Всички в ЕС разбрали важността на Западните Балкани

"Председателството беше добро", похвали ни говорителят на ЕП
11 юли 2018 15:52, Петя Славова
12

"Председателството беше добро и това пролича по време на дебата с премиера Борисов в Европейския парламент. Председателството позволи на различни институции да изгладят отношенията си", каза в първото си интервю за българска медия говорителят на Европейския парламент Джауме Дук.
Още по темата

По думите му едно от основните предизвикателства пред Общността е фалшивите новини.

"Хубавото е, че всички страни-членки разбраха важността на Западните Балкани. Българското председателство внесе повече равновесие в отношенията на ЕС с този специфичен регион в Европа. Това беше и времето, в което се постигна решение на спора за името на Македония", категоричен е Дук пред Bulgaria ON AIR.

Според него в следващото председателство, на което е домакин Австрия, основните теми ще са бежанския поток, Brexit и финансовата рамка на ЕС за периода - 2021-2028 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
тянката преди 5 години
в момента ситуацията в ЕС наподобява ситуацията в ССРпо време на разпада на варшавския договор вероятно краят ще бъде същия умните избегаха на време
10
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 5 години
ОБЯВА:подаряваме на западните балкани великия европейски лидер бибитко островитянина барабар с министрите му и целия герб
9
0
 
2
 
! Отговори
ПРЕСОЛИХА МАНДЖАТА преди 5 години
ВЗЕ ДА СТАВА СМЕШНО, ВЕЧЕ ИМА ВИЦОВЕ И ПОДИГРАВКИ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ И ТЕХНИЯ ВЕЛИК ВОЖД
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dobre,dobre schte mu kaja
7
1
 
9
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
Време е вече Тиквата, а и Евроидиотите да разберат, че на НИКОЙ не му пука за "Западните Балкани". Франция и Холандия нямат намерение да хранят още 5 държави - клошари!
6
1
 
7
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Ан тъй на източните балкани пасти да ядатна източните всичко е ок
5
4
 
3
 
! Отговори
Петрич преди 5 години
Отсега нататък след подписването на Договора за добросъседство трябва да свиквате вече , че в България има и живеят македонци , на които трябва да им се дадът човешки права , право на сдружаване , на събори и манифестации ,на политически и културни формированив , на черква и училища, на вестници , радио и телевисия и т.н.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман, стига с тия западни Балкани и колко "велик" е тиквата с тях лягаме, с тях ставаме. Рюте и Макрон показаха достатъчно ясно, че тази тема не стои в техния дневен ред . ПреЦедателството свърши и не е лошо мутрафона слънце да се сети, че има едни българи и да поогрее малко и тях.
2
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
АЙДЕ СТИГА СТЕ ГЪДЕЛИЧКАЛИ ЕГОТО НА НАШИЯ ЦАР-СЛЪНЦЕ ЩЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ ЗАДАВИ ОТ ЗАДОВОЛСТВО. НИМА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НЕ БЕ НА НИВО??? СТИГА ВЕЧЕ САМО, ЧЕ НАШ Б.Б. НЕ РАЗБИРА КОВАРНИТЕ ИМ ПЛАНОВЕ С ТОВА ЧЕТКАНЕ. ЖАЛКО И ПРОСТИЯ НАРОД Е НАЯСНО КАКВО СЛЕДВА.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Дук го докараха да ни каже колко е велик Баце.`Работническо дело` нищо не е.