В Лондон: Жена, руски агент, е отровила Скрипал

Според разследващите тя стои зад всички подобни случаи
18 юли 2018 07:30,
227
В Лондон: Жена, руски агент, е отровила Скрипал
Снимка: архив Reuters

Жена, работила за руската военна разузнавателна агенция, най-вероятно е извършила смъртоносните атаки с невро-паралитичен агент във Великобритания. Това пише британският вестник Daily Mail, цитиран от "Фокус".

Миналата седмица от отравяне почина 44-годишната Дон Стърджис, а 45-годишният й партньор Чарли Роули се бори за живота си в болница. Преди да пострадат двамата намерили флакон с известно количество от отровното вещество в парка в Еймсбъри.

Още по темата

Братът на Роули Матю каза вчера, че миналия месец двойката е намерила шишенце от парфюм в парка, и са се напръскали с него.

Смята се, че флаконът е изоставен от агентите, които преди четири месеца са отровили бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му.

Вчера руската служба, за която смята, че се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г., бе обвинена, че е отговорна за нападението в Солсбъри.

Детективите вярват, че това е извършено от ГРУ (Държавно разузнавателно управление) - агенцията, която , в която Скрипал е служил в продължение на около 15 години.

Британските официални представители "се доближават до идентификацията на лицата, които смятат, че са извършили операцията", според вестник The New York Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
13
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Нали в ежедневието има един тип хора които лъжат за всичко. Тази история с новичока прилича на точно такава, разказана от такъв тип човек. Накратко, врели некипели на които само един недоравит мозък може да повярва. Няма никаква логика в разказа, за един средностатистически интелигентен човек..
111
6
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До До ОлегТака или иначе това трябваше да се случи 10-11 години по-рано.
110
1
 
16
 
! Отговори
До Олег преди 5 години
Какво се е случило в Ирак? Колко специфична олег-памет...Ами случи се война, която напълно разори страната и взе огромни жертви сред цивилното население. Много повече от тези през цялото сатрапско управление на Саддам.А претекстът за всичко това бе докладът на английското разузнаване за 100% идентифицирано наличие на БОВ в складовете на иракската армия. После този категоричен доклад се оказа 100% фейк, но страната междувременно бе разорана...Какво нещо е паметта у някои пернати ;)
109
4
 
1
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До До ОлегАз ако имах флакон с новичок , подобен на тубичка от каноколит после бих я пуснал след изпозлване в някакъв друг контейнер, който е чист - например парфюм с цел да не се изцапам си изцапам пръстите с каноколит-а234. После бих зафичил парфюма в реката.Да сте забелязали, че през парка минава река?
108
12
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До До ОлегКакво толкова е станало в Ирак. Нямаше химически отъжия през 2003-та година! Това не пречеше през 88-*** година, докато са имали да избият 200 000 кюрди и 2 години по-късно да анексират Кувейт.Защо трябва химическите оръжия да ги има само към 2003-та година, като е достатъчно основание да си ги изпозлвал срещу хора някога.
107
2
 
24
 
! Отговори
Уаууууу.... преди 5 години
..... "малката бутилчица" / която преди това бе "слънчеви очила"/ вече се трансформира във "флакон с парфюм"?Страхотно!И чакаме поредната зашеметяваща британска трансформация;)
106
3
 
12
 
! Отговори
До Олег преди 5 години
Скъпи Олег, съветът Ви за мирисането демонстрира отлично каква е причината за това, че олезите вярват на всякакви правилни партенки. Неслучайно те вярват безрезервно на хора и служби, които покрай кризата с Ирак успяха да се демонстрират на 100% като най-големите доказани лъжци в модерната история.Приятно вярване, г-н Олег;)
105
2
 
11
 
! Отговори
АХЕ преди 5 години
Едва дали сериозни шпионски агенции ще оставят следи от какъвто и да е произход, камо ли да за*еб*ът евентуално оръжие на престъпление на достъпно от хора място. И след като убива при свръх минимални количества, то едва дали не са измислили еднократни аерозоли. Иначе агентът ще бъде разпознат по противогаза/химическата маска, която трябва да носи при използване на това свръх ефективно химическо оръжие.....
104
3
 
14
 
! Отговори
не може да бъде преди 5 години
Новото име на разузнавателните служби на Англия трябва да бъде не МИ5,Ми5 и т.н.а "Никой нищо не знае"!Сигурно всички са забелязали,че подобни атентати със скандален характер и фатален край стават само в Англия!?А шаблона при атентатите просто кърти!?Затова и аз ще си позволя да направя един предполагаем портрет на извършителя-С ВИСОКА СТЕПЕН НА ВЕРОЯТНОСТ!Атентаторът е жена,но не е изключено да е мъж,жената е красива,но може и да е грозна,блондинка,но неистинска,руски агент,но не е сигурно..
103
15
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До рускиня до ОлегА нормално ли е президента Ви да има по-малко бръчки отколкото като стане президент? Нормално ли е, когато е дете да е с широко ококорени очи,а 18 години по-късно да са му дръпнати? Нормално ли е като си прави снимки околните да приклякат за да не са по-високи от него?
102
14
 
3
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До рускиня до ОлегА да имате политически затворници в реда на нещата ли е? А като "освобождавате" заложници нормално ли е да използвате BZ и да избиете повечето заложници? После нормално ли е външния ви министър да твърди, че вие не сте го произвеждали?А при Беслам нормално ли е пак да изпозастреляте повечето невинни?
101
15
 
2
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До рускиня до ОлегВие за съдебни процеси чували ли сте в Русия? А да пратиш Пуситата за две седмици в затвора заради един мач също ли е нормално?
100
9
 
0
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До ГеоргиКажи за хромнитге съединения. Нали аз съм зле.
99
13
 
0
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До рускиня до ОлегА дъщерите, сина и прислугата какъв приказ са дали? Те са си признавали тогава само за него! Вие сте варвари!
98
1
 
9
 
! Отговори
Георги преди 5 години
до олегМалейииии, какво падение. Мноооого си по - зле и от господарите си.
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"най-вероятно"Не знам защо медиите не спрете да се излагате вече за този случай...
96
4
 
18
 
! Отговори
ЖЖ преди 5 години
Отново ни заливат с фалшиви новини, с фалшиви обвинения. Докога уважаеми британци ще търпите това с търсене на раздор с Русия и със света??????
95
1
 
18
 
! Отговори
Ми6 не стават преди 5 години
Дори *** не се пръскат с парфюм от улицата.... Булшед! Ако е агентка как пък така си е хвърлила оръжието на поляната !?!? Остава да намерят и отпечатъците й. Аз бих го направиш по чисто и без следи. Флакона са го ползвали ми6 те са убили и втората двойка за скалъпване историята с намирането на поляната.
94
2
 
13
 
! Отговори
рускиня до Олег преди 5 години
Относно "зли руснаци",които убили царското семейство. Малко история-да напомня за Кървавата неделя , когато Николай II дава приказ да стреля по процесия от жени и деца. Ленски разстрели - когато НиколайII дава приказ за разстрел на 22 хил работници. Защо забравяте за тези събития. А да имаме предвид ,че Николай II e първи братовчед на английски крал Георг. Откъде тази жестокост в изтънчен английски аристократ?
93
6
 
0
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Някой има ли представа хромните съединения вредни ли са за човешкото здраве? Има доста химици тука и моля за обяснение.