Юнкер: Не съм близвал, искам уважение!

Председателят на ЕК коментира видеото, на което се олюлява
18 юли 2018 16:30, Екип на Dnes.bg
94
Юнкер: Не съм близвал, искам уважение!
Снимка: Facebook

"Изумен съм колко много хора са запознати експертно със здравословното ми състояние", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Той коментира за първи път видеото, разпространено миналата седмица от вечерята на лидерите на НАТО в Брюксел, на което той с трудност пази равновесие.

На записа премиерите на Холандия Марк Рюте и на Португалия Антонио Коща го държат под ръка, за да слезе по стълбите на трибуната за фамилната снимка.

"Нямам време за такива глупости", каза още Юнкер. Той категорично отрече да е пил алкохол в същия ден в отговор на твърденията, че е бил пиян.

"Това е въпрос, който дори не е от незначителен публичен интерес и аз настоявам за уважение", добави Юнкер.

Негов говорител съобщи на следващия ден, след като видеото беше публикувано в социалните мрежи, че председателят на Еврокомисията е получил внезапна и остра атака на ишиаз, в резултат, на която е имал силни болки в гърба и схващане на крака, които са нарушили равновесието му. Атаката е преминала по време на вечерята след приемане на предписаните му лекарства. Юнкер има увреждане на гръбначния стълб след претърпяна автомобилна катастрофа.

Председателят на Европейската комисия не коментира дали австрийският канцлер Себастиян Курц му е звънял с извинение за думите на своя заместник Ханс-Кристиян Страхе. Вицеканцлерът е единственият високопоставен европейски политик, който публично заяви, че Юнкер е алкохолик и поиска оставката му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: ЕСекЮнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Името си не знам преди 5 години
ИшиаЗ със З ли се пише бе, много сте ми умни редакторчета!
73
0
 
4
 
! Отговори
,.,.,. преди 5 години
...Русия създаде в Сирия в координация със сирийските власти Център за прием, разпределяне и настаняване на бежанци. Той ще се занимава с организирането на доставки с хуманитарната помощ за Сирия и устройването на бежанците да се завърнат по местата, където живеят .Това съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС....______А Юнкер,Меркел и Макрон КОГА ще направят същото????
72
0
 
10
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Браво на Юнкер за постиженията в алкохолната подготовка. Дано достигне нивото на покойния Елцин и неговите достойни украински ученици и последователи.
71
0
 
11
 
! Отговори
тъпчо преди 5 години
То и аз не близвам алкохол, защото го пия на глътки.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Жозеф Дол, големият приятел на Борисов, бил голям любител на винотоПо всяко време на денонощието очите му блестят като на котарак, изял тайно млякото.
69
6
 
2
 
! Отговори
* преди 5 години
човека не е пиян, видимо има проблем с равновесието, замаяност, само който не е страдал от такъв здравословен проблем не знае колко е гадно.
68
1
 
17
 
! Отговори
главата на Европа преди 5 години
Класически алхокolic - те мене уважаваш ли ме?
67
1
 
11
 
! Отговори
Кравата Пенка преди 5 години
Мръсната долна пияница,е ненадминат ***.е такива дзверове ни закопават в БГ.и ЕС.
66
0
 
19
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Уважение не се иска или налага, то се печели.
65
1
 
13
 
! Отговори
А, преди 5 години
Орбан съзря заплаха за света и предприе важна мярка. Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН.Той изтъкна, че унгарските предложения по текста са били отхвърлени по време на дискусии по документа, който бил в интерес най-вече на африкански и латиноамерикански страни основен източник на мигранти.___Ето това е европейски политик.Не като Юнкер,Меркел и сие брюкселски зелки които подкрепят афроарабското нашествие в Европа.И САЩ са се оттеглили още миналата година.
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако за реакциите от натравяне с Новичок не знаем нищо от опит, то много от нас познават болките при ишиаз, а почти всички разпознаваме походката и поведението на "дяволчето в чашката". Не мога да уважавам хора, които лъжат и показват неуважение към институцията, която оглавяват! Пиян на работа! Това нито един работодател не би приел, а НИЕ сме работодатели на Юнкер!
63
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен като ме хване ишиасът, и аз започвам да се усмихвам като Юнкер. Разговорлив съм и се движа точно като него в такта на тангото. Две напред, една назад.
62
0
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
На млади години мене какъв ишиас ме мъчеше ,Жанчо ! Гоуема мъка е,особено ако не замезваш...
61
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер е голям наивник, щом чака от пyтлеpисти уважение.
60
0
 
29
 
! Отговори
ined преди 5 години
Пияндетата най-много ги вълнува това дали ги уважават
59
0
 
20
 
! Отговори
гост преди 5 години
вий мене уважавате ли ме?и защо в ЕС казват на черното- бяло
58
0
 
25
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До До УВОВидяхме го тоя колко работи с главата си...Ако ЕС се разпадне-ще е заради такива като него!Хора като Орбан и Курц трябват на ЕС,а не такива пропадняци!
57
0
 
29
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Пиянството можем да простим,ама съзнателното закопаване на Евросъюза и безумната жажда за власт-НЕ!
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верваме ти. Тиии менее уважавашлимааа???
55
15
 
4
 
! Отговори
До УВО преди 5 години
Работата на Юнкер не е да работи с ръцете и краката си а с главата си.Това, че има такъв проблем не го прави непълноценен.Стивън Хокинг беше абсолютно неподвижен, но създаде уникални научни трудове.Такива хора са достойни за уважение а вестникарските глупости по негов адрес, са четиво за наивници и ниско интелигентни хора.Не се причислявайте към тях!