Председателство мое, успешно! У нас са проведени 284 събития

Кабинетът прие отчета за еврошефството, било сред най-добрите
56
Председателство мое, успешно! У нас са проведени 284 събития
Снимка: архив, Ройтерс

Българското председателство е сред най-успешните председателства на Съвета на ЕС.

Това се посочва в отчета на програмата на България за Председателството на Съвета на Европейския съюз (1 януари - 30 юни 2018 г.), приет от правителството.

Още по темата
Изводът е направен на база броя на финализираните досиета чрез постигане на политическо съгласие между Съвета, Европейската комисия и Европейския парламент, на постигнатите общи подходи, на приетите препоръки, заключения на Съвета на ЕС.

По време на Председателството в България бяха проведени 284 събития, в т.ч. 12 неформални Съвета на министрите и 5 събития във формат Парламентарно измерение.

В тях са взели участие повече от 36 000 делегати, повече от 4 700 журналисти и близо 150 доброволци. На министерско ниво се проведоха 11 конференции и събития.

В Брюксел и Люксембург бяха проведени 48 заседания на Съвета на ЕС.

Премиерът Бойко Борисов ще отчете пред народните представители резултатите от българското европредседателство в петък ,13 юли.

Той вече направи това и пред европейските депутати, а оценките на ключови фигури в Брюксел също определиха първото ни еврошефство като успешно.

 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 8 месеца
Май ще четем за това 3 години. Цифри и цифрички нищо не значат. Това велико председателство си представям като софри и заседания всякакви, говорене и говорене, и какво следва от това, освен похвали за бб? Може би гостите са видели и София, разбира се ремонтирани райони, дето се казва за пред хората.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За кво ми изтрихте коментара жалки долни продажници боклуции. да ви е.б.а председателствата
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно как така се самооценяват......
42
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 месеца
По броя на събитията ли се преценява успешността? Щото съм чел, че количествените натрупвания водят да качествени изменения.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НЕК е пред фалит, БДЖ е пред фалит, всички цени са нагоре, за данъците и таксите няма да споменавам, ще.кажа само за глобите. Иначе сме отличници и сме стабилни и председателството ми е шестица, само дето Шенген няма, реформи няма, пари няма, обаче заемите се множат и кредиторите потриват ръце. Ние не сме Гърция. Нямаме тяхната икономика. Нямаме и остави за продажба.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съотношението плюс / минус и тук е показател за пожеланията и провала за България и Собственика на ГЕРП !
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Милиони и милиарди хврърлени от бюджета за хотели, пиене, храна и билети. Търговците на ГЕРБ натрупаха пак милиони от бюджета.
38
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
Нека другите ни оценяват. Само оценката е лош признак. За 6 месеца председателство или 181 дни - 284 събития много странно.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
УСПЕШНО , СМЕШНО, СМЕШНО ! НА ВСИЧКИ НАС ТЪЖНО !!!!!
36
1
 
14
 
! Отговори
апване и пийване преди 8 месеца
Апване, пийване, подаръчета, няколко заклинания от сорта "дайте да дадем", допълнителни безотчетни командировъчни от 304 евро (608 лева!) на ден, и айде бързо в самолета за в къщи! През април имаше и купон с алкохол и полуголи танцьорки, на Европейския младежки форум.
35
1
 
14
 
! Отговори
нулеви резултати преди 8 месеца
Били проведени 284 събития с нулеви резултати!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ОП+ГЕРБ= ОПГерб организирана престъпна група ефективно разграбва България!! Да им имаш абревиатурите! Верно се събраха в едно цяло- тяло
33
22
 
1
 
! Отговори
Професор преди 8 месеца
Всички вие тука които плюете по Генерал Борисов правете като вятъра. Страната е в подем. Имаме воля! Само ГЕРБ! Да живее Генерал Борисов!
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много срещи, много ядене и пиене. Да не сме като австрийците по едно чайче.Как обичаме да се изхвърляме пред чужденците. Комплексарщина на квадрат. Много шум за нищо.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Посмалете ги броя на тези срещи, че не им излиза сметката! Колкото и да са били в действителност, резултатът за българите е нулев!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия управляващи и наши и чужди нямат ли..вайбер или други прилож че да си думат вместо да одят насам натам за по едно селфи? Нашият главен туристъ де ли не ходи. Сега да вземе и като Везир да прати Султанка като посланик в Турция при Падишаха!! Евала ашколсун.Само че оня..няма да смее да и приеме акрефитивните писма. Ще трябва после не куршум,снаряд да му леят. И ОП( отвратителните простажи) ше са доволни
29
0
 
14
 
! Отговори
extremist преди 8 месеца
КОЛКО ОТ ТИЯ "СЪБИТИЯ" СА ПО-ЗНАЧИМИ ОТ ДЪВКАНЕТО НА ДЪВКА (ПОНЕ ТОВА ТИКВАТА МОЖЕ ДА ГО ПРАВИ НАЛИ??!!), .....ДА РЕЧЕМ
28
0
 
15
 
! Отговори
extremist преди 8 месеца
У нас са проведени 284 събития - АЙДЕ БЕ; 284 СЪБИТИЯ ЗА 180 ДЕНА~/=1,58 СЪБИТИЯ НА ДЕН ИЛИ КАЗАНО ПО ДРУГ НАЧИН ТИЯ НАПРАВО ИЗЛИЗА ЧЕ НЕ СА СПИРАЛИ ДА БАЧКАТ.....ХАХАХАХАХАХАХАХА
В ТИЯ 284 "СЪБИТИЯ" ВЛИЗАТ ЛИ ЗАПОИТЕ, БАНКЕТИТЕ ????
27
1
 
18
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 8 месеца
Яко е - Султанка е взела 20 000 000 лева , за Лиляна не смея да мисля .
Няма Главен Прокурор и Медии .
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази новина ми прави грандиозен кеф! Остава да си решим икономическите, демографските и социалните проблеми и щастието ми ще е пълно ;)