Джамбазки: Предложенията за пакета "Мобилност" са лицемерни

Евродепутатът разкритикува проекта по време на дебатите
Обновена: 4 юли 2018 16:13 | 4 юли 2018 16:11,
45

Промените в спорния пакет "Мобилност" са лицемерни и скандални. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран Bulgaria On Air.

Европейският парламент ще гласува гласува промените, ебатът вчера продължи над три часа и отприщи вълна от коментари.

"Трябва да се гласува против тези поправки, защото те разделят Европейския съюз", заяви още Джамбазки.

Част от изразените мнения са, че ЕС рискува да тръгне по "път на ограничаване на частните инициативи". Междувременно евродепутатите се вълнуваха повече от визията за бъдещето на ЕС, както и от влезлия в сила нов закон, който цели намаляването на пенсионната възраст на депутатите.

Припомняме, че пакетът "Мобилност" стана и повод за масови протести в страната. До днешното гласуване се стигна, след като бе провален опит за внасяне на поправки в предложенията на ниво транспортна комисия и сега процедурата тръгва наново.

Поправките засягат сроковете за работа извън страната, местата за почивки и каботажа в други страни. Предложените текстове касаят гаранции за връщане у дома на шофьорите на 2-3 седмици и ограничен срок на каботажа.

"Искате да се спи в хотели – хотели няма. Искате охраняеми паркинги, няма охраняеми паркинги и застраховките не важат. Искате шофьорите да се прибират на 2-3 седмици. Откъде накъде ще казвате на някого къде да бъде след три седмици?", попита Джамбазки.

Евродепутатът Андрей Новаков отказа да даде гласа си "за създаване на нова Желязна завеса".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
6
 
! Отговори
БС преди 5 години
Този Джамбазки въобще не го разбирам.Законите в ЕU трябва да са еднакви за всички, особено когато е бизнес който може да се прави на всякъде. Не може един закон за Френските шофьори а друг закон за Българските шофьори. Нали искаме ЕU, това са правилата. На мен лично тези правила не ми пречат
15
6
 
7
 
! Отговори
филия с мас преди 5 години
Джамбаски, сега ще ти обясня .... както си се изитипосал там да говориш е хубаво да обясниш от къде са ти парите за предизборната кампания ? Ти веднъж каза, че не знаеш ! Е, в Европа знаят от къде са и затова заради такива като теб ще страдаме всички и тепърва ще има такива закони. Джамбаски, заради политическата мафия от която част си и ти, ни гонят от ЕС ! Разбра ли м#к0тел0 такова !?
14
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
"Междувременно депутатите се вълнуваха повече от визията за бъдещето на ЕС,както и за влезлия нов закон, който цели намаляване на пенсионната възраст на депутатите."Какво искат депутатите на обикновените хора качиха повече от 10 години възрастта за пенсия а своята искат да я намалят егати наглоста и безсрамието много се изморяват от работа
13
1
 
12
 
! Отговори
Илийката преди 5 години
Ебатът продължава от описаното в Битие 3-та глава...
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така бе Джамбаз роби ли искаш ми ти що не бачкаш тираджия а гърбиш тираджиите да блъскат като роби със едни празни приказки срещу роми и гейове колко струваш на данъкоплатеца.
11
4
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"ебатът вчера продължи над три часа" - най-после грамотно написан израз. Че и верен и истинен, на всичкото отгоре.Бандитски, що си против българите да работят при нормални условия и срещу нормално заплащане?
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицемерно е да правите гей-парад струващ няколкостотин хиляди а да нямате по 60 евро за командировки на 1 тираджия и да преспи 3 пъти в един мотел за по 20-30 евро на вечер.
9
1
 
30
 
! Отговори
Грета преди 5 години
"ебатът вчера продължи над три часа"Ебатът продължава над 25 години, но мафията иска още!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочитайки вторият абзац, ми направи впечатление как е изписана думата дебат. После видях, че авторът е Джесика Вълчева и ми стана ясно, че въобще не й е до статии.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжливото джудже, патерица на Суджука.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 ако ще и апостол Павел да ти дава джобни всеки ден, за теб спасение няма. Мързели
5
5
 
18
 
! Отговори
Джамбазки преди 5 години
Нали си патриот бре? Кажи нещо за ужасяващи цени на ток, парно, газ, води БГ.За изнасилената германка от тумба гади и мазни БГ ромчета, бъкани с хиляди болести.За какво си там.И ти стана охранен и наяден.
4
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Нали Винету се биеше в гърдите като Кинг Конг че са убедили ЕП да промени законът. Какво стана, май само са го отложили. Пак ще сме натаковани.
3
8
 
15
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Само търговско с китай и русия ше ни спаси! От ес идват вече повече проблеми отколкото ползи и ще е така до самия край
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най- добре сега да направим една кампания да забранят леглата в камионите щото стават ненужни, а ти ги продават прескъпо... А и най- добре да дойдат едни китайци и да ги правим тук камионите и да спрем да им ги купуваме- ако не ги удариш в джоба другото е бошлаф работа.
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде да спят хората и по колко часа да работят, защо да не се прибират на 2-3 седмици ? коЙто не може да осигури нормални условия за работа на работниците си да фалира и да мре във фекалии.