В Лондон: Жена, руски агент, е отровила Скрипал

Според разследващите тя стои зад всички подобни случаи
18 юли 2018 07:30,
227
В Лондон: Жена, руски агент, е отровила Скрипал
Снимка: архив Reuters

Жена, работила за руската военна разузнавателна агенция, най-вероятно е извършила смъртоносните атаки с невро-паралитичен агент във Великобритания. Това пише британският вестник Daily Mail, цитиран от "Фокус".

Миналата седмица от отравяне почина 44-годишната Дон Стърджис, а 45-годишният й партньор Чарли Роули се бори за живота си в болница. Преди да пострадат двамата намерили флакон с известно количество от отровното вещество в парка в Еймсбъри.

Още по темата

Братът на Роули Матю каза вчера, че миналия месец двойката е намерила шишенце от парфюм в парка, и са се напръскали с него.

Смята се, че флаконът е изоставен от агентите, които преди четири месеца са отровили бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му.

Вчера руската служба, за която смята, че се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г., бе обвинена, че е отговорна за нападението в Солсбъри.

Детективите вярват, че това е извършено от ГРУ (Държавно разузнавателно управление) - агенцията, която , в която Скрипал е служил в продължение на около 15 години.

Британските официални представители "се доближават до идентификацията на лицата, които смятат, че са извършили операцията", според вестник The New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари