"Северен поток 2": Руският газ ще наруши енергийната сигурност в ЕС

Целият поток към Европа ще се насочи към една страна - Германия
5 юли 2018 18:30,
174

Изграждането на "Северен поток 2" ще наруши изцяло енергийната сигурност на Европа, защото 70 или 80% от целия руски газ, който идва към Европа, ще са насочени към една страна - Германия. Това не се е случвало досега.

Това е насочване на повече руски газ в Европа, вместо да има разнообразие на източниците. По този начин Русия също се опитва да избегне изцяло пътищата през Украйна и да ги затвори.

Това каза Маргарита Асенова, директор на програмата за Балканите, Южен Кавказ и Централна Азия във фондация "Джеймстаун", в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Интересите на Германия и Русия са и политически, и икономически. Не е редно Германия да има такива отношения, пренебрегвайки геополитическите и геостратегическите последици".

Асенова посочи факта, че повечето страни от ЕС са срещу изграждането на "Северен поток 2". Като причина за това тя определи осъзнаването им за енергийната зависимост към Русия, която ще последва след създаването му.

"Европа действително ще има нужда от повече доставки на газ. Продукцията в Европа намалява, но не и консумацията. При това положение ще има нужда от повече внос на газ, но не е задължително той да е руски. Има много други доставчици".

Българското правителство трябва да има предвид всичко това, когато прави планове за подкрепа, на който и да е руски енергиен проект, посочи още Асенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руското крепостничество - ето ви милиони роби, но от собственият народ - това е Русия.
89
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИД е създадена и финансирана, подкрепяна с оръжия и командири точно от Русия.Много чеченци служат в ИД, командировани от руските служби.За да има войни в Близкия изток и да не се доставя нефт и газ за ЕС.Както и да залеят ЕС с мигранти.
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ТАЯ ЛЕЛЯ КОЛКО СА И ПЛАТИЛИ ОТ КОЗЯК ДА ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ?
87
2
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
За разлика от западните империи, коитоо разчитат на етнически чистки, заличаване на култури и масови убийстваее, Русия не разширява границите си по този начин. Четенето, проучването и задаването на въпроси е опасно за здравето на атлантика.
86
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия свали самолета с цялото полско правителство точно когато отиваха на поклонение в Катинската гора... това беше истинското лице на Русия.Русия свали малайзийски Боинг с невинни туристи.Факти, нищо повече.
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме Руски газ. Дайте ни Турски.
84
2
 
7
 
! Отговори
до 80 преди 5 години
И къде го видя тоя морал и принципи у САЩ?По безпринципна и античовешка политика никоя държава до сега не е провеждала.Няма морал, когато става въпрос за пари.Защо САЩ създаде ИД? Заради морал или за евтин нефт?
83
9
 
2
 
! Отговори
Руски человек преди 5 години
СССР - поробени 14 държави!От Русия са били поробени.САЩ не са поробили никоя държава.
82
1
 
1
 
! Отговори
81,81,81 преди 5 години
Не лъжи като Яшар, български милениалистки, Pockemon. Малко съвест и доблест.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е удар по Европа и в частност Германия,защото немците също имат участие в продажбата на руски газ.Опитват се да направят Европа зависима по всякакъв начин от скъпата неруска газ,която не е изгодна на европейците,заради оскъпяване на производството и отоплението.Да не говорим за посредниците,които са около 4 държави.Европейците трябва да се защитят.
80
2
 
