Положителна оценка и добри отзиви за еврошефството

Лиляна Павлова: Датата за преговори за Западните Балкани беше огромен успех
7 юли 2018 09:00,
38

За 6 месеца през страната ни преминаха най-големите в Европейския съюз, потупаха ни по гърба, но стана също така ясно, че имаме още много върху какво да работим. Каква е оценката на България след европредседателството - пишат ли на страната ни "отличен" 6 лидерите на Европа?

Българският министър председател Бойко Борисов отчете резултатите след изминалите 6 месеца пред европарламента и посочи, че е постигнат успех и напредък по всички четири основни приоритета.

Веднага след отчета България получи положителни оценки в пленарна зала както от председателя на Парламента Антонио Таяни и председателя на Комисията - Жан-Клод Юнкер, но и от редица евролидери. Как оценява тези 6 месеца лично Лиляна Павлова - говори министърът на българското европредседателство в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Успяхме ли като малка страна да се позиционираме като добър посредник при преговорите по сериозни теми, каквато е например тази с бежанците?

"Затова получаваме толкова висока оценка и знак на признание и уважение. Направихме две важни неща. През цялото време работихме да запазим единството. Много драматичен беше въпросът за Западните Балкани и най-вече решението за даване на съгласие и дата за започване на преговори от догодина с Република Македония и с Албания. Мисла, че това е огромен успех и те го оценяват", коментира Лиляна Павлова.

Президентът Румен Радев обаче настоя, че комплиментите за него не трябва да ни заблуждават и че състоянието на Европейския съюз е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни оценки.

Какви са коментарите на Лиляна Павлова и какво казаха Сергей Станишев и Мария Габриел - гледайте в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR в събота, 17:30 ч.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Лилито всичко е успех от вдигането на цените на винетките та до някакво тяхно си европредседателство което народа почувства като мина - по новите цени, на хляба, тока, хранителни стоки, гражданската отговорност , и т.н . За някои и катастрофата е голям успех. Живеят си в техният си охолен сват, заградени от пазванти и вес повтарят за някакви успехи. Да не би да тръгнахме да изплуваме случайно.
33
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Тази още ли ще лежи на наш гръб? Достатъчно я охранихме! Европредседателството свърши!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само нашите медии се надпреварват да ни хвалят с Евфошефството. Европейската преса ни залива от критики. Но нали тук има "свобода на словото" така ще е.
31
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-26, а на Австрия, десет хиляди евро,лично канцлера им,каза сумата.
30
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
Като чета европейската преса,само лилутовнучкавинеткова,дава положителна оценка,сега каква го играе внучката,на активни борци,прицсидателството свърши.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24"Изхвърлиха дете от социален дом защото майката била на протест. Това се премълчава от сервилните ни медии, но не може безкрайно да се крие."Ами бъдете конкретен. Ако знаете само вие и го премълчавате, не се чудете защо никой не говори за това. Кой е домът, как ке казва майката, как се казва детето?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГрабимЕвропаРазорявамеБългария
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и за Тодор Живков уж нямаше документи, пък след това го разкарваха насам нататък с едно одеалце под мишница.На всяка с`виня и идва коледата е казал мъдрия български народ.Освен това някои от ГЕРБ си мислят, че щом някой не харесва ГЕРБ, значи е от БСП. Не е така , задно. И ГЕРБ и БСП са със здрав комунистически корен.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задно, Орешарски вдигна пенсиите с 10 %.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакви документи, че ГЕРБ е откраднал 30 млн от европредседателството имаш ли или така си пишете вие от БСП?
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, защо Орешарски не оправи пенсиите и децата с увреждания?
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европредседателството струва на българския народ 300 милиона. От тях със сигурност от ГЕРБ са откраднали поне 100. Затова смятат председателството за успешно.
22
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
стига бе нагли,нахални,стига със вашите простащини,мизерията се увиличава,децата със увреждания никой не им обръща внимание,пенсиите мизерни,ниски а те продължават със наглостта си и простащината.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това се казва наглост, тази мома взе 300 000 премия за успешното председателство, а Австрия каза, че ще покаже как за 100000 евро може да се организира. Остави това,ами протестиращите майки ги глобиха по 500 лева, че пречели на мероприятията. Не ги допускат нито до НДК нито до НС. Изхвърлиха дете от социален дом защото майката била на протест. Това се премълчава от сервилните ни медии, но не може безкрайно да се крие.
20
1
 
5
 
! Отговори
Lyok преди 5 години
Gorkiat stol...
19
2
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
пожително нарастна Тока,Парното,Водата положително с 6лв нараснаха пенсиитевсе положителни работи
18
1
 
10
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Ко ме нитересОва шевството след като цените не са запрели да разтЪт.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не нападайте момичето, дъщеря на партизанин, завършило елитните УНСС и Варненски университет. Личи си, че е там, където е, благодарение на големия си мозък. Тя просто го крие в *** си.
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самия факт че се смъкнахме под 7 000 000 е показател накъде върви България, другото са празни приказки.Ако хунтата от ГЕРБ спечели още едни избори, това ще е окончателния край на над 1300 годишна история.
15
3
 
17
 
! Отговори
бля бляяяяяя преди 5 години
Умря *** дека я фалеше таа свинкя и сама пона да се фали! Единственото видно нещо от европърцедателството е че дирника и порасна с още 50 санта!