Бъдещето на Меркел в ръцете на баварските консерватори

Лидерите на ХСС решават дали да приемат споразумението за миграцията
1 юли 2018 08:30,
39
Бъдещето на Меркел в ръцете на баварските консерватори
Снимкa: Reuters, архив

Политическото бъдеще на германската канцлерка Ангела Меркел ще бъде решено на срещата на лидерите на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) днес, които ще се съберат да решат дали да приемат споразумението за миграцията, което тя постигна в Брюксел, предаде Ройтерс.

Още по темата

Девет месеца след изборите, на които партията на Меркел загуби избиратели в полза на крайната десница, канцлерката беше принудена да се обърне към съседите си от ЕС, за да й помогнат да разреши конфликт с коалиционните си партньори от ХСС, които се противопоставиха на имиграционната й политика.

Вътрешният й министър Хорст Зеехофер от ХСС, заплаши да започне да връща мигрантите на баварската граница. Подобни мерки почти със сигурност ще доведат до разпадането на коалиционното правителство.

На срещата на върха в Брюксел тази седмица лидерите постигнаха споразумение за подялба на бежанци на доброволна основа и за създаване на контролирани центрове в ЕС, където да бъдат обработвани исканията за убежище. Освен това Меркел обяви, че е постигнала споразумение с европейски страни за връщане на бежанци. Унгария, Чехия и Полша обаче отрекоха това, припомня Ройтерс.

Баварският премиер Маркус Зьодер заяви, че действията на Меркел са в правилната посока, но добави, че ще продължи да й оказва натиск, за да получи повече информация за подробностите.

Повечето анализатори очакват Меркел да остане на власт въпреки сблъсъка с ХСС, но това вероятно няма да е последният случай, при който баварската партия се опитва да се разграничи от канцлерката, която смята за прекалено центристка, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo na bavarzite a i te sa nai bogati i rabota v bavaria ima seehofer e pi4 ne zepi basma na merkel boiko u4i se ot seehofe bavareza
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Канцеларката и имам да и предложат закоалиционен съдружник, съгласна ще е, само и само да остане в канцеларкята си. Такива са всички комсомолско - коминтерновски - либерал - масонско - партизански кадри. Искат да са на всеки километър във властта, за да пазят фалшивите хартийки наречени пари.
18
0
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
овластен*
17
4
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Кви са тези шменти капели!?Зеехофер не е увластен да иска оставката на Меркел!!! Той е съвсем наясно, че падне ли Меркел, Германия респ. Европа ще навлезе в рецидивираща криза.И друг да дойде от CDU и политиката НЯМА да се промени съществено. Това е, колкото и да "ревете", трябва да приемете положението. От един файтон тролчики НИЩО не зависи!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KAKVA BABUSHKERA TOVA E HAZARKA VPITA S OMRAZA KAM BELITE EVROPEIZI S RASISTA SOROS I GOLEMITE GLOBALISTKI FAMILII ROTSCHILD S PADANETO NA MERKEL NISHO NIMA DA SE OPRAVI TRIBVA IZGONVANE I KONFISKAZIA NA IMUSHESTVOTO NA HAZARITE V EVROPA KRAKA IM DA NE STAPVA POVECHE V EVROPA I TEHNITE POSLEDOVATELI DA BADAT POSTOIANNO SLEDENI I VSICHKI BEJANZI DOSHLI OT 1960 DO SEGA TRIBVA DA BADAT IZGONENI OT EVROPA DA SPREM RASIZAMA SRESHU EVROPEIZITE
15
0
 
14
 
! Отговори
Орбан е Велик преди 5 години
Вещицата Изперкел ке падне!Зебележка: това не е реч на омразата, а свободно изказване на различно мнение и като свобода ва словото е защитено по конституция.
14
6
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
На всяка цена бабугерът трябва да остане на власт. Тя ни върши идеална работа.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ ЗА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ Е ГОТОВА НА ВСИЧКО!!!БРАВО, ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА УПРАВЛЯВА В КОАЛИЦИЯ! ТАКА ЩЕ Я КОНТРОЛИРАТ!
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не могат да и направят. Те са малкото не тя. Като отидат на избори какво ? Най много да влезе друг играта и мерки ще направи с него. Много приказват ....накрая като нашоте , ще си мълчат с постове :)) Играта е една и съща навсякъде.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак дежурния блюстител на свободното слово в днес е оператор на биологична единица.
10
4
 
10
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Октомври ще има парламентарни избори в България.Независимо дали искаме или не.Борисов е много изнервен .Падне ли Меркел пада и той.Остане ли Меркел пак пада,защото не застана зад гърба и публично
9
1
 
6
 
! Отговори
Недей да триеш преди 5 години
Спри се бе, сирак!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантици, обяснете какво става с тези "правдиви, обективни " западни медии? И още нещо, какви са последните новини относно нашия дял? Пак ли ще усвояеаме или вече сме усвоили?
7
0
 
7
 
! Отговори
КОМСОМОЛСКА ЗАКАЛКА преди 5 години
Като минала, през школата на Комсомола, ФРАУ е усвоила перфектно "МАМБО НОМЕР 5". Гледайте немския театър, осветляван и напълно кастриран, о-о пардон лустриран от немските къде частни, къде държавни медии. Меркел ще оцелее. Единство преди всичко.
6
1
 
10
 
! Отговори
ОБОЖАВАМ ВСИЧКО преди 5 години
ЕВРОПЕЙСКО. Ценности-да, не съм на ясно какви са, но съм за. Демокрация-да немам проблем и с това. Единство-да, всички смятам за братя ама те за какво ме смятат? Пазарна икономика-да, пазара "диктува всичко и се САМОРЕГУЛИРА". Свобода на словото и волеизлиянието- да, да. Само, когато съответства с мойто. Много мнения могат да убЪркат човеко. ЕВРОТЕАТЪР-да, покъртителна игра, особено пиесите,"Под масата, Алъш-вериш, Огледалце, огледалце, Не на рекета, да на преговорите".
5
0
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
нека да споменем и фактът, че ръководството на държавите далеч не означава народът. защото зад макрон стоят само евреите от банките -pакови pазсейки на ротшилд и никой друг. и няколкото хиляди платени демон-странти със знамето на дъгата, откраднато от децата. просто не е истина колко сте гнусни и успешен модел за по-вpъщане! MAT!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
-Бабо Меркел,що така?-Шмекерия бе,ей на!
3
0
 
28
 
! Отговори
Име преди 5 години
меркел и нейните левичарски медии, които надминаха хонекер по лъжа, дивашка цензура и пропаганда бележат поредното си развитие. освен на дребно, започнаха да лъжат и наедро. явно кожата на меркел е много скъпа... :-))) или без нея цялата картонена фасада на "обединена" европа пада... полша, унгаря, чехя, бореландя.. да видим колко ще останат най-накрая от тези 14 държави. меркел значи пълен провал, лъжи, диктатура и цензура!
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжата винаги излиза наяве! Госпожата излъга плитко за да спаси кожата. Остава да видим дали "храненикът" от БГ не е излъгал нас!
1
0
 
35
 
! Отговори
Факт преди 5 години
От Полша и Унгария вече отрекоха да има споразумение с тях!Кого лъже Бабушкерът?Е,може би пък коалиционният партньор да е доволен от такава лъжа,а германците въобще да не разберат,щото цензурата там е сериозна!Т.е. всичко това да е само за вътрешна употреба.