6
 
! Отговори
до ЛЪЖЛИВИТЕ преди 5 години
ЕВРОАТЛАНТИЦИ ТУК. ПЪРВО. САМО ЕДНА ТРЕТА ОТ ГАЗТА ИЗПОЛЗУВАНА В ЕВРОПА ИДВА ОТ РУСИЯ. МАТРАТА ВИ ЗА МОНОПОЛ И "ЗАВИСИМОСТ", ВЪРВИ САМО СРЕД НИЗКОЧЕЛИТЕ. ВТОРО. ФАШИСТКАТС ХУНТА В УКРАИНА ТРЪБИ, ЧЕ ВОЮВА С РУСИЯ. АКО РЕШАТ, КАКТО ВЕЧЕ НАПРАВИХА ЕДИН ПЪТ ДА ШАНТАЖИРАТ ЕВРОПА СЪС СПИРАНЕ НА ТРАНЗИТА ОТНОВО? СЛЕДОВАТЕЛНО ВТОРО ТРАСЕ Е В ИНТЕРЕС НА ЕВРО ЕНЕРГИЙЙНАТА СИГУРНОСТ. ТРЕТО. МОЖЕ ДА СЕ ОПИТАТЕ КАТО ПОЛША ДА СТРОИТЕ LNG ТЕРМИНАЛИ ЗА АМЕР. ГАЗ. КОЙ ЩЕ ВИ СПРЕ ??????
79
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е поробвала всичките си съседни страни - факт.Поробвала е цяла Източна Европа - факт.Започна и двете Световни Войни - факт.Окупира българските земи, които завзе от Османската империя и създаде Задунайская Губерния за да пороби българите.Русия изби 35 млн руски души през соца - Сталин.Русия изби 14000 полски военни и учени в Катинската гора.Русия нападна заедно с Германия и си разделиха Полша.Русия 10 години воюва срещу Афганистан...
78
2
 
0
 
! Отговори
до 73 преди 5 години
*** френд ... ако на този свят няма да има морал и принципи , тогава няма нужда и от закони .Всеки да ходи да краде и тепа когото си иска .Това ти е ... селско-тарикатската логика *** френд .
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще ви кажа кой е енергийно независим- Русия. :DА Европа винаги ще е зависима от чуждите доставки.
76
2
 
1
 
! Отговори
тцтцттцтцтцт преди 5 години
До Анонимен 65Недей така бе човек , то бива да пишиш измислици , ама като твоето ...... ужас Инвазията в Афганистан 2002 , ирак -2003 - >>> Всичко начело със САЩ , дано си изкарваш така прехраната , иначе ако си вярваш на написаното - не е на добре !!!
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:) в задунайската губернийка обичат руски газ. Всъщност обожават всичко от сибирската империйка :)И за пореден път сибирската империйка ще им вкара един по-дебел ... северен поток.А после и един по-дебел ... южен поток.Понеже пролетарското население на задунайската губернийка обожава дебели ... потоци :)
74
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква Рассиа бе мужици Раша е с ниска раждаемост застаряващо население рускините се женят масово за чужденци руснаците алкохолици със средна продължителност 60 години.Китай ще ги глътнат те са почнали над милярд са тесно им е а скоро другаря Пин разреши повече от едно деца!
73
3
 
6
 
! Отговори
73 преди 5 години
Плащали по-скъпо, ама не купували от руснаците :) Не горд, а пр0ст народ са поляците :)Ако трябва да се водиш от морал, не трябва да купуваш от британците, защото са колонизатори, от американците, защото са избили индианците и са използвали робски труд, от китайците, защото не спазват правата на човека и т.н. Девствени няма, *** френд... всички са до гушата в акотата. Това е света, отвори очи!
72
3
 
11
 
! Отговори
94039 преди 5 години
До Анонимен 73 A защо тогава германия и другите големи иконмики се натискат за руски газ , нима не могат да си купуват от САЩ ????Ако не се сещаш - ще ти кажа , икономически е изгодно и оправдано да купуваш газ от Русия . Но поради политически причини / примесени с тяхното АМЕРИКА фърст/, САЩ изнудват Европа , да не се строи СП2
71
4
 
14
 
! Отговори
70 преди 5 години
До Глупаво е да давамеЯ ми кажи една война започната от Русия? Аз се сещам само за Освободителната, която донесе на дедите ни свобода.Или ми кажи една страна, която е била колония на Русия? Един народ или нация избита от руснаците? Дай ми името на един руски търговец на роби?????