Криза в Германия: Зеехофер хвърля оставка, Меркел мълчи!

Спорът за миграционната политика е в задънена улица
2 юли 2018 06:30,
76
Криза в Германия: Зеехофер хвърля оставка, Меркел мълчи!
Снимка: Reuters

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер изненадващо обяви, че възнамерява да подаде оставка от поста си, а също и да се оттегли от лидерския пост в партията си – баварския Християнсоциален съюз.

Все още продължават заседанията на ХСС в Мюнхен и на ХДС в Берлин, на които трябваше да се стигне до компромис в спора между двете партии, който държи цяла Германия и ЕС в шах от три седмици.

Още по темата

Зеехофер настоява Германия да връща бежанци още на границата, докато Меркел смята, че бежанци могат да се връщат в други страни-членки, само след споразумение с тях.

Министърът на вътрешните работи се оплака в Мюнхен, че е провел с Меркел "разговор без никакъв ефект" за плана му да изгони търсещите убежище, които вече са регистрирани в други страни от ЕС.

Според източници, цитирани от вестник Die Welt, Зеехофер пряко противоречи на канцлера, който настоя в телевизионно интервю в събота вечер, че сделката, която е сключила в Брюксел, достига до същите крайни резултати като едностранните стъпки, предвидени от баварците.

Канцлерът отхвърля плана на Зеехофер, според който Германия може едностранно да изгони вече регистрираните кандидати за убежище, като предпочита да търси сътрудничество със съседните страни.

Меркел се опасява, че ако Германия затвори границите си, тя ще започне верижна реакция, която ще унищожи европейската зона за свободно движение, считана от ЕС за едно от най-големите му постижения.

Спорът между ХДС и ХСС се изостри в неделя, като нито една от двете партии не отстъпи от позициите си. Какви биха били последствията от оставките на Зеехофер още не е ясно. Възможно е да се стигне дори до разпадане на управляващата коалиция и предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Мн псевдо германци преди 5 години
Ти като си толкова учен ,що не му каза на човека как да си напише името на поста ама нещо като германците го играеш тва е най комплексираната злобна и подмолна нация , мн обичат да правят забележки на другите ама да помогнат ***...ми и да се успокоиш за твоята граматика немска Wahrheit der Hafen важното е човек да го разбират а не само да се натяква аз си го разбрах още първият път.Сега ме нареди ,че не съм сложил няколко запетайки и съм глътнал няколко букви ,е тва са мйохте герн германците .
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера защо след като немците не я искат,европейците не я искат,Тръмп не я иска,тя се натиска?
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Hafen die Wahrheit "Оправи си немското заглавиезащото граматически не звучиправилно .
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да си мълчи колкотоси иска . Само че тоя номере за вкъщи пред съпруга . Пред електората няма да мине .
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е вярна *** на Обама .Истински die-hard хамбургскаулична порода .Ще мъчи целияес с налудничавите си идеи -- нова версия на фюрера .
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на режима на Меркелв Германия се разраства бройкатана т. нар. райхсбюргери . Сериознапотенциална опасност за немскатадържавност изобщо - това се признаваот тяхното мвр . Райхсбюргерите не признават държава федерална републикагермания и се смятат за граждани нарайха . Печатат си собствени документи ,оспорват данъци в съдилища , има итакива със скрити арсенали незаконнооръжие и т.н. Меркел е омръзналана самите немци и те не са в състояниеда се отърват от нея , все още .
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като разгледах съдържаниетона коментарите и как е гласуваноустанових че има 3 или 4 либерасткитрола срещу 18 или 19 трезво мислещи .
49
1
 
5
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Не виждам дилемата тук!Зеехофер да си подава оставката, Меркел да му я приема и да идва Манфред Вебер, пак от партията на Зеехофер. Тук Баце ги сменя без проблем, Меркел трябва в това отношение да вземе пример. Стига с измислени драми!
48
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
всички сте в коалиция от години така че заедно си подаваите оставката и се махаитеот политиката 1939 сьсипахте света сега пак само че в друг вариант бьлгаритеняма да ви плащат сметката заради невежеството и простотията ви врьщаите гиобратно на африканския бряг няма солидарност
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха ! *** бюргер !Изглежда да има повечеум от канцлерката си .Когато американскитесанкции засегнаха сериозногерманските интересипочнаха да теглят в различнипосоки .
46
1
 
15
 
! Отговори
депортация преди 5 години
ЕС е съюз на европейски християнски държави.Останалите нахлули тук от Близкия,средния изток и Африка са нежелани и както са се домъкнали така и да си заминават.Да си оправят държавите и там да си живеят.За държавите от ЕС да се кандидатства само със ЗЕЛЕНА КАРТА.
45
0
 
14
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
те и в еврозоната ни искат за да плащаве Гръцкият борч!!
44
0
 
16
 
! Отговори
последни новини преди 5 години
Меркел буквално е излъгала, че има споразумение с 14 дължави за миграцията. Днес държави като Чехия и Полша, с които имаше споразумение, излязоха и казаха, че не само не са се споразумявали за нищо, ами никой и не ги е питал. Меркел, както и придвойрните й клоуни членове на ЕНП по европейските й сателити, всичките са долни лъжци. Освен това сега ни искат в Шенген за да ни върнат 100 000 мигранти, които сме регистрирали и да ни затрият завинаги!!
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава богу в Бавария имаоще мислещи немци и нямада позволят на самозабравилатасе Меркел да си разиграваконя .
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вятърът на промяната подухва от САЩ. В изпълнение на предизборните си обещания за справяне с незаконната имиграция вчера Тръмп заяви, че щатите имат най-тъпите имиграционни закони, които позволяват депортирането на незаконните имигранти да се проточва с години. Смята да промени нещата така, че това да става незабавно.Ако успее, това определено ще промени нещата и в Европа.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвайте на нитоедна новина по официалнитемедии . Всичко е лъжии манипулации и накраяще ви уверят че се борятс фейк новините . Представятели си - едновременно гипроизвеждат и се борят стях .
40
0
 
31
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Меркелската баба е изперкала или се прави... Европейската зона за свободно движение е ЗА гражданите на тези държави ! А не за свободно движение на пришълци !!!
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейски ценности няма ,освен заграбените от времетона колониализма .
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не , няма никакви копейки ,гусинчо ! Всички тези директивище ги изпратим в историятабарабар с измислените демагог-демократи като теб . Кактосе вижда канцлерката Меркелсъщо отива на кино . Вдигнахаи червен картон и пак не се отказва да парадира с измислените европейски ценности .
37
1
 
14
 
! Отговори
Ха Ха преди 5 години
Чао На черните ФЕРЕДЖЕТА да си ходят Качулати не ми трябват в Германия