Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?

Трябва да сме готови за еврозоната, настоя вицепремиерката
Обновена: 13 юли 2018 09:54 | 13 юли 2018 09:50,
109
Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?
Снимка: архив, Булфото

Трябва да сме готови за еврозоната. За нашата икономика това е още по-важно, настоя вицепремиерът Екатерина Захариева в коментар на новината, че до една година България влиза в чакалнята на еврото.

"След тази чакалня се очаква, че до 2022 г. у нас може да бъде въведено еврото", посочи тя.

"Но както каза албанският премиер, това е процес - ако ми предложите още утре да влезем в ЕС, ще ви откажа, защото не сме готови", даде пример Захариева.

Още по темата

Тя обясни пред bTV, че икономиката ни има 4% ръст, основната политика на правителството е за по-добра бизнес среда, което показва, че сме готови за еврото.

"Винаги за всичко ще се намерят критици, но това е наистина добра новина за Българи", смята тя.

Според Захариева няма сериозни аргументи защо България още е извън Шенген. Едно от най-големите постижения на европредседателството ни беше поставянето на тази тема. 

"След 6-те месеца европредседателство България е с много по-високо доверие към нея, излизаме с много по-силни позиции. Убедена съм, че скоро ще се случи и Шенген. Факт е и това решение за чакалнята за еврото, което идва 12 дни след председателството и е взето с пълно единодушие от финансовите министри на Европа", радва се външният ни министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми Боце нали каза че имало една стена да се измаже само, сигурно още не са измазали стената *** Загариева
59
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
каката каже:-"Убедена съм, че скоро ще се случи и Шенген. Факт е и това решение за чакалнята за еврото, което идва 12 дни след председателството и е взето с пълно единодушие от финансовите министри.."Виж какво,булка:-Ония ИМАТ интерес да ни отнемат националната валута.Ние нямаме!Някои нашенци ИМАТ интерес да отпаднат ограниченията ни за "Шенген",ония НЯМАТ такъв интерес.Така че не турай двете в един кюп!!!!Само дрънкате и дрънкате..
58
1
 
7
 
! Отговори
12 преди 5 години
Ако се чудите по - лошо за вас.....
57
2
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Освен това, дали тази може да направи елементарен анализ на причините, поради които страни като Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Швеция!!! и Дания!!! не са в еврозоната... Може би има някаква разумна причина... ние сме едно стадо, което крадливата, корумпирана, некадърна политическа класа води накъдето си поиска...лениво, неорганизирано и мъртво общество, което не е в състояние да изисква от политиците, които и да са те...жалко, но факт!!!
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?"Защото сте некадърници, а управлението и "успехите" ви са пълен провал. ЕС не е като родните медии, където сам да си пишеш отличен.
55
1
 
19
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Тази измислена министърка "оправи" "правосъдието", сега че оправи и "външната" ни политика! Що за държава сме, щом такива са министри! А представяте ли си колко некадърен, послушен шкарт има във формата на шефове на агенциики, дирекциики и прочие и прочие... А тази министърка въобще дали може да обясни аджеба защо трябва да приемаме еврото, какви са ползите и негативите от това; какво всъщност означава влизането в еврозоната и какви са последиците от това...
54
1
 
18
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
Защото виновен е Станишев, Орещарски да до цар Синеон Велики./опция хан Аспарух/Иначе имаме :1.перфектна съдебна система2.изпълнителна власт за пример./През деня полицаите са на заплата ,а през ноща на хранилка при побратимите си с черните лимозини/Заниават се с бежанската криза на как Меркел./3.законодателната ни власт е образцова. /240 *** се командироват наслъж и нашир ,но законите ни са повече от европейски.Тази министърка с очилата е толкова красива, че се изпразвам при вида и.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тепърва има много още да се чуидте и почесвате, толкова ви е капацитета.
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това,че тази маллоуммна *** се "чуди",говори,какви нещастни недоразумения ни управляват,КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ГОВОРИ ЩО ЗА "НАРОД" И ИНДИВИДИ СМЕ НИЕ ВСИЧКИ!!!Ама,не желаем да го проумеем и все чакаме подобни на недоразумението "министър",да ни "оправят"!Те ни "оправят" вече 30 години,ние все по-широко отваряме задни бузи и въобще не усещаме оправянето!Е,кой е виновен за хала си????Народе????
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономиката имала ръст, представи си. Като свършват еврофондовете, които дефакто отиват в герберските фирми и създават изкуствен ръст с подарени пари, тогава ще видим как ще се срине всичко.
50
1
 
12
 
! Отговори
900900090 преди 5 години
Какво има да се чуди , при тази корупция как да отиде в Шенген ???Ми нали всичко ,което е по затворите , моментално ще се издуха навън , а престъпниците начело с управляващите ще си разиграват коня без да имат пречки от граничен контрол и т.н .
49
1
 
26
 
! Отговори
тя се чуди преди 5 години
и аз се чудя, че е външен министър ! Това е един от най-сериозните и отговорни постове в една държава, това не е бакалия.
48
1
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
когато гробарите за пръв път узурпираха властта,Цвъки отвори торбата:-"До два месеца сме в Шенген"...След два месеца:-"До шест месеца сме в Шенген"..След шест месеца:-"До една година и сме в Шенген"..След това:-"До края на мандата сме в Шенген"После:-"През втория мандат вече ше ни приемат в Шенген"...През третия си затраяха,но сега ПАК започват да дъвчат тая ПАРТЕНКА..СТИГА,че ни ДОДЕЯ от вас!-КУХОГЛАВЦИ!!!!
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли, ами най-вече заради разни калинки!
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може един външен министър да не знае причината!? И не само за нас и не само за Шенгена! Нищо, че "съюзниците" два ли някога ще я огласят публично!
45
2
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ние пък се чудим защо тая,боко,цвъки и с-ие са все ОЩЕ в "политиката"...
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че пътуваме безвизово в САЩ.Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха...
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Захариева се чуди: Защо още сме извън Шенген?"И аз това се чудя. След като се самооценявате с "отличен", защо ЕС не го вижда това? :D
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не сме в шенген? Доколкото си спомням през 2009г. Бат Бойко каза,че имаме да измажем едно КПП и ще ни приемат в Шенген.Ами явно още не сме измазали КПП-то - ето за тва не сме в Шенген.
41
3
 
8
 
! Отговори
Bmw преди 5 години
Извън шенген извън еврозоната европейски съюз само ни използва и нищо не ни дава за какво Британия изляга