Джамбазки: Предложенията за пакета "Мобилност" са лицемерни

Евродепутатът разкритикува проекта по време на дебатите
Обновена: 4 юли 2018 16:13 | 4 юли 2018 16:11, Джесика Вълчева
45

3590 гледания   |  Още видео

Промените в спорния пакет "Мобилност" са лицемерни и скандални. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран Bulgaria On Air.

Европейският парламент ще гласува гласува промените, ебатът вчера продължи над три часа и отприщи вълна от коментари.

"Трябва да се гласува против тези поправки, защото те разделят Европейския съюз", заяви още Джамбазки.

Част от изразените мнения са, че ЕС рискува да тръгне по "път на ограничаване на частните инициативи". Междувременно евродепутатите се вълнуваха повече от визията за бъдещето на ЕС, както и от влезлия в сила нов закон, който цели намаляването на пенсионната възраст на депутатите.

Припомняме, че пакетът "Мобилност" стана и повод за масови протести в страната. До днешното гласуване се стигна, след като бе провален опит за внасяне на поправки в предложенията на ниво транспортна комисия и сега процедурата тръгва наново.

Поправките засягат сроковете за работа извън страната, местата за почивки и каботажа в други страни. Предложените текстове касаят гаранции за връщане у дома на шофьорите на 2-3 седмици и ограничен срок на каботажа.

"Искате да се спи в хотели – хотели няма. Искате охраняеми паркинги, няма охраняеми паркинги и застраховките не важат. Искате шофьорите да се прибират на 2-3 седмици. Откъде накъде ще казвате на някого къде да бъде след три седмици?", попита Джамбазки.

Евродепутатът Андрей Новаков отказа да даде гласа си "за създаване на нова Желязна завеса".


 


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"ебатът" е продължил три часа!!!!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тoя е македонец от Егейска Македония има нещо много византийско в него а както е добре известно Василий 2 Българоубиец е сразил македонскя цар Самуил. Само не е ясно защо патриотите от ВМРО ни крадат историята заедно със другите сърбомани.
35
3
 
8
 
! Отговори
инстаграм преди 6 месеца
Не си прав приятел. Тези дни един работодател с камиони си купи Бугати за 5 млн. лв, а пък тези в кабините - " кучета ги яли", но лошият Макрон е виновен за всичко.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
предложението на макрон нямаше да е лицемерно, ако беше задължил френските фирми в България да плащат същите заплати както на техните си работници, както и същите осигуровки.
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лицемерн нелицемерни все са няккаки По-хубаво лицемеРни отколкото никакви. Какви са предложенита на г-н Жъмбазки ? O, той просто няма други предложения освен да убием кякой заради сексуалната му ориентация.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
не знам дали осъзнавате нещо - ние не сме в шенген! ако един френски шофьор просто кара до холандия или полша, за него няма граници и проверки. 700 км са му 7 часа, особено по техните магистрали. не става дума за легла по камионите, а за реално изгубено време по сръбски, румънски, че и всякакви други митници. някои тираджии чакат с дни само, за да минат в друга държава и е нормално да не им се прибира по средата на курса. в предложенията има логика само за държавите от централна и западна европа
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ангелчо и той май в десеттях процента влиза...все на някой е десетият познат.
30
0
 
2
 
! Отговори
Eni4er преди 6 месеца
До Анонимен

10% от хомо сапиенс са с различни сексууални наклонности.Т.Е всеки 1 от твоите 10 познати
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жъмбаза все в такива eбaти участва....
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един мотел е 15-20 евро на 3 седмици два пъти да идеш в мотел все е нещо, а не да се къпеш с една кофа на пътя. Значи тоя ми казва, че за 3 седмици няма срещна един крайпътен мотел в ЕС.
27
1
 
10
 
! Отговори
Fernfahrer преди 6 месеца
Проблема не е в заплатите! Те са почти еднакви с чуждите фирми. СОЦИАЛНИТЕ И ТРУДОВИТЕ УСЛОВИЯ са проблем. Не може да си на минимална заплата официално. Български шофьори се перат в кофи като в 15 век. Поне 45 часа да са ако не в хотел на плаъен аутохоф=топла храна баня и пералня магазин.. ДРУГО Ганьо чорбаджи иска и да си механик.Немския ми работодал не доумява тези неща.Каза ми:От къде да знам че си сменил гумата правилно?? Тя гръмва става мармалад и аз отивам в затвора!
26
1
 
3
 
! Отговори
Eni4er преди 6 месеца
ебатът вчера продължи над три часа"

Не можаха да се изпразнят,егати ебата
25
1
 
5
 
! Отговори
Патриоджендър преди 6 месеца
Толкова е нежен този Ангел....хич и не го слушам какво казва, само го съзерцавам...
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Станишко

Сугрурно има и такива, но това не значи че щом някой спи на полето всички трябва да спят на полето Днес ще оправт тираджиите утре и тия дето спят на полето все отнкъде трябва да се тръгне Франсетата имат икономика ние имаме само едни депутати с голяма уста и нищо насреща. Хубаво е да си все срещу нкяой лошо е когато сам почнеш да вярваш в глупостите си. Джамбазки знае ли колко гeйове са инженери или бизнесмени и отделят от залъка си за да му плащат заплата.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жъмбаза да го качат в кабината за една седмица, да спи на койката, да клечи да *** по храстите, да яде от консервна кутия до задната гума и да се къпе с влажни кърпички и съвсем друга песен ще чурулика.
22
1
 
13
 
! Отговори
Станишко преди 6 месеца
А къде спят нашите берачи на плодове и зеленчуци в Англия,
Франция,Гърция ,Испания ,Италия.
Спят на полето без ток на нарове.
Тираджийте спят в кабините на камионите , които са много по конфортни
от много хотели.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как все БГ работодателя е пред фалит и няма пари ми намалете им дънъците, нека имат пари за работника, НЕ Макрон е лицемер а вие сте лицемерите.
20
5
 
3
 
! Отговори
БС преди 6 месеца
Няма нищо лошо да има легло в кабината, но не да спират и да спят където им падне (в случая говоря за Англия). Срам ме е като видя къде спират Българските камиони за спане, дори и местните *** не го правят. Такъв стандард ли искате от “Българските закони”?
19
3
 
7
 
! Отговори
маке преди 6 месеца
Джамбаз е конекрадец

Каквито са били дедите му

Гюпци като него
18
2
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 месеца
До Анонимен 10 Шофьорите да кажат искат ли да спят в кабините или не.Никой друг не може да налага къде да спят.Тези легла в кабините за какво са?Ай сиктир!