Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?

Трябва да сме готови за еврозоната, настоя вицепремиерката
Обновена: 13 юли 2018 09:54 | 13 юли 2018 09:50,
109
Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?
Снимка: архив, Булфото

Трябва да сме готови за еврозоната. За нашата икономика това е още по-важно, настоя вицепремиерът Екатерина Захариева в коментар на новината, че до една година България влиза в чакалнята на еврото.

"След тази чакалня се очаква, че до 2022 г. у нас може да бъде въведено еврото", посочи тя.

"Но както каза албанският премиер, това е процес - ако ми предложите още утре да влезем в ЕС, ще ви откажа, защото не сме готови", даде пример Захариева.

Още по темата

Тя обясни пред bTV, че икономиката ни има 4% ръст, основната политика на правителството е за по-добра бизнес среда, което показва, че сме готови за еврото.

"Винаги за всичко ще се намерят критици, но това е наистина добра новина за Българи", смята тя.

Според Захариева няма сериозни аргументи защо България още е извън Шенген. Едно от най-големите постижения на европредседателството ни беше поставянето на тази тема. 

"След 6-те месеца европредседателство България е с много по-високо доверие към нея, излизаме с много по-силни позиции. Убедена съм, че скоро ще се случи и Шенген. Факт е и това решение за чакалнята за еврото, което идва 12 дни след председателството и е взето с пълно единодушие от финансовите министри на Европа", радва се външният ни министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
1
 
! Отговори
А преди 5 години
Били сме извън Шенген...а аз изобщо не съм се сетила...
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да отидат да я тестват тая с какво се надрусала, голямо хилене, на фона на общата мизерия
98
1
 
14
 
! Отговори
Геш преди 5 години
Голям майтап !!! Ами с тоя жизнен стандарт кой ще те пусне в Шенген *** мър-о ??? И седнала да се чуди !!! Аз пък се чудя как може да ни наказва Господ с такъв министерски кабинет от абсолютни некадърници !!!
97
1
 
4
 
! Отговори
хмм... преди 5 години
Проблемът всъщност е, че нямаме министър, дето да им каже - "абе я ... умрели сме ви за Шенген-а". Ей така, на английски и дипломатично, но ясно да им го каже. Както вчера Меркел каза на американеца - ние сме независима страна, сами си вземаме решенията от къде да внасяме газа. Може да не е съвсем така, но му го каза. И ooo Чудо , слънцето пак изгря, кокошките пак снасят и Тръмп не нанесе ракетно-бомбов удар по Франкфурт нали?
96
2
 
8
 
! Отговори
Хо Хо преди 5 години
Катеринче, *** да оправиш корумпираната администрация в родния ти град, пък след това се чуди !!!!
95
3
 
8
 
! Отговори
Разбирам преди 5 години
Когато случайно станеш министър цял мандат се чудиш...
94
3
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Ами вземи да си подадеш оставката, кой дава заплата за чудене?!
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген? АЗ ПЪК СЕ ЧУДЯ - КОЯ Е ТАЯ.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се чудиш трябва да имаш със какво, на тая главата и може да служи за маса както е плоска отгоре си слагаш халбата с бира докато лaпа суджука.
91
1
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Тя се чуди сигурно как е министър, да продължава да се чуди, ние сме търпеливи...
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се чудиш докато шенген не се разпадне, от 2011 все се чудят що не ни приемат.90364
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха тая се чудела... ами защото заплатите са по 250Е, защото сме прогнила от корупция държава, защото основните институции не работят-МВР, съд, здравеопазване!
88
1
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Като ни вкарваха в НАТО - няма референдум - неориентирани сме били;Като ни вкарваха в ЕС - няма реферетдум - неориентирани сме били;Сега в еврозоната - няма референдум - не сме си знаели интереса;После в "шенген" - пак няма - пак не сме си знаели интереса;Чипа ни стар, дъската ни хлопала - и само те знаели кое е добро за народа - мерзавци!
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред микрофона на снимката: "Ку-ку-мяу-у! Ку-ку-мяу-у!"Ама, кАжи, нЕ е ли така?
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 години "демокрация" нито един нормален външен министър.Все послушковци и работещи за НЕбългарски интереси.А за останалите даже не ми се и споменава,все приближени Калинки при всички правителства,без никакво изключение.Алчни ***.Абсолютни некадърници с дипломи за вишУ.
85
9
 
0
 
! Отговори
stoian79 преди 5 години
ZASHTOTO NI UPRAVLIAVA CHENGESARIA KOMUNIST B.B..AKO N.V.CAR SIMEON 2 SE VARNE KATO PREMIER VSICHKI VRATI SHTE SE OTVORIAT KAKTO SE SLUCHI PREZ 2004 godina-NATO i 2007 godina-ES.
84
2
 
12
 
! Отговори
г преди 5 години
Слава Богъ че не сме !!!щото ако бяхме, западните ни "приятели" вече да са ни разтоварили по половин милион ***, като направиха с Литва и Латвия !идете да видите на какво приличат Литва и Латвия сега !!!
83
2
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
То не знам какъв е смисъла от шенген вече. Дори между Германия и Австрия правят проверки на границата. Ако отпадне проверката между Гърция и България, Гърците ще пуснат лавина от *** към България. Румъния не е в шенген, а останалите ни съседи не са в ЕС.Та чудо голямо ще стане като влезнем в шенген.
82
1
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Тая калинка е много неориентирана. Не знала била защо не сме в шенген. Ми разходи се в немско село, после в българско и нема да питаш. Ходи виж как кравата Пенка е минала границата на КПП Отоманци без никой да я забележи и ще си отговориш на много въпроси. *** тя си стои в НДК-то и се чуди.
81
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ЧУДНО ЗАЩО СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСНА. МНОГО ДОБРЕ И Е ИЗВЕСТНО ОТ ДОКЛАДИТЕ НА ЕС КАКВИ ГИ ВЪРШАТ В БЪЛГАРИЯ. НАЙ - КОРУМПИРАНАТА СТРАНА ОТ ЕС И БЕЗ СЪДЕБНА СИСТЕМА, И С НАЙ НИСКИ ДОХОДИ НА НАСЕЛЕНИЕТО, С НУЛА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НУЛА ОБРАЗОВАНИЕ И ПРОСПЕРИТЕТ НА МАФИЯТА, МУТРИТЕ, НАРКОТИЦИТЕ, СУПЕРБОГАТИ МАФИОТИ И СУПЕР БЕДЕН НАРОД. И ОЩЕ СЕ ЧУДИ. НЕ Е СТОЯЛА ГЛАДНА МНОГО БЪРЗО ЩЕ И СВЕТНЕ ЧЕРВЕНО И ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ НИ ТРЯБВА ШЕНГЕН НА ТАЗИ ОЧИЛАРКА.