Ето - тук съм! Надуваемо "бебе Тръмп" в небето на Лондон

Тръмп за отношенията си с Мей: Те са много, много силни
13 юли 2018 18:00, Елка Василева
25
Ето - тук съм! Надуваемо "бебе Тръмп" в небето на Лондон
Снимка: БТА

Британци, протестиращи срещу американския президент Доналд Тръмп, издигнаха тази сутрин близо до сградата на парламента шестметров надуваем балон с формата на "бебе Тръмп", предаде ДПА.

"Извратената, мошеническа система ме заля с всичко, с което можа... Казах ви че, ще полетя и ето - тук съм!", написаха в Тwitter организаторите на протеста от името на своето бебе Тръмп.

Десетки поддръжници и журналисти проследиха как "детегледачи" в сигнални жилетки наглеждаха и се суетяха около балона, докато той се надуваше.

На сайта за набиране на средства за инициативата протестиращите посочиха, че са направили балона, за да покажат, че Тръмп е "голямо, ядосано бебе с крехко его и малки ръчички".

Още по темата

"Освен това той е расистки демагог, а оттам и опасност за жените, имигрантите и малцинствата, смъртна заплаха за мира по света и за самото бъдеще на живота на Земята", казаха те.

Американският президент няма да се задържа дълго в британската столица. По-късно днес се очаква той да посети за кратко посолството на страната си, пред което се готвят да се съберат хиляди протестиращи.

Инициаторите на протеста с балона казаха, че просто няколко приятели и не се свързаха с нито една от няколкото големи протестни групи, които планират демонстрация.

След като събраните дарения надхвърлиха 30 000 лири (40 000 долара), организаторите казаха, че ще използват излишъка за "околосветска обиколка" на надуваемото "бебе".

Междувременно Тръмп пристигна в резиденцията на британската министър-председателка Тереза Мей в Чекърс за разговори, след които ще има съвместна пресконференция, предаде Ройтерс.

Тръмп ще обядва в построената през 16-и век извънградска къща, недалеч от Лондон, в която е резиденцията, а след това ще говори пред репортери.

След като в сряда публично разкритикува в интервю за в. "Сън" стратегията на Мей за Bexit, Тръмп каза по-рано днес, че отношенията им са "много, много силни".

"Днес ще говорим за търговия и по военни теми", заяви американският президент.

Преди разговорите днес Тръмп каза още, че на снощната вечеря отношенията му с Мей са били по-добри от всякога.

Говорителка на британската министър-председателка заяви, че тя има добри отношения с американския президент и е убедена, че може да бъде договорено двустранно търговско споразумение със САЩ.

Пред "Сън" Тръмп обаче заяви, че планът на Мей за Brexit вероятно е "убил" възможността за американско-британска търговска сделка, и допълни, че съперникът на лидерката на консерваторите Борис Джонсън би бил "страхотен министър-председател".

Самата Мей не коментира коментарите на Тръмп по неин адрес, които според британски медии и много депутати са нарушили дипломатическия протокол и са били обидни за премиерката.

По радио Би Би Си Алан Дънкан, заместник-министър на външните работи, каза, че критиката не е била груба и отразява индивидуалния стил на американския президент, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"По много показатели Доналд Тръмп е полемист, това е стилът му, това е цветът, който той принася на световната сцена. И в този смисъл той е много необичаен", заяви Дънкан.

По-късно днес Тръмп ще се върне в резиденцията на американския посланик в Централен Лондон, където се очаква да се съберат хиляди протестиращи.

След това президентът на САЩ ще отиде с въздушен транспорт до замъка Уиндзор за среща с британската кралица Елизабет Втора, а вечерта ще отлети за Шотландия, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари