Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?

Трябва да сме готови за еврозоната, настоя вицепремиерката
Обновена: 13 юли 2018 09:54 | 13 юли 2018 09:50,
109
Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?
Снимка: архив, Булфото

Трябва да сме готови за еврозоната. За нашата икономика това е още по-важно, настоя вицепремиерът Екатерина Захариева в коментар на новината, че до една година България влиза в чакалнята на еврото.

"След тази чакалня се очаква, че до 2022 г. у нас може да бъде въведено еврото", посочи тя.

"Но както каза албанският премиер, това е процес - ако ми предложите още утре да влезем в ЕС, ще ви откажа, защото не сме готови", даде пример Захариева.

Още по темата

Тя обясни пред bTV, че икономиката ни има 4% ръст, основната политика на правителството е за по-добра бизнес среда, което показва, че сме готови за еврото.

"Винаги за всичко ще се намерят критици, но това е наистина добра новина за Българи", смята тя.

Според Захариева няма сериозни аргументи защо България още е извън Шенген. Едно от най-големите постижения на европредседателството ни беше поставянето на тази тема. 

"След 6-те месеца европредседателство България е с много по-високо доверие към нея, излизаме с много по-силни позиции. Убедена съм, че скоро ще се случи и Шенген. Факт е и това решение за чакалнята за еврото, което идва 12 дни след председателството и е взето с пълно единодушие от финансовите министри на Европа", радва се външният ни министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
16
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Убеден съм, че 99 процента от политиците ни няма да се справят с управлението на кварталната баничарница, но иначе държава тръгнали да управляват, па и самочувствие имат до небесата.....да ги и мухалите...
79
1
 
12
 
! Отговори
T преди 5 години
Аз се чудя защо тази е още на работа?
78
1
 
11
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Ако можеше да протича мисловен процес между ушите й, нямаше да се чуди! А ако пък можеше да мисли, щеше първо да се замисли дали имаме нужда от влизане в еврозоната, а не само за единия рейтинг и кух популизъм да юркат държавата към нещо неизвестно без ясни последици и без реална представа за нашата готовност.... В България е най-лесно да си политик - имаш право да вземаш съдбоносни решения, без да се интересуваш за последствията и без никой да ти държи отговорност...
77
1
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
ЗАЩОТО ЛИПСВА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА И ДЪРЖАВНОСТ, БЕ БУЛьО!
76
1
 
7
 
! Отговори
bibbo преди 5 години
Щото корупцията, далаверите и крадене на еврофондове ви е нациоланла политика. Щото емигранти, наркотици и всякакъв вид трафик минава безпроблемно с одобрението на правителството, щото изгонихте хората в чужбина и тука се мъндрисат само търтии по кафенетата и няма кой да свърши работа за 5 лева, щото се самозабравихе , докато народа умира заради фалирало и изродено здравеопазване...Да продължавам ли?
75
1
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
защо не може да пътуваме като "другите" европейци без визи до САЩ/Канада----------За Канада отпаднаха още миналата година. Пробвах го - бачка.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато тези мафиоти са на власт, никога няма да ни приемат в Шенген и в евро зоната! Хората на запад не пасат патките!
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една *** се чудила, чудила, и отлетяла в Шенген при началниците.
72
1
 
3
 
! Отговори
Критико-Циник преди 5 години
До АнонименИ умряла
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е да се чуди, като няма никой на втория етаж....
70
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако външният ти министър не може да ти обясни защо сме извън Шенген и защо не може да пътуваме като "другите" европейци без визи до САЩ/Канада - кой да може ....
69
5
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 години
България в момента е по-вероятно да влезе в съюз със Сомалия, Свазиленд или Мадагаскар , отколкото в Шенгеня
68
7
 
12
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
ЕС ни мрази и тайно завижда заради огромния напредък който имаме под господството на генерал Бойко Борисов.
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудат се г.рберастите защото сте некадърни калинки ето затова и е време народа да ви измете
66
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа???Пак ли Русия ви е виновна за простотията? Некадърни и прости и крадливи гербери. Това е отговорът!
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото братска Русия не позволява.Ако влезем в шенген как ще фалират банки?
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото сте некадърни.
63
1
 
16
 
! Отговори
от къдя на къдя ма? преди 5 години
Мар въх, мар Боже, чудя ся и ся мая.
62
2
 
26
 
! Отговори
Амфуций преди 5 години
Абе, булка , я вземи спри опиатите, там дето си инжектирате в парламента и свали розовите очила. Излез от *** баткаджийска софия и виж ква потресаваща гледка е из северозападна БГ , селата са буренясали като древните градове на ацтеките в джунглата. Повечето областни градове са се превърнали в пейзаж от Чернобил.Къв Шенген, българската територия е един разграден двор а Баба Гюргя от Долно Церовене с 90 евро пенсия с НЕТЪРПЕНИЕ чака да въведат еурото и да тръгне на круизи до Карибите
61
1
 
20
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
Това е същото като защо не искаме да ни гостуват неприятните роднини:)) Не сме там защото сме крадливи и коропирани г-жо. За това! И преди да кажете каквото и да е се погледнете в огледалото и кажете дали сте корумпирана и крадете. Ако отговора е Не не крада и не съм корумпирана. Добре. Дано да има повече като вас, но ако отговора е Да-корумпирана съм. Тогава сведете глава. И не защитавйте заведенията по плажната ивица. Едва ли са се появили от пясъка. Може би не им е там мястото. Нали?