ЕС – враг за Тръмп, Туск твърди: Най-добри приятели!

Тръмп отново с критики към Германия – плащат на Русия
Обновена: 15 юли 2018 22:37 | 15 юли 2018 22:15,
62
ЕС – враг за Тръмп, Туск твърди: Най-добри приятели!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за американската телевизия CBS, че гледа на Европейския съюз като на враг заради търговската му политика и отново нападна Германия, която е вдигнала бяло знаме пред Москва, предаде ДПА.

"Мисля, че имаме много неприятели. Мисля, че ЕС е неприятел, имайки предвид как постъпват с нас в търговията. На човек не би му и хрумнало за ЕС, но те са неприятел", каза Тръмп в интервю от своя голф-клуб в Шотландия, преди да замине за Хелзинки.

Още по темата

"Русия е неприятел в някои аспекти. Китай е неприятел икономически. Със сигурност те са неприятели. Но това не значи, че са лоши. Означава, че са ни конкуренти", поясни президентът, като добави, че има "голям проблем с Германия", имайки предвид сделката за газопровода с Русия, посочва БТА.

"Предполага се, че воюваш заради някого, а този някой дава милиарди долари на онзи, от когото го пазиш. Има много гняв заради факта, че Германия плаща на Русия милиарди долари".

"Мисля, че това е много лошо нещо за Германия. Какво, те да не би да развяват бяло знаме?", заяви Тръмп.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск възрази, като написа в Туитър: "Америка и ЕС са най-добри приятели. Който казва, че сме врагове, разпространява фалшиви новини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VSICKO SE ZAPLASHTA-LUBOVTA SASHTO.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Примитив или гений - рано е да се каже.
51
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Тръмп има дарбата да създава негативно мнение за САЩ и сред съюзници, и сред опоненти. А мисленето му е като от времето на Студената война - вижда много врагове, и малко приятели.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След края на световното по футбол в РФ, ръцете на Путин са развързани!Край на опита за маниполиране и натиск от "демократичния запад".Никакви компромиси и отстъпки от страна на Путин!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
споко тролчета, скоро ще ви демонтираме! НАТО реши оня ден за мерки против хибридната ви война! Защо водите хибридна в България бе? Агресори!
48
1
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
Не е на двойна а е на половин цена, а дори и да беше защо ще плащаш на врага си ?-------А, ти сигурен ли си, че САЩ не е враг на Бг???И с какво американците доказаха обратното???псСамо *** ще плати два пъти по-висока цена за един продукт, за да се направи на "по-Папа от Папата".
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото американската газ е на двойна цена-----Не е на двойна а е на половин цена, а дори и да беше защо ще плащаш на врага си ?
46
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
6,77 млрд. души на планетата дишат въздуха за американците - неприятели...
45
4
 
23
 
! Отговори
fake news преди 5 години
туск е поляк. поляците са най големите про американски ***. собствените си майки биха избили за да излижат американския ***. ФАКТ!
44
12
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Този човек - Доналд Дъмп чак се чудя как изобщо има някакви пари. Според мен с това мислене става само за чистач някъде или да пържи бургери в някой закусвалня. Толкова елементарно, плоско и едностранчиво мислене, удивен съм как толкова прoст човек може да е бизнесмен?!? Светът е толкова динамичен, както и процесите в него, този вижда само в черно/бяло. Дано го махат по-скоро и да идва някой с нормално IQ
43
3
 
14
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Абе постоянно чета за платени рублaджии и сорoсоиди :))) Айде някой платен да каже къде мога и аз да отида да се кандидатирам да ми плащат, пък който даде повече, за него ще пиша и ще плюя по другия фронт :)))
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучетата си лаят, кервана си върви. Цялата глутница на платените сорошоиди се е включила с коментари.А Тръмп си напредва стъпка по стъпка. Като булдог който отпуща захапката само за да захапе по-навътре. Ислямския Халифат, Северна Корея, Оздави НАТО, Икономиката в САЩ, Рева на Блатото, Нашоква канчетата на Меркелици, Трюдовци, Китайци...а утре и канчето Путин ще нашока:):)
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дяда.
40
3
 
9
 
! Отговори
ЗЕМЯ НА СЛЕПЦИ преди 5 години
СТИГА ВЕ, СВЕТА ТОЛКОВА ЛИ Е СЛЯП ЗА ДА ПРОГЛЕДНЕ А И ВИЕ СЪЩО? САЩ СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ЕВРЕИТЕ, ЕВРОПА 50% ОТ ЕВРЕИ 50% ОТ МЮСЮЛМАНИ (ДОКАТО НЯКОЙ ОТ ТЯХ НЕ НАДДЕЛЕЕ И ВЗЕМЕ ВСИЧКИТЕ 100%), ЗА КАКВО МИСЛИТЕ СА ВСИЧКИ ТИЯ МЮСЮЛМАНСКИ ''МИГРАНТИ''? ДОКАТО РУСИЯ Е КОНТРОЛИРАНА ОТ ОЛИГАРСИТЕ И СТРОЯТ ДЖАМИИ НА МЮСЮЛМАНИТЕ ЗА ДА СТОЯТ МИРНИ И ПРИМИТИВНИ ( Е ДА РУСИЯ Е ИГРАЧ). ТАКА, ЧЕ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, ПРЕДИ ЕВРОПА Е КОНТРОЛИРАЛА СВЕТА, СЕГА КОНТРОЛИРАТ НЕЯ......
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тромпетов е пътник след най-много 2 години. Плитки пилешки мозъци като него, само по-веднъж могат да излъжат хората. А, ако случайно пък пак го изберат, ще призная краваритe за плоската нация на света. Следващият им президент ще прекара целият си мандат само да чисти екскрементите оставени от тоя ***. Туп народ слаба държава. Ако нямаха това перфекно разделение на властите, САЩ досега да са подпалили света.
38
5
 
8
 
! Отговори
ined преди 5 години
С други думи според Туск Тръмп пуска фалшиви новини, а според мене е кукуряк
37
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30 Защото американската газ е на двойна цена , а никой не е искал американците да пазят Германия , те просто са там още от края на 2-та световна и се правят на ударени , но наближава момента в , който ще бъдат изритани
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нъпине к.о.ре.лета памерисанцине сами ке се и.збият един ден нолсова са вредни за човечеснвото и за природата
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36 Най - големият селянин нарича хората селяни. Един интелигентен човек не би си позволил подобен език, просто защото е интелигентен И най -вече възпитан. А това кой какво коментира си е негова работа и не е препоръчително господин "Аристократа" да дава акъл кой какво да прави.
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перчема е събирателен образ на американската простащина и зле прикрита агресивна политика спрямо Европа.