Могерини пита Тръмп: Кои са ти приятелите?

"За нас със сигурност САЩ са близък приятел и партньор"
16 юли 2018 14:15,
53
Могерини пита Тръмп: Кои са ти приятелите?
Снимка: Reuters

Ако бях журналист, бих попитала президента на САЩ Доналд Тръмп кои са му приятелите. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини по повод коментарите на Тръмп, че ЕС е враг.

"За нас е много ясно кои са нашите приятели и САЩ със сигурност са сред тях. Многократно съм казвала, че промяната във властта не променя приятелството между държавите и народите. За нас със сигурност САЩ са близък приятел и партньор. Така и ще остане", добави тя.

"Имаме и други приятели - Канада, Япония, Австралия, Нова Зеландия, държавите от Латинска Америка и Африка. Надявам се управлението в САЩ също да има ясна представа за своите приятели", коментира Могерини.

Вчера и председателят на Европейския съвет Доналд Туск възрази на думите на US президента, като написа в Тwitter: "Америка и ЕС са най-добри приятели. Който казва, че сме врагове, разпространява фалшиви новини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Европейските Васали искренно се натъжиха. След толкова послушание и покорство такова отношение им изглежда незаслужено....Какво да се прави, някои пък презират нагаждачеството...
45
1
 
6
 
! Отговори
Трамп преди 5 години
Няма приятели в политиката, има само интереси. Тази кака какво се прави на наивна?
44
2
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
могерини го дава тотално наедро с прятелите. започнала е с цели държави и тяхното целокупно народодаселение и е завършила без да ѝ мигне окото с цели континенти :-))) ""Имаме и други приятели - Канада, Япония, Австралия, Нова Зеландия, държавите от Латинска Америка и Африка."". може да се каже, че на мома могерини не ѝ липсва никаква скромност :-)))
43
1
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
а пък най-голям прятел на меркел и неолибералния болшевизъм е юнкер с лумбагото :-))
42
1
 
10
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 5 години
Другарке Магерини, от Политбюрото на ЕС, още ли не си вдянала, че в модерната политика няма приятели и врагове, а само интереси?
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оффффф ами то е същото и с Русия. Ако тая си мисли че руските са и приятели май ще трябва да ги попита първо. Отнася се и за китайци ,японци и така нататък. Друг е въпроса че такива из.Чад и а до ви като тая на снимката са мозъчно болни и не ги интересува мнението на различно мислите и дали може да се извлече поука за всички и за по нормален живот ама кво то е тва е.
40
5
 
6
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Могерини е юдомасонска масстия.
39
4
 
5
 
! Отговори
Пиночет Прокопиев преди 5 години
Мазна и била косата...щото на оранжевото дърто какаду,перуката много е чиста...или на ботоксовото джудже,дето го пазят от дъжда,да се не разтече...
38
10
 
6
 
! Отговори
Пиночет Прокопиев преди 5 години
Оранжевото какаду е пътник,колкото и да *** тука русоблизците-комундери...обречени сте,гнусни комундери,защото сте против цивилизацията и еволюцията...Природата сама ще ви изчисти,както правеше чичко Пиночет...
37
6
 
8
 
! Отговори
Къдравата Сю преди 5 години
мазна, немита и сплъстена коса..Може ли такова нещо, госпожата в качеството си на висш представител на ЕС да се явява в този вид на публично място?Срамота е!
36
7
 
17
 
! Отговори
МОРГАТА преди 5 години
МНОГО ПЪК НА ОТРАКАНА СЕ ПРАВИ,СЕГА ЩЕ ТИ ОТГОВОРИ АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ,НЯМА ДА ТЕ БАВИ--ЕГАТИ КАПИИТЕ КОЙТО СА НАЧЕЛО НА ЕС--СМЕШНИЦИ,АЛКОХОЛИЦИ И ***---ПРОСТО ЧУДО СЪЮЗ...
35
8
 
13
 
! Отговори
Иво Георгиев преди 5 години
АКО НЕ БЕШЕ ПОЗОРНО, ТЪЖНО И ЖАЛКО ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО, ЧЕ ГОСПОЖА ФЕДЕРИКА МОГЕРИНИ Е СТАНАЛА ВЪРХОВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕС ПО ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА И СИГУРНОСТТА, А НЕ Е НАУЧИЛА/РАЗБРАЛА, ЧЕ В МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИТИКА И ОТНОШЕНИЯ, НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ И ВЕЧНИ ВРАГОВЕ! ИМА САМО ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ! НО ТЯ НЯМА ТОЛКОВА АКЪЛ ДА ГО РАЗБЕРЕ!
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магерини иска Тръмп да я опраска и ревнува от Мелания затуй е кисела, няма да я огрее.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиновниците от ЕС нямат приятелир имат шефове които от време на време им казват неудобни истини, но кой да си признае.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NIYAMA PRIYATELI IMA PARI I PAK PARI.SOLDI,SOLDI I ANCORA SOLDI AI CAPITO
31
2
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Интереса клати феса лельо!Недей да преиграваш знам та ква си *** и ти.......!
30
2
 
10
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Няма вени приятели, има вечни интереси
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПетАко в ЕС имаше консервативен лидер като Тръмп, готов да с твърдост и мъжество да отстоява интересите на европейците, готов да смачка либералните деграданти, щях да го подкрепя, за жалост такъв липсва. Поне остава надеждата, че натиска на Тръмп ще доведе до някаква промяна в Европа.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бъдеш или да не бъдеш? Туй е въпросът.
27
7
 
15
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Като гледам тук в нета Тръмп има много .приятели. незначителни *** ! А ясно ли ви е че той иска да ограничи до крайност търговията.т.е.вноса на европейски стоки? И каза на НАТО че трябва Само американска техника да се купува? Това е един мо.шенник и търговец...само амер.интереси го интересуват.а тези дето го подкрепят от Бг.били са поне 1 път в Америка? Май ще им трябва виза и маже да не ги одобрят ако са с тъмни очи и коса- опасни те.рористи!?раси.ст е!