Берлин яростен на Тръмп, че ЕС е "враг" на САЩ

"В Европа трябва допълнително да стегнем редиците си"
16 юли 2018 15:45,
41
Берлин яростен на Тръмп, че ЕС е "враг" на САЩ
Снимка: Reuters

Германският външен министър Хайко Маас днес каза, че Европа вече не може да разчита на Доналд Тръмп и трябва да сплоти редиците си, след като президентът на САЩ нарече Европейския съюз "враг" в търговията, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Не можем повече да разчитаме напълно на Белия дом", каза министър Маас пред вестникарската група Функе.

"За да запазим партньорството си със САЩ, трябва да го приспособим. Първата ясна последица може да е, че в Европа трябва допълнително да стегнем редиците си".

Маас добави: "Европа не бива да се оставя да бъде разединена, колкото и остри да са словесните атаки, а текстовете в Тwitter – абсурдни".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Берлин -- едно заспало европейскосело .
35
2
 
41
 
! Отговори
Име преди 5 години
хайко маас е манипулирал думите на тръмп, по призвание на манипулатор на истината. такива като него, които погазват законите. дори като министър на правосъдието и които създадоха неписани и писани правила за цензуриране на свободата на словото са врагове на целия свят. хайко маас е едно толкова мъничко и жалкичко човеченце на конци, че дори ми се свидят думите да го коментирам, като човек.
34
2
 
34
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
До Анонимен 30Какво е "стърница"? понеси четете бележките, преди да ги пействате, Козяци!
33
9
 
46
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Aма вярно ли бе?! Тц. тц, тц! Целият Берлин ли е яростен или само половината? Е, той Тръмпи ви го заби четвъртит в мазните ев(оп)ейски з а д н и ц и! Юнкер онзи ден така го усети, че се наложи президентите на Финландия и Украйна (водка Финландия успешно лекува ишиас) да го водят под мишничка... Берлин, един приятелски съвет! Хайде укротете тази ярост! Защото всяка ваша ярост завършва с развети руски знамена над Райхстага
32
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия е враг на САЩ, а Русия, Съветският съюз, Сталин са приятели. Берлинчани не го разбраха. А Русия, Съветския съюз и Сталин са приятели на Германия, освен ако не ги нападнат вероломно. Което повече няма да се случи.
31
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ес може да се обедини срещу общия враг русия
30
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е враг на самия себе си! Ако започне да чува народите си, а не собственото его на чиновниците си, може и да го бъде!
29
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна се виждаше , че белоглавия орел , короната (която продължава да прави на луда европа с тоя брекзит), ятагана и подивялата мечка стърница - ръфат от 4 страни "старата госпожа" ... и хич не е ясно до къде ще стигне това ръфане...Общото между горната четворка-белот : бивши и настоящи империи, с голяма мания за величие, с други думи - "червеният щит"
28
4
 
38
 
! Отговори
марин преди 5 години
Тръмп изрита ЕС , нямат друг избор освен Русия , но този избор ще разедени съюза и ще се разпадне по-бързо , трябва да имаме план Б !
27
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко специалисти по Европа има в този форум. И от жалките си български гета пищят - ЕС загива. Кой загива? България със сигурност, Гърция, Сърбия, Хърватска и т н. Големите западни държави си живеят добре.
26
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21ФАЩ наистина дават в пъти повече но НАТО не е очаствала в нито една война която е започната от Европа. Всички войни в които НАТО е очаствало са запалени от ФАЩ. Дали ще е бивша Югославия или ще е Африка, или пък Близкия Изток винаги ФАЩ палят конфликта а после НАТО се намесва. Друг е въпроса че държавите от НАТО си пласират оръжията в тия конфликти.Що се отнася до това че ФАЩ пази Германия от Русия...... в историята няма случай Русия да е нападала Германия обратното обаче го има
25
16
 
39
 
! Отговори
Citizen преди 5 години
Приятелство си е приятелство , сиренето си е с пари . Големия приятел на Германия се напълнил с стари немски коли , трамваи , рейсове т.н . Америка не им ще буклуците , ще плащат мото , тоя номер с дружбата м/у народите отмина . Евала на Тръмп .
24
25
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли си приличат звуково и не само думите: руснаци и про*стаци?!
23
4
 
65
 
! Отговори
до21 анонимник преди 5 години
ако с начина по който наричаш Русия избиваш комплекси, разбирам те...., мъка те е обзела, безпомщност, ***. Ти да не мислиш че америка с бидоните с газ ще задоволи европа.
22
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е че в Европа хората живеят в една красива утопична лъжа, изградили са си една захорасана предства за света и си мислят, че идилията ще е безкрайна, че вече не е необходимо да полагат усилия да развиват, да се бранят, да се размножават дори. Един прекрасен ден обаче ще настъпи утрезвяващия челен удар с бързия влак на реалността и тогава ще настане големия шок, ужас и неутешимо раване. И ако някой си мисли, че това е невъзможно да провери какво се случи със самозабравилия се СССР.
21
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС са бесни, пръскат зелена пяна от злоба, еврогейталаците откак ни командват и влизат и излизат като у бaщиния насам плъзнаха свински и птичи грип и чyма по овцете.
20
27
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпи е прав: Сащ дават в пъти повече пари в Нато от Германия да я пазят от *** и в същото време германците сключват договор за втори газов поток от *** и така хем я обогатяват с милиарди, хем стават още по зависими от руснаците! Къде е логиката тогава?!
19
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е изненада че Тръмп посочва ЕС като враг. В САЩ Тръмп показа мощен среден пръст на радикалните либерали, те се обидиха тежко и започнаха медийна война с него още от момента в който се кандидатира за президент. В същото време Европа е подчинена тежък радикален либерализъм, чуха се много нападки към Тръмп, някои хора водят водят открита война с него. Така че Тръмп просто каза очевидно, в типично негов стил - прямо и право с целта.
18
2
 
71
 
! Отговори
Боб преди 5 години
Както се отнася Брюксел с малките страни членки, така се отнася и САЩ с ЕУ. Как е?
17
5
 
56
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
Разпадам се