София и Берлин: Решението за миграцията – европейско

Германия подкрепя България за влизане в Шенген
2 юли 2018 14:30, Елка Василева
61
София и Берлин: Решението за миграцията – европейско
Екатерина Захариева и Хайко Маас. Снимка: БТА

Решението по темата за миграцията може да бъде само общоевропейско - около това се обединиха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и германският федерален министър на външните работи Хайко Маас. Захариева разговаря със своя колега в Берлин, където е на официално посещение, съобщиха от външното ни министерство.

"Радвам се, че лидерите от ЕС оцениха усилията на България по миграцията и подкрепиха намирането на общоевропейско решение - заяви Екатерина Захариева. - Няма как всяка държава да се опитва да се оправя сама - това е общ проблем. Фактът, че лидерите успяха да постигнат единодушие на Европейския съвет с много ясен план, означава, че все пак дори и в трудни моменти ние успяваме да бъдем обединени заедно. Едностранни действия не са добри не само за страната, която ще ги прилага, но и за целия ЕС."

Българският първи дипломат припомни, че по българската граница няма миграционен натиск. Тя отбеляза основните акценти, които са важни за намирането на решение според България - затваряне на външните граници на Съюза, продължаване на споразумението с Турция, центрове извън Европа и бързо връщане на незаконните мигранти.

"По темата миграция е възможно само европейско решение, не може да има национално решение. Благодарим на България и на Екатерина за усилията това да може да се постигне", изтъкна и министър Хайко Маас.

Германският дипломат поздрави Захариева за успешното провеждане на първото Българско председателство на Съвета на ЕС.

"Ние всички сме много впечатлени от това, което вие постигнахте. Забележителни постижения, които не бяха лесни. Поздравяваме ви за успехите по вашите теми, особено по разширяването след Срещата на върха в София. Без вашите усилия нямаше да може да се постигнат заключенията на Съвета "Общи въпроси" за Република Македония и Република Албания", изтъкна Хайко Маас.

"Благодаря за оценката и за подкрепата, която чувствахме през цялото време. Постигнахме немалко по доста разделящи досиета. Границите на сигурността на ЕС не са външните граници на ЕС, а включват и Западните Балкани", каза Екатерина Захариева.

На журналистически въпрос кога най-сетне България ще бъде приета в Шенген, след като още през 2011 година е изпълнила техническите критерии, министър Маас заяви: "Ние подкрепяме пълноценното ви присъединяване в Шенген. Признаваме усилията на България за всичко, което сте предприели в тази връзка, и казах ясно на моята колежка, че ви подкрепяме."

Двамата първи дипломати обсъдиха и отличните двустранни отношения. Догодина се навършват 140 години от установяване на дипломатически отношения между двете страни.

"Германският бизнес се чувства добре в България и мога да ви уверя, че има пълната подкрепа на правителството", каза Захариева.
 


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
баба Злата преди 7 месеца
Кое му е европейското?Който върнат от Германия да не би да остане в Австрия-връщат го у нас,ако е влязъл оттук!?Вие за имбецили ли ни смятате?
58
1
 
6
 
! Отговори
тато преди 7 месеца
Тази сороска храненичка е научена да говори без да казва нищо, сега ни подготвят за обратно приемана на мигрантите които пратихме в Германия, само глупаците си мислят, че тази среща е за да ни похвалят за безсмиленото председателство на ЕС. Чакайте мигранти от запад, Глупаци и Говеда.
57
5
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 месеца
До до 41 53 И аз не вярвям на Бойко , ама на Корделия хептен.За това никога не съм гласувал за БКП и БСП.
56
6
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Никой не ще да бяга в Матушката - путиновия рай :))))))))))))))))))))
55
1
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 7 месеца
И тая е като оная спициалистка Желева с нейното прочуто изслушване в ООН - всичко "заедно" и "на място" това и бяха ключовите отговори по всеки въпрос.
Тая е за "общо" решение демек - аз мозък и позиция нямам, каквото кажат началниците.
Искам да те пратят тебе хубавелке малко да поинтегрираш новите европейци в Харманли, че са много напрегнати. Да да спокойно, има и 2 жени, не са само мъже, ще търсите общо решение на неизвестна задача.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Решението е сваляне на
режима на Меркел . Това ще е
падане на берлинската стена .2 .
53
1
 
12
 
! Отговори
до 41 преди 7 месеца
Поживем увидим.
Не му вярвам на Бойко.Много си мени мнението , за което неможе да се разчита на думите му.ГЕРБ е належащо да си ходят , за дз се изправим малко на крака.
52
2
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 7 месеца
Решението е обратно в Африка и Азия!!! Скъпо платена екскурзиантка на гърба на бедният български народ!!! Проблемите на България са безработица,ниски заплати и емиграция,а не ШЕНГЕН !!!!
51
1
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 7 месеца
Усещам как идеята е ГЕРБ да усвоят едни пари от Германия, за да убедят африканците, че в Африка е по-добре отколкото в ЕС и най-вече отколкото в България.
И хич няма да им е трудно ...
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Германия ограби България. Ограби я и чрез спирането на Южен Поток за да може да пусне Севрен поток. И чрез унищожаването на нашата промишленост и земеделие. Трябва да се разкараме от орбитрата на Германия. Трябва да забраним всички немски стоки в Българоия. Има достатъчно качествени китайски стоки, които са при това и доста по - евтини!
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гади ми се от тоя европопулизъм и политиканстване ако можете да вземате български решени вземайте, ако не можете се мaхайте, безродници.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спим и пърдим в едно легло извършваме общи ганг-банг сексуални и бисексуални оргии, защото сме едно голямо семейство и се обичаме безумно родово общинският строй отново се върна урааааа.
47
4
 
6
 
! Отговори
муспи преди 7 месеца
"Решението по темата за миграцията може да бъде само общоевропейско." А какво е еврейското участие в Европа? - пълно! Всички ППАта (Пари, Правителства и Армии са техни, - не под контрол, а собственост!). Някой да се е заекнал по този въпрос? Няма как - и медиите са техни. А евреите допускат ли миграцията лукаво или я устройват брутално? Устройват я със средствата на ППА, гласейки свят без бели. Това значи край на Пособията, диваците минават на самоиздръжка, което ще е агонията на евреите.
46
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Проблемът стана общ заради една лелка с цветни сакенца. Никой друг няма вина.
45
1
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
които е канил гости да си ги посреща няма европеиска солидарност швабите ще
ядат и пият бира а аз ще им плащам сметката от кьде на кьде в бьлгария си имаме
достатьчно индиици за да приемаме още да си ги врьщат на африканския бряг и да
не се занимават с нас и никои не казва кои сьздаде тази анархия в света
44
0
 
11
 
! Отговори
opps преди 7 месеца
Бла-Бла-Бля
43
0
 
23
 
! Отговори
БАЛАНС преди 7 месеца
За една камара празни приказки била път чак до Берлин и прахосала 15 - 20 хиляди лева.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Решемие европейско от изявление гейско....
41
0
 
29
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 месеца
Ама ние и германския го шпрехваме и новините от Германия ги четем...все още!
Та леля Меркел, друго каза. Нещо за някакви хиляди мигранти говори, за връщането им в БГ и страните на първоначална регистрация.
Тя успокоява скъпите си съотечественици, че проблема е решен и са се разбрали!
Тука друго се пее!
На кого да вярвам, на медиите от Германия или на Пеевскипресс?
40
0
 
22
 
! Отговори
Х преди 7 месеца
Споразумение е постигнато за страните които са се съгласили!!! Имаше такава песен/Земята на Ботев и Левски отново е робска земя!/