ЕК започна да търси място за мигрантите в Африка

Къде ли ще отидат, Египет, Либия и Мароко не ги искат
70
ЕК започна да търси място за мигрантите в Африка
Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз ще започне преговори с африканските страни по въпроса дали са подготвени да създадат на своя територия т.нар. регионални платформи за докарване на мигранти, съобщи еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, цитиран от ДПА.

Още по темата
Пред вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" той каза, че едно европейско споразумение за създаването на такива центрове изисква партньорско споразумение със страните от Северна Африка, които са разположени или директно на Средиземно море, или в района Сахел.

Това трябва да договорим сега, допълни той. По-рано той е намеквал, че за тези центрове могат да бъдат заделени 6 милиарда евро европейски средства.

Изданието информира, че Либия, Мали, Нигер и Нигерия са възприемани от Комисията като най-подходящи кандидати, макар че Йотингер не посочва конкретна страна.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна тъкмо поема ротационното председателство на ЕС, каза вчера, че е важно отделните страни от ЕС да използват връзките си с африканските страни, за да намерят решение на европейски въпрос с убежищата. Той по-конкретно спомена Италия и Либия, както и Испания и Мароко.

Никоя северноафриканска страна не е дала сигнал, че би желала да приеме на територията си необходимата инфраструктура. Няколко страни, включително Египет, Либия и Мароко, отхвърлиха идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре в Саудитска Арабия.Нали иска да отделя Катар с канал.Ето и работници.
61
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фронтекс да ги извозва обратно до бреговете на Африка откъдето са тръгнали и да и изсипва.И да правят каквото искат.
60
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Антарктида място колкото щеш, а и не принадлежи на никого! И действа като фризер, няма да се развалят и загниват...А като замръзнат дълбоко, няма да се налага да ги хранят...Лошото е, че там е забранено да се изхвърлят ***, ама може да му намерят цаката...
59
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какви африкански държави. Връщайте си ги хората в Арабския свят. Там са богати държави и с ресурси и ще се чувстват в свой води.. Тия от ЕС направо ме изумяват!
58
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде глупости, ще ги връщаме? Те сами са си финансирали идването, що ние да им плащаме връщането? Просто ги натирваме през границата и да се оправят както могат.
57
1
 
50
 
! Отговори
Милото зайче преди 5 години
Въже за Меркел!
56
1
 
53
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ преди 5 години
Не виждам защо се усложнява въпроса - НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ СЕ ТРЕТИРАТ НАТО ПРЕСТЪПНИЦИ (КАКВИТО СА ПО ЗАКОН) И СЕ ВРЪЩАТ ПО РОДНИТЕ ИМ МЕСТА. БЕЖАНЕЦ се нарича нелегален мигрант, който е прекосил границата на страната си, в която животът и здравето му са застрашени (т.е. ако бяга от Сирия в Турция е БЕЖАНЕЦ, понеже имат ОБЩА ГРАНИЦА). Когато обаче този "бежанец" напусне Турция, тогава вече си е ЧИСТ НЕЛЕГАМЕН МИГРАНТ, т.е. ПРЕСТЪПНИК и е редно да се третира като такъв!
55
0
 
36
 
! Отговори
SS до Анонимен [#50] преди 5 години
до Анонимен [#50]е,не, Биробиджан си е вече уредено място, не става за африко-араби. То по същата логика, защо пък да не е някоя област в Израел? Там пустини -бол!Най-добре си е Мадагаскар! Райско местенце, с трева и банани! А като атракция, който желае - оттам може с корабчета да си урежда 'близки срещи' със сомалийските пирати
54
0
 
48
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Само не знам колко глупав трябва да си за да си мислиш, че това ще се получи. Брадатите бягат в европа за пари, а не защото бягат от война ***.
53
0
 
51
 
! Отговори
к преди 5 години
гадното изкукало ялово източно-германско еврейско бабе унищожи Германия !
52
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименТова с парите за Африка е безсмислено наляти са милярди хората в Европа няма какво да ядат а парите за Африка се крадат от местни политици и се раздават на близки хора.Има статии за най-богатите деца на африканските лидери с позлатени Ролс-Ройси докато ти и за Дачия не можеш да събереш.
51
0
 
44
 
! Отговори
8 преди 5 години
Има една чудесна дестинация - даже няма нужда да се молят на някой - Сомалия. Хем ще направят една тренировка - пращат армията, отцепват 1000 кв, км от местните бандити, заграждат с ограда и правят лагерите там. После всичкото бежанец, мигрант, емигрант - там! Хем е далече от Европа, хем ще си пласират там залежалите храни и лекарства, даже ще има добър икономически ефект. Тия милиарди евра дето ги дават на турция ще стигнат и ще остане, пък който се присети отде е -билет. Може но не искат
50
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SSА няма ли някаква територия като Биробиджан? Тъкмо по-хладният климат и близостта до китайците ще ги излекуват от мързела... А да си чувал ескимосите да имат по 15 деца? Но... "бежанците" не са евреи..., които и от пясъчната и от снежната пустиня правят рай. Те искат наготово ... Затова никой не ги иска.
49
1
 
43
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Турция говореше за необходимостта от зони за сигурност в зоните на конфликти още през 2009 ,но тогава ЕС не искаха разходи -сега им излиза 10 пъти по-скъпо.
48
0
 
55
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всеки от тях е роден в определена страна и идва от там ! Какво се чудят европейците - кой от където е дошъл , там да бъде върнат , да изгражда страната си и да се бори за нейното развитие !!!!! Там е решението - Европа да подпомага със средства страните в Африка , те да се развиват и населението да остава там !!!!!!! Милиони са зарязали родните си места и са се насочили към Европа , надявайки се да смучат помощи , без да дават нищо !!!!
47
2
 
48
 
! Отговори
Моше Тел Авив преди 5 години
До АнонименТо и смъртността в Африка беше висока ама Запада внесе ваксини и лекарства там естествено плащани от белият човек.Спокойно колкото повече намалява бялото население толкова повече ще намаляват работещите тоест тези които им плащат ваксините лекарствата и тн.Либерастите нямат полезен ход ония не могат да се размножават до безкрай.Както и бацила без гостоприемник да го храни не може да живее!
46
2
 
40
 
! Отговори
месара преди 5 години
що не преговарят с Путин, в Сибир има толко много свободно място за заселване!!?
45
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 50г населението на планетата се удвои, от 3.6млрд стана 7.6млрд. След като бялото население непрекъснато намалява, а китайците доскоро имаха ограничителната политика за 1 дете, въпросът откъде идва този прираст е риторичен. Очакват ни още по-сериозни демографски проблеми, пред които бледнее великото преселение на народите. Ако тогава са били стотици хиляди, ще става въпрос за милиарди. И това е глобален проблем, не само на Европа.
44
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Стар виц от соца, когато давахме висше образование на братя от третия свят: "Питат един такъв изучен у нас, иска ли да работи като инженер в машиностроителния КЛОН. Оня обаче вика: "А-а, не-е, аз от клон слезъл, сега иска на бюро...". Та тъй, това с козите и кравите няма да стане. Добрата фея Меркел ги покани ЛИЧНО, а като видя зор, ги пробутва от Германия на неоколониите в ЕС. То е ясно,"КОЙ" с поклон към бабата, ще ни ги натресе. Да не се хабят 3.8 % за алчните пенсионери..
43
1
 
48
 
! Отговори
SS преди 5 години
Как къде? - Остров Мадагаскар, разбира се! Отдавна е измислено! Беше за еврите, но все таз ...