Борисов сдаде, Курц пък пое: Европа трябва да е единна!

Ще работим за силен ЕС, обеща австрийският премиер
Обновена: 30 юни 2018 19:13 | 30 юни 2018 13:30, Александър Попов
110
Борисов сдаде, Курц пък пое: Европа трябва да е единна!
Туск, Курц и Борисов. Снимка: Министерски съвет

Нашето мото беше "Съединението прави силата", австрийското е "Европа, която защитава", а ние можем да се защитаваме само когато сме единни. Това каза премиерът Бойко Борисов при символичното предаване на Председателството на Съвета на ЕС на австрийския си колега Себастиан Курц.

Той посочи, че Австрия поема водещата роля в Европейския съюз в сложни времена и благодари за доброто сътрудничество по време на Българското председателство.

"Радвам се, че през цялото Председателство на България имахме непрекъснат диалог с австрийския канцлер Себастиан Курц по всички теми и приоритети. България винаги ще бъде насреща при нужда от помощ", подчерта министър-председателят.

"Австрия желае да е страна, която изгражда мостове. Ние искаме да работим за един много силен Европейски съюз", каза австрийският канцлер Себастиан Курц.
Той посочи, че за Австрия е чест да поеме важната роля на председател на Съвета на ЕС и че ще работи за  една сигурна и обща Европа.

"Ще работим много интензивно през тези шест месеца. Благодаря ти, Бойко, за чудесната работа, която България свърши по време на своето председателство", каза още австрийският канцлер.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства началото на Австрийското председателство и подчерта, че България е свършила много работа за малко време. Той благодари за усилията на страната ни и за личната ангажираност на премиера Бойко Борисов за приоритета "Западни Балкани". Туск изрази увереност, че Австрийското председателство ще надгради постигнатото до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая мутра отдавна е сдала , но не го е разбрала!?
42
1
 
14
 
! Отговори
Тиквунчето преди 5 години
Общо взето все едни и същи приказки без резултат.Единни в краденето на пари.
41
2
 
16
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
Мисля че не разбираш какво говориш. Санкциите не са за Русия! Санкциите са за нас! НИЕ страдаме от санкциите!
40
0
 
10
 
! Отговори
nix deutsch, kaputt преди 5 години
Тоа нито немски нито английски знае , а те български не разбират , сами сметнете за какви Разговори става въпрос през преводач , абе не разбираш ли език не осъзнаваш какви глупости ще изречеш
39
3
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
До браво на БългарияАбе, не е било тръни !
38
19
 
1
 
! Отговори
браво на България преди 5 години
Председателството беше успешно , щом ЕС съюз не премина в ръцете на руските диваци !Аз очаквах нашите рубладжии да принудят ЕС да прекрати санкциите към Русия , но слава Богу това не стана ! През цялото време на това председателство бях на тръни ,все се страхувах нашите рубладжии да не направят някой погрешен остър завой ! Но всичко мина добре !Според мен председателството премина дори много успешно !
37
1
 
20
 
! Отговори
Будист преди 5 години
Както всички и очаквахме, евро-излагателството ни приключи с един голям КУРЦ !
36
0
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
България е свършила много работа за малко време.--------------------Хамстера Туск: Така де! Въртим се в кръг! :)) Резултата е, че сме отново в първоначалната точка/позиция !
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен, че изхарчиха стотици милиони, които минаха през фирмите на котараците, нищо не се разбра за някакви придобивки за нас, хората на България!
34
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Време е за ОСТАВКА и СЪД!Българите в чужбина започнаха активни стачни действия!
33
0
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Един голям и двама деВили ! Не бе, големия не е Тиквоний нито джендъра Туск. Големият е онзи "соп0ланко" Куртц.Просто си спомнете, как бе приет австриеца в Кремъл и как бе изритан Асфалтбабаит от Императора !
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвърлят ни прах в очите с това, че председателството било успешно /не, че някой българин разбра кое му е успешното/ отклоняват ни вниманието с какви ли не глупости за да не разберем, че живеем с най мизерната страна в Европа, че ни затриват като нация, че народа ни загива и на никой не му пука, че имаме най-некадърното и крадливо управление от десетилетия насам...
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разговорите се провеждат на ,,наш , европейски език " ./ Цитат от бъдещия български президент ЦЕЦКА ЦАЧЕВА , за общуването и с бъдещия американски президент ХИЛАРИ КЛИНТЪН. 2016 г. БНТ /
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В прекрасните Алпи в малки хотел чета работят много млади образовани българи знаещи перфектно няколко езика. Работят като обслужващ персонал. А наш Бойко премиер. Боже, боже, колко мъка има по този свят, боже.
29
0
 
12
 
! Отговори
Евроидиоти преди 5 години
ЕВРОПРЕД(сед)АТЕЛСТВОТО мина.Народът ни НЕ заживя по-добре.Напротив !От утре скачат цените на всичко.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сравнете физиономиите на Борисов с тези на Курц и Туск и си направете изводите.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Винаги да вярва и да се надява за светлото евроатлантическо бъдеще, докато го ограбват и ликвидират.......................................................Е когато ни ограбват използват други фокуси за да ни отвлекат вниманието от действителните проблеми ! Използват етническата карта ! Създават някакъв проблем между роми и българи или между турци и българи ! Досещаш се за морковите и тоягата ? Това го написа онази с големия нос за да ни отвлече вниманието от една лоша сделка
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов , Филиповци и Столипиново вече ,,,,чакаме"" Еврозоната !Не дочакахме Шенген , но сега ..... 100 години ще чакаме !
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Шоп ще стане президент на западните балкани.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AnonimenББ им говори на македонски, а западняците на австройски.