Италиански министър твърд: Русия имаше право да анексира Крим

Матео Салвини се обяви против санкциите срещу руската страна
Обновена: 21 юли 2018 08:49 | 20 юли 2018 22:15, Красимир Ангелов
202
Италиански министър твърд: Русия имаше право да анексира Крим
Снимка: Reuters

Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че анексирането на Крим от страна на Русия не представлява проблем за него. В интервю за вестник "Вашингтон пост", цитирано от ДПА, той изразява мнение, че "Русия имаше право да анексира Крим