиди само разнасят бюрокрация и бежанци.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД БРЕКЗИТА НАЙ-ПОПУЛЯРНАТА ПЕСЕН В АНГЛИЯ СТАНАЛА "ЖЪЛТАТА ПОДВОДНИЦА" НА БИТЪЛС
60
6
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Скъпи Бойко, играта свърши, наигра се, а сега Оставка! Имаш вече признание, отличия, фотки, всичко имаш , с което да се фалиш на унуките, сега само Оставката ти чакаме!
59
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сравнение вашият Орешарски не беше поканен никъде освен във Виетнам да открие ресторант българска собственост.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, срещата като е била без вратовръзки, Бокича е можело да се пусне по официален черен анцунг, че му ходи...
57
10
 
5
 
! Отговори
само санкции преди 5 години
До До 39Мисля че не разбираш какво говориш. Санкциите не са за Русия! Санкциите са за нас! НИЕ страдаме от санкциите!...................................Ние също страдаме от тези санкции и контра санкциии , но трябва да гледаме кой повече страда и мизерува , а това са руските агресори ! Така ,че струва си малко и ние да пострадаме в името на демокрацията ,щом руските диваци са готови да страдат в името на агресията ! Ще страдам но съм горд ,че е в името на демокрацията ! Бах ги в руснаците
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзИ срещу кой стачкуват в чужбина, срещу чуждите правителства ли?
55
0
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя ЕС е като СИВ.... Не се ли стигне до конфедерация Европа ще си остане политическо джудже ....
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То достатъчно да погледнеш снимката, тия едва се спират да не почнат да му се смеят на глас.Клоунът на ЕС В ДЕЙСТВИЕ.
53
1
 
6
 
! Отговори
Горд Европредседател преди 5 години
Ама видяхте ли как напихме европейските младежи, че и в стрийтиз бар ги заведохме...кой може като нас а?
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Ами, не е вярно, от Позитано 20 ли ти написаха тая глупост?
51
10
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Благодаря ти, Бойко,Така се отнасят всички световни лидери към Борисов - с уважение! Само нашите ***, плюват денонощно върху един от най-великите българи! Те пишат за Борисов, ЛЪЖИ, ЛЪЖИ и само ЛЪЖИ!
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До следващото еропредседателство по земите български българи няма да има. Буда и останалата банда престъпници ще направят това, което никой чужд завоевател не е успял да направи. Ще унищожат един народ с хилядолетна история. Ако народа не се събуди и не изрине престъпниците.
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТиквунчетоВидяхме вашият резултат при Орешарски, който пусна 50 000 бежанци незаконно на наша територия.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно ли австрийците се подиграли с Боко и с гербава България, като му пратили да го посрещне областен управител!?Хахахах, все едно посрещат треторазряден чиновник
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Африка е единна, афроевропейците искат да влязат в Европа. Африка не иска да е само сафарито на Европа, маймунарника и зоопарка на Европа.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Prez godinite raboteh za razlichni rabotodateli v Zap.Evropa. Nikoga ama nikoga ne sum imal problemi kavito BG chorbadjiite mogat da ti spretnat, da te osiguriavat na minimuma, da ti rejat ot zaplatata, da ia zabaviat, da rabotish 6 dni v sedmicata pri dogovoreni 5. Ako ste i po zemiata ot glad da lazia za BG exploatatori nikoga niama da rabotia.
45
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
повдига ми се от лицемерие ядене и пиене по тирол 6 месеца трошене на пари занема нищо ес и нато са паразитни структури които генерират огромни разходи безникаква полза за нас пьлнят гушите на впк на сащ продава се орьжие на разсипия
44
1
 
12
 
! Отговори
УСПЕШЕН преди 5 години
Хвърлиха се едни милиони за нищо как няма да е успешно. Дойдоха Меркел, Курц, Юнкер...хапнаха, пийнаха потупаха ни по-рамото, погалиха ни по голата тиква, а ние пак си останахме с голия г-з все така над--ени и това е...