САЩ се отдалечават от ЕС, а по-близо ли е Русия?

Жан-Клод Юнкер нарече председателството ни за пример
Обновена: 4 юли 2018 10:13 | 4 юли 2018 09:35,
61
САЩ се отдалечават от ЕС, а по-близо ли е Русия?
Снимка: Reuters

"Имам усещането, че Съединените щати се отдалечават от Европа, която е техен верен съюзник от десетилетия". Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред БНР.

Той коментира и отношенията на Евросъюза с Русия:

"Колкото до Русия и Путин, ако Русия и Путин или Путин и Русия ни съобщят, че са готови да приложат на практика Минските споразумения, то тогава руско-европейският свят ще се промени. Ако пък не се направят усилия по отношение на Източна Украйна, няма никакъв шанс за вдигане на санкциите. Няма приятелства, има принципи. Крим остава, от гледна точка на международното право, скандал, еретична маневра – неразбираема и непростима от страна на Русия. Но отвъд въпросите, които гравитират около Крим, мисля, че трябва да подновим нормалния диалог с Русия при условие, че Минските споразумения бъдат претворени в дела", каза Юнкер.

В интервюто председателят на Европейската комисия определи Българското председателство като "председателство за пример".

"Българското председателство беше изключително успешно, а това беше първото Българско председателство. При мен са минали 4 или 5 председателства, знам какви усилия са необходими на правителството и всички служители, които работят за успеха му. Така че Българското председателство беше за пример".

На въпрос за вълната от национализъм, която обхваща Европа, Юнкер отговори:

"Ако по отношение на убежището 27-те страни членки бяха следвали препоръките и предложенията на Комисията, които направихме през февруари 2015-а, нямаше да сме в сегашната ситуация. Критикува се Европа, а всъщност трябва да се критикуват страните членки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж какво драги Юнкер,Украйна е млада държава,създадена от комунистите,но преди това е била част от България,Хазария,Русия.Поискай Австрия да даде някой град на Германия и тогава говори.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам,но започва да ми прави впечатление как териториите на източните държави се разпределят както през Хитлеристко време и не само това,но и се провежда фашизъм в чист вид,макар и потайно.Питам се ние част от ЕС ли сме,равноправен член ли сме или се отнасят с нас като загубили война?Това не ми харесва.Създава се четвърти райх и се реабилитира фашизма.
48
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Колкото повече се отдалечават от вас САЩ, Исраел и финансовата система (както и каквата и да е "система"), толкова по-добре за вас!
47
0
 
5
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До за ушанкитеХкрементче, *** носят в Аляска, Канада, Гренландия, Исландия, Норвегия, Швеция, Финландия. Тези шапки са униформени за полярните части на армиите на тези страни.Масово се използват и в Антарктида. Включително от българските антарктици.
46
0
 
8
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До за ушанкитеУмньо, около Москва израснаха грамадни оранжерии, свинекомплекси, птицефабрики. Увеличиха добива на океанска риба. Внасят си каквото им трябва от цял свят - Иран, Алжир, Турция, от къде ли не! Реките им са чисти и пълни с риба, горите - с дивеч. Във всяка селска къща на стените висят ижовки и тулки, понякога висококласни снайперски винтовки. А в горите е пълно с елени, лосове, диви sвине, мечки, глухари, лещарки и какво ли не! Руснаците са истински ловци и разчитат на дивеча.
45
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...tozi ,Merkel...I podobnite im pred mejdunarodnia sad v Haga za prestaplenia sreshtu chovechestvoto !!!
44
24
 
1
 
! Отговори
за ушанките преди 5 години
са(о санкции до дупка ! Дори да върнат Крим санкциите трябва да продължат докато пукне от глад и последния руснак ! От тях съседите им хубаво не са видели ,няма и да видят , днес посегнаха на Украйна ,утре ще посегнат на Грузия и др. ! САНКЦИИ ДО ДУПКА ДОКАТО ПУКНЕ ОТ ГЛАД И ПОСЛЕДНАТА У.ШАНКА !
43
0
 
16
 
! Отговори
Ньойски договор преди 5 години
Той Евросъюзът кое споразумение е спазил, че да изисква нещо. И кой е тоя, който говори от името на всички, от името на Европа,.
42
0
 
18
 
! Отговори
камен преди 5 години
Като излязат някои ЕС-лидери в пенсия за която отдавна са готови , санкциите ще паднат !!!
41
1
 
18
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
Бъдещето на Европа е с Русия. В противен случай изоставането води до разпокъсаност и разпад на Европейския съюз.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Нагли същества са тези юнкеровци. Защо не кажат законно ли е Косово, законни ли са бомбардировките на бивша Югославия, законно ли е присъствието на САЩ в Сирия, спадват ли се човешките права в Турция, кой създаде и подкрепя и до днес ИД и т. н. Все въпроси, които остават без отговор. Седнал да ми говори за Крим. Крим е руски и точка. Колко години са нужни на де.билите да го проумеят и да погледнат напред. Тази тема отдавна е изчерпана.
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТДАВНА НЕ Е ТАЙНА, ЧЕ ЮНКЕР Е ЛУДО ВЛЮБЕН В БОРИСОВ.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви принципи пък имате вие? Още Чърчил е казал, че няма вечни приятелства, а само вечни интереси. Трябва да си наистина много долна твар за да имаш такъв мироглед
37
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37: Жан-Клод Юнкер нарече председателството ни за пример" ......"Въпрос на гледна точка. Той е спечелил. Ядене и пиене на корем, осигурявали са ми момичета (или момчета, знае ли човек), подаръци, награди, въобще за него българското председателство е било голям кеф.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ!
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жан-Клод Юнкер нарече председателството ни за пример". --- Хи-хи, жив да не бях! :)Абе, Джънкър! Боко ли то подсказа? Само той си вярва, ти защо така? Спри малко пиенето, бе! На години си вече! :)
34
1
 
27
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Имам голямото чувство че тоя ЕС е пред разпад и тия *** на умряло и се мъчат да изкарат още някоя и друга годинка на гърба на нещасния европеец да си вземат арабите дето напълниха европа и да си ходят на майка си в г ...за
33
1
 
30
 
! Отговори
8 преди 5 години
Тоз пияндурник изобщо чел ли е Минскските споразумения? Украйна трябва да приеме промени в конституцията си първо. Преди да се приложи каквото и да е друго.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2 милионаЕдна нищо и никаква Йордания е приела два пъти повече и въобще не го прави на въпрос.
31
1
 
23
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Ако не можеш да определиш, срещу какво или кого се бориш, 100% ще загубиш. Жан-Клод Кандидат подофицер е ли в състояние, какво точно Минско споразумение трябва да изпълни Русия? Да престане , да стреля чрез украинци по хората от Донбас ли? Почти всички (без Земан, Орбан и сега Курц) европейски лидери говорят (и по-лошо правят) глупости. Да си солидарен с тях, е равносилно, да зачислят глупостите им и на тебе.