Британски консерватори към Мей: Brexit да е пълен!

До излизането на Великобритания от ЕС остават само девет месеца
29
Британски консерватори към Мей: Brexit да е пълен!
Снимка: архив, Reuters

Над 30 консервативни депутати подписаха писмо с искане битанската министър-председателка Тереза Мей да "прояви твърдост" в преговорите за Брекзит, засилвайки натиска върху нея преди напрегнато правителствено заседание, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата
Мей обещава да преодолее дълбоките разделения между министрите в нейното правителство на среща в провинциалната й резиденция следващата седмица и да излезе с план за бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз - стъпка, необходима за напредък в преговорите за Брекзит.

Писмото на консервативните депутати засилва натиска върху министър-председателката, която досега не проявява желание да представи подробни планове за излизането от ЕС заради разногласията в нейното правителство по условията на най-голямата външнополитическа промяна за Великобритания от десетилетия.

В писмото с дата 29 юни се отправя призив към Мей да "покаже смелост и лидерство спрямо тези, които се стремят да подкопаят изричната воля на британския народ на референдума през 2016 г.".

"Нашето напускане трябва да бъде пълно. Ние не трябва да оставаме обвързани с институциите на ЕС, ако това ограничава нашата възможност да упражняваме суверенитета си като независима държава. Всичко по-малко от това ще бъде отслабване на нашата демокрация. Великобритания трябва твърдо да отстоява позицията си", се казва в писмото.

В него депутатите изреждат какво няма да приемат, включително удължаване на преходен период след 31 декември 2020 г., оставане в митнически съюз и сделка, която не обвързва плащането на сметката за раздялата с получаването на добро търговско споразумение.

До излизането на Великобритания от ЕС остават само девет месеца.

Мей също така е подложена на натиск от Брюксел да представи виждането си за бъдещите отношения и да предложи начини за изпълнението на обещанието за предотвратяване на връщане към твърда граница на остров Ирландия.

Липсата на предложение за това как да се поддържа почти невидима граница между британския район Северна Ирландия и членуващата в ЕС Ирландия блокира преговорите за Брекзит, като увеличава недоволството сред другите лидери от общността.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 20
Бил си ама са те изритали заради неубоздания ти български синдром.
И ако стане 3та световна как точно България ще мине между капките като държава от НАТО??!!
Ами такива отявлени мъдреци като теб няма как да се оправят на запад. Там лекомислието не се толерира.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вън, ама с другия крак - вътре.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
вън ингилизите от ЕС!
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Англия пак ще си договори изгодни условия и с единия крак ще е в ЕС. Ес се нуждае от Англия и Англия се нуждае от ЕС. Всичко ще бъде сведено до полумерки.
Англия винаги е била в Европа само с единия крак. Така е било винаги.
И така и ще бъде.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 20
Ама вие сте си за подигравка бре апнишаранчо. Ако не разлайвате кучетата няма никой да ви се подиграва. Пишете небивалици и след това някой друг (български тертип) ви е виновен за това което сами сте си надробили. Ами сърбай и докато го правиш не се опитвай да говориш, знаеш защо!
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 20
Да сънува Кошмария ли!? Тебе нещо те стяга профила! Май разпозна себе си та цепна екрана.:)))))))))))))))))))))0
20
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 2-то мекере - което е сигурно е в чужбинийца и оттам ни се подиграва. Мога да предположа че, може би се крие или живурка на Британското островче. Седи си браточе там, ако стане 3-та световна, да не прийдеш насам, щото ще те разпозная по акцента. По добре защитавай ингилизката земя и сънувай България, оставайки на островната кочина, окачулила се от някакво си Скрипалче. Бил съм в чужбина знам, какво е носталгия, с минимална заплата - пак ще си остана тук из Рилско и Пиринско.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До a 6
Ами да, българите в чужбина (предателите) развалиха сиренето, лютеницата, колбасите, хляба, зеленчуците, плодовете, алкохола и всичко хубаво с което някога се славехме и гордеехме. Българите в чужбина избраха правителството като затворен кръг вече 30 години за да може да идват само червени *** на власт. Заради българите в чужбина се обичаме и уважаваме като никой друг народ на земята. Ако е жива баба ти отрови я за това че като малък те е изпускала на глава.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 16
Важното е че българските мекерета ще си останат там от където са ги търкулнали. :))))))))))
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ВЪН 15
А ние българите се обичаме и сме винаги сплотени. Никога до сега българина не се е занимавал с далавери и винаги е бил почтен.
Чакаме още "твърди" изблици да напишеш.:)))))))))))))))))
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бегайте си Скрипалчовци на Острова. И си пазете мекеретата.
15
10
 
14
 
! Отговори
ВЪН преди 7 месеца
ТЕЗИ КАТИЛИ--ВИНАГИ СА МРАЗЕЛИ БЪЛГАРИТЕ ..ДА СЕ МАХАТ-ТРОЯНСКИ КОН В ЕС--ЗАНИМАВАТ СЕ САМО С ДАЛАВЕРИ И ИЗМАМИ..МАЙНАТА ИМ.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До с твърд 13
Българският "твърд" е за много кратко време. Виж статистиката за здравето на гражданите ни и на каква възраст им омеква. Ако се сравним с Европа сме гола вода. "Твърдостта" ни почва да се гуди на около 40тата година.
13
11
 
4
 
! Отговори
с твърд преди 7 месеца
Вън ингилизите
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 2
То и оная ни работа е твърда ама след толкова мизерий станахме меки и пухкави. Меко ни плащат, лекуват, учат и съдят та сме станали "република" за пример. Събуди се от мекия сън и влез в реалноста ТВЪРДО.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От начало мислех че брекзита е грешка но като гледам Брюксел и Берлин как си прокарват политиките и законите все повече си мисля че това бешв правилно решение. Визирам мигрантите и превозвачите, и това е само от послвдните месеци. Има истамбулски конвенции и т.н. които ще бъдат приети тихомълкум
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 8
Кога сега бре Прокопе!? След три години челеби. :)))))))))
Свери си будилника!
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До a 6
Предпочитам чуждото защото всичко българско и родно е негодно. И аз, нихилиста, нямам пръст в това некадърно мероприятие а българите в България - политици, бизнесмени и ***-шарани като теб. Яз палмовото масло и бъди оптимист.
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 7
Ами то човек като погледне мушмулите сме си били винаги ние! Не за друго изчезваме, от много мушмулук. Вярвай си че си велик и дръж гащите горе. :))))))
7
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 5:
Aбе мушмул, Великобритания е важен пазар за ЕС, но много по-важен пазар е ЕС за Великобритания. И на всичкото отгоре, при кофти сделка ГБ може да се разцепи - Шотландците и Сев. Ирландия не са ниииикак щастливи от това гласуване :D АНгличаните НЕ СА в позиция на силата, тъкмо обратното. И повечето от тях почнаха да го осъзнават :D