ЕК започна да търси място за мигрантите в Африка

Къде ли ще отидат, Египет, Либия и Мароко не ги искат
70
ЕК започна да търси място за мигрантите в Африка
Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз ще започне преговори с африканските страни по въпроса дали са подготвени да създадат на своя територия т.нар. регионални платформи за докарване на мигранти, съобщи еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, цитиран от ДПА.

Още по темата
Пред вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" той каза, че едно европейско споразумение за създаването на такива центрове изисква партньорско споразумение със страните от Северна Африка, които са разположени или директно на Средиземно море, или в района Сахел.

Това трябва да договорим сега, допълни той. По-рано той е намеквал, че за тези центрове могат да бъдат заделени 6 милиарда евро европейски средства.

Изданието информира, че Либия, Мали, Нигер и Нигерия са възприемани от Комисията като най-подходящи кандидати, макар че Йотингер не посочва конкретна страна.

Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна тъкмо поема ротационното председателство на ЕС, каза вчера, че е важно отделните страни от ЕС да използват връзките си с африканските страни, за да намерят решение на европейски въпрос с убежищата. Той по-конкретно спомена Италия и Либия, както и Испания и Мароко.

Никоя северноафриканска страна не е дала сигнал, че би желала да приеме на територията си необходимата инфраструктура. Няколко страни, включително Египет, Либия и Мароко, отхвърлиха идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
60
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ааа как така Египет, Либия и Мароко не искат мигранти. А защо ние трябва да ги искаме?? Абе не мога да разбера, какво е това говорени и какви са тези преговори. Европа трябва просто да връща всеки мигрант оттам, откъдето е дошъл. И тези, които дойдоха в последните години също трябва да бъдат депортирани. Ще останат само такива, които са в Европа от години, имат работа, дом, децата им са родени в съответната държава. Всичко друго да се пръждосва. Преговори ще водели.....ай....да ви е.м.та сигЪнск
41
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западна България така или иначе е обезлюдена, да докарат малко момци да напомпат белите коремчета на булките.
40
2
 
60
 
! Отговори
превземат ни преди 5 години
Най скъпата част центъра на София е изкупена от "бедните арабски емигранти"магазини,кафенета,ресторанти от къде пари никой не проверява.
39
3
 
49
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Либерастоболшевиките лъгаха как ЕС бил най- великия, как Тръмп щял да клекне пред ЕС, как сме искали да сме номер едно. Кое ни е номер едното?! Хора, Африка ни направи на луда, бедна Африка, дето чака нашите помощи, дето още ровят корени да се изхранват, ни се налагат и мекотелите на ЕС не могат / искат нищо да направят. Ами спрете им помощите, по-дяволите, блокирайте ги във всички международни организации- колко мислите ще изкарат? Просто ЕС не иска, в брюксел са катп 5- годишни деца.
38
0
 
47
 
! Отговори
мак преди 5 години
До Анонимен"Лидерите" ще имат оправдание за безпомощността си, направихме каквото можахме, ама Африка не ги ще. Точка.
37
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и аз живея зле! Та, нека дундурканата по понятни причини от САЩ Германия, а защо не и грабещите цял свят Съединени щати, да ме направят свой хрантутник, и да отделят за мен равностойността на 1200 BGL с джобни, и както е в някои европейски държави 300 э, а аз ще доведа цялата си фамилия - 2-3 увити жени, 10-15 неуки дечурлига, баща, майка, техните баща и майка, сестри, братя с децата им, та да усетим истинското евро-атлантическо гостоприемство. А Шмеркел ще ни теслими на колониите на ЕС.
36
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настанявате ги в някой плодороден район с чиста река и им давате животни за отглеждане,като в Ноевия ковчег на всеки по 5 кози,10 овце,20 кокошки,рибарник и две крави,къщи и сгради от камъни и кал и готово.
35
1
 
47
 
! Отговори
мак преди 5 години
Никой няма да ги пожелае, нали знаят, какво става в такива центрове, за какво са им. Предпочитат тия да се изнесат в богата Европа. А най-добро и гостоприемно място е Германия.
34
1
 
56
 
! Отговори
сега преди 5 години
До Анонимен 32Европа?Европа вече я няма бил ли си скоро в Париж,Виена,Берлин пълно е с тумби имигранти,който променят живота,*** и страх.
33
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това някаква шега ли е? Та те точно от Африка бягат. И не заради войните. Бягащите от война са бежанци, а тези са основно икономически мигранти, търсещи бягащи от военна служба и т.н. Какви арабски държави да ги приемат? Там приемат само работници за бачкане, имиграционната политика е жестока, особено в страни като Кувейт, ОАЕ, СА и др.
32
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ни я знаемМи да унищожим и Европа тогава и такива като тебе да мирясат.
31
1
 
49
 
! Отговори
ни я знаем преди 5 години
До Анонимен 30Кой нападна Ирак,Либия,кой прати терористи в Сирия,кой организира така наречената Арабска пролет?
30
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактТе сами си съсипаха страните що не съсипят Русия или Иран по същия начин?
29
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯСНО Е ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ! ВАРИАНТА Е САМО ЕДИН И РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО НЕГО - НАТОВАРВАНЕ НА САМОЛЕТИ И КОЙ ОТКЪДЕТО Е И ЗАТВАРЯНЕ АН ВСИЧКИ ГРАНИЦИ ЗА ДА НЕ ИДВАТ ПАК
28
0
 
55
 
! Отговори
факт преди 5 години
Хора защо ни я да страдаме заради страните който съсипаха арабския свят и затова от там тръгнаха бежански поток,Англия,Франция помагаха на САЩ да съсипят нормалния живот в няколко страни и там настана хаос,мизерия,смърт и хората побегнаха насам тези страни да си поемат вината и бежанците.......
27
1
 
53
 
! Отговори
Павката преди 5 години
Натежа ли ви социалната система? А сигурността? Хаха да видим как ще ги върнете.. и издирвате
26
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живееш в Европа е привилегия, а не право. На ви мултикутурализъм тикви с тикви.
25
0
 
64
 
! Отговори
Я преди 5 години
Те не ги искат техните народи! А,ни вменяват че ние сме задължени да ги приемаме.Защо?
24
0
 
65
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Рано или късно, всичко ще си дойде на мястото! Природата не търпи несправедливости! Не може Европа да приеме цяла Африка, част от Арабския полуостров и част от Азия! Тези, които са тръгнали, имат ли мозъци за да разберат, че това е невъзможно?!
23
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако европейците отидат в Африка, а африканците в Европа след няколко десетилетия африканците ще опоскат всичко и ще хукнат към Африка за да си върнат земите от лошите европейци.