Великобритания склони: предлага свободна търговия с ЕС

Тереза Мей с обща позиция на правителството
7 юли 2018 11:00, Петя Славова
62
 Великобритания склони: предлага свободна търговия с ЕС
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей обяви, че правителството е постигнало обща позиция за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС след Brexit-а, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

"Кабинетът договори общата ни позиция за бъдещето на преговорите ни с ЕС. Предложението ни е за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС с набор от общи правила за промишлените стоки и селскостопанската продукция", се казва в изявление на Мей след заседание на кабинета в Чекърс, извънградската резиденция на британските премиери на 70 км северозападно от Лондон.

"Договорихме се и за нов митнически модел, който ни дава свободата да сключваме нови търговски споразумения със страни от цял свят", заяви Мей.

Според в. "Таймс", който не цитира източници, Мей е обещала на съюзниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, ако той се опита да подкопае преговорната позиция на правителството с ЕС, отбелязва Ройтерс.

Някои британски вестници писаха, че Джонсън, който бе сред водачите на лагера за напускане на ЕС на референдума за Brexit-а от 2016 г., вчера преди заседанието на кабинета се е срещнал с най-малко петима други министри, с които е обсъдил как да реагират на плана на Мей, отбелязва ДПА.

В изявлението на правителството се посочва, че Великобритания ще продължи и подготовката за сценарий за Брекзит без постигнато споразумение с ЕС за бъдещо сътрудничество.

Тереза Мей заяви също, че следващата седмица британското правителство ще публикува Бяла книга, в която ще бъде подробно описано как Лондон възнамерява "да си върне контрола над своите пари, своите закони и своите граници", отбелязва БТА.

Преговарящият на ЕС за Brexit-а Мишел Барние написа в Туитър, че с нетърпение очаква публикуването на Бялата книга и че ще направи оценка на предложенията на британското правителство, за да прецени дали те са осъществими и реалистични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
З преди 5 години
Ал йорданов мн е доволен че ресия отпадна то и той отпадна в десета глуха дебелак стар
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Защото дълбоко в себе си знаят че са капо и още нещо!:)))))))
54
1
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
BRITANIJA ,,SKLONILA,,!?!?!?!? AMI KADE SHTE OTIDE? KOLELOTO NA SVETA,NE SAMO NA EVROPA SE DVIZI OT IZNOS I VNOS.ANGLI4ANITE ISKAHA I ,,ONAJA RABOTA DO KRAJA I DUSHATA V RAJA,, NO SE USETIHA NAVREME,4E NE SE POLU4AVA.....
53
1
 
6
 
! Отговори
котаракът от Солсбър преди 5 години
Терезия Змейска обеща, който не я слушка, като Борката Джонсън, да го прати на гости при Скрипалите в Солсбъри. При останалия жив котарак на Скрипалите, който направо гори от желание да си отмъсти за смъртта на неговите приятелчета - втория котарак и морските свинчета!
52
4
 
9
 
! Отговори
няма да стане ! преди 5 години
Всеки да си плаща мито за износ на стоки ! Нека да ги видя англичаните как ще се чувстват да плащат мито за всяка една от 27-те страни членки на ЕС ! Ние ще се справим да плащаме мито само на една държава Великобритания , но тя едва ли ще се чувства добре да плаща мито на 27 държави !
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ви чета агресивните текстове и обиди,се чудя за какво ви е необходимо всичко това?За какво е тази злоба?Омразата никога не води до положителни резултати за никоя страна.Всеки лош мир е по-добър от война.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мазепаЦаре имат само Византия(ИРИ),а също България и Русия,не знам друг да притежава тази титла Цар или Царица,тя е наследена от византийците и означава владетел(господар) на всички,дори и на кралете.Означава,че си най-върховния от всички властващи.Немската Екатерина и други националности са имали тези титли,защото са били омъжени за Царе,а не защото са я получили от Византия,както е при българите.Това е много висока титла.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-важно е 16+1 отколкото 28 - 1
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУК ВАЖНИТЕ НОВИНИ СА ДРУГИ
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мазепаако го знаеше нямаше да пишеш *** коментари мънки
46
9
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До Анониментова че Райх означава царство на немски го знаем много добре. Това че Британия пожела напускане -също. Но не променя факта че е на колене. Когато оставиш дългосрочната си външна политика в ръцете на референдуващи бабки - става така.
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мазепаНикой не е на колене, англичаните искаха и напуснаха ЕС. Обаче никой не е длъжен да ги храни. И освен това "райх" означава държава. Британия също е райх.
44
3
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Британия на колене пред европейския Райх. Следват западните Балкани, Украйна, Грузия и Беларус.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактНЕ ВСИЧКИ, САМО АНГЛИЯ ОБЕДНЯВА.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРИТАНСКАТА ИКОНОМИКА Е ИЗНОС НА ШОТЛАНДСКО УИСКИ И ВНОС НА ВСИЧКО ОСТАНАЛО ОТ ЕС.
41
1
 
4
 
! Отговори
бай онзи преди 5 години
До Факт 37Още един фантазьор. А розови слончета да ти се привиждат? Я върви си пий хапчетата бе Наполеон.
40
5
 
8
 
! Отговори
бай онзи преди 5 години
До Анонимен 36Относно разпадането на великобритания то вече е започнало, защото Ирландия им затваря границата си, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия е възможно да се отцепят, защото искат оставането в ЕС и съответно и те ще направят граници и какво остана от "великата" ви британия ? Едно нищо. Прищяло ти се е разпадане на Русия ама тая няма да стане сорос0идче. Много като тебе други плакаха.
39
6
 
6
 
! Отговори
бай онзи преди 5 години
До Анонимен 36Знаеш ли кога ще се разпадне Русия? Когато си видиш ушите без огледало. Има да чакаш. Те много отдавна чакат чакалите мръсни Русия да се разпадне и постоянно и правят, какво ли не,за да постигнат тази си цел, ама на не става и не става . Така ще е ревете *** само това ви остава. Бас хващам, че велико нещо уж наречено британия ще се разпадне, но не и Русия.
38
11
 
6
 
! Отговори
ДО 36 преди 5 години
ЗЛОТО РУСИЯ ЩЕ СЕ СКАПЕ АКО ПАК СЕ ВЪРНЕ ЕЛЦИН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НО НЕ ВИЖДАМ НЯКОЙ ДА СЕ Е ВЪРНАЛ ОТ ТАМ
37
1
 
31
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ преди 5 години
ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ !!! ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ДА ИМА СВОБОДЕН ПАЗАР ПЪЛЕН АБСУРД !!!