Натровените с "Новичок" - попаднали на непочистена "гореща точка"

Подробности около новия случай на отровени
5 юли 2018 20:37, Петя Славова
56
Натровените с "Новичок" - попаднали на непочистена "гореща точка"
Снимка: БТА

Новият случай на отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" във Великобритания в град само на 10 км от Солсбъри, където точно преди 4 месеца бяха отровени руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, е сигнал, че може да има още последствията от случая "Скрипал", пише ДПА.

Още по време на разследването през април Джон Бойд - главен научен съветник на правителството, предупреди, че все още може да има "горещи точки", заразени с веществото, въпреки че бе извършено щателно почистване на няколко подозрителни места в Солсбъри. "Имаме работа с химикал, който не се вижда", каза тогава Бойд в отговор на един от критиците на бавното темпо на почистващите операции. "Това вещество не "деградира" толкова бързо, колкото си мислите. Можем да приемем, че сега качествата му не са по-различни от деня, в който (отровата) е била разпръсната", добави той, цитиран от БТА.

Още по темата

Двете нови жертви вече бяха идентифицирани като Чарли Роули, на 45 г., и неговата приятелка Доун Стърджис, на 44 г. Те пострадаха в съседния град Еймсбъри и сега са в критично състояние, след като очевидно са попаднали на една от тези "горещи точки", смятат експерти и служебни лица, занимаващи се със случая.

Помощник-комисарят по специалните операции в лондонската полиция Нийл Басу, който ръководи антитерористичното разследване, увери обществеността вчера, че няма данни двамата (Роули и Стърджис) да са посетили някои от почистваните след отравянето на Скрипал и дъщеря му места.

След като Роули и Стърджис бяха спешно отведени в болницата, полицията отцепи пет нови места, включително един дом в Еймсбъри. Приятел на двамата - 29-годишният Сам Хобсън, каза, че Стърджис се е почувствала зле в събота сутринта, а Роули - по-късно същия ден. Той бил с двамата предната вечер в Солсбъри на няколко места, намиращи се близо до площадките, които бяха отцепени по време на разследването във връзка с отравянето на Скрипал и дъщеря му през март. Едно от местата, които те посетили, бил паркът "Кралица Елизабет", където тримата взели по едно питие и се порадвали на слънцето.

Според Хобсън Стърджис и Роули имали връзка от няколко месеца. Двамата имали деца (от предишни връзки) и били безработни.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 месеца
И аз, след посещение на топлата точка на близкия супер , се почуствах зле : температура, болки в стомаха, гадене и цяла нощ на цукалото. От тогава знам да не купувам готова храна за вкъщи.
51
1
 
0
 
! Отговори
има банков терор преди 6 месеца
СЛучая с семейство Скрипал дава данни за проследяване на жертвите чрез банкови и други карти за 12 секунди след контакти.Средно 2 дни са нужни на терористите з а откриване на жертви за убиване и ограбване след откриване на банкови сметки.
След това ползват сателитна и друга техника за откриване на маркираните..
Експерти да допроучат спешно подадените сигнали.
50
1
 
0
 
! Отговори
от снимката преди 6 месеца
Десетки милиони граждани и гости на Велика Британия са следени обемно през банкови карти по тн дигитално обемно проникващ он лайн банков тероризъм.Жертвите се следят за ограбване от организирани престъпници готвещи ограбване на трилиони долари ,паунди евра чрез дигитално он лайн банкиране. Има обемни скенери инсталирани на аерогари метростанции и десетки хиляди места точещи данни от банкови и лични документи.ползват сателити и платени програмисти участници в банков софтуер.Следените се виждат
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Натровените с "Новичок" - попаднали на непочистена "гореща точка"

Е как пък не можа Тереза Мей с Борис Джонсън да попаднат в тази "точка"?
Нямаме си късмет и това е...
48
4
 
0
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 месеца
Мен ме вълнува дали другарят ПУТЯТА има участие в този нечовешки акт ???!!!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това може да се случи само в страната на лейди МЕЙгбет!
46
1
 
5
 
! Отговори
nina преди 6 месеца
Г-жо Мей, опитът Ви са злепоставите Русия с версията: ТЕ ОТРОВИХА СКРИПАЛ И ДЪЩЕРЯ МУ се сгромоляса. Никой не Ви повярва - дори и тези, които на висок глас изказаха подкрепа. Спреге се!
Съжалете поне сънародниците си - не ги тровете!
45
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
Както и в киното така и в живота втората серия винаги е по слаба !А като се има предвид първата колко беше елементарна и ***!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен_777

Е...то след като не са ходили на почистваното, явно са се мотали по непочистеното... а "новичока" ги чака на гюме и скача и хапе штш пък другия обяснява, че не било квот си мислим ами било квот не си мислим.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 месеца
Попаднали на непочистена 'гореща точка', но ''нямало данни да са посетили някои от почистваните след отравянето на Скрипал и дъщеря му места.''...??! В-вото 'новичок' беше вкл. в сценарии от ТV-drama-та ''Strike Back'', за Брит./САЩ... но нямах представа че са решили да го направят реалити шоу...??! Брилянтно, просто не знаеш къде свършва реалността и започва фентЪзито...!?!
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аааахахаха тея са изтървали някакво количество по неизвестни пътища и сега има да се оправдават с руснаците още 50 години. А е ясно, че не само го произвеждат промишлено, но и го използват... И се крият зад руснаците... Смешо и тъжно.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Берлин
Русия ТРИ пъти влезе в Берлин. Четвърти път няма да има - какво ще правят сред радиоактивни руини...
Четох, че хлебарките били много устойчиви на радиация, може пък да оцелееш...
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 35
"Русофилството е другата форма на „Новичок'а” !"
Ти май искаше да кажеш нещо? Не успя. Опитай пак!
39
4
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 месеца
Новичок е газ ,и за 4 месеца да не изветрее означава само едно Англия освен собствена метрична система си имат явно и собствени физични закони ,НЯМАЩИ НИШО ОБЩО С ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Предлагам на инцестите да престанат да лъжат щото само затъват все повече и все по-смешни стават!
38
3
 
26
 
! Отговори
Бате Гойко преди 6 месеца
Натровените с "Новичок" - попаднали на непочистена "гореща точка"-хахахахаха
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен

Не е до русофилството, а до това докъде може да я докара някой който непременно иска да се покаже компетентен а всъщност показва нещо друго, да не казвам какво. Госпожа Тереза Мей ни показва най - лошите черти на англосаксонците - хем се държиш глупаво, хем си много нагъл и упорито по магарешки продължаваш с нещо, на което всички се смеят. Мисля, че това е по - важното. Защото руснаците може да са всякакви но едва ли биха се излагали пои този начин.
36
1
 
17
 
! Отговори
до 35 преди 6 месеца
НЕ ПИПАЙ ТАЯ ДРЪЖКА ЗАЩОТО Е НАМАЗАНА, СПЕЦИАЛНО ЗА ЕВРОПАТЕТА С "ТЪПИЧОК".
35
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофилството е другата форма на „Новичок'а” !
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
През тази гореща точка явно минават по двама души на година,и то трябва да заедно.
33
2
 
22
 
! Отговори
Май преди 6 месеца
Тия ингилизи пак ни пробутват глупости. Де що има нашмъркан наркоман причината е новичок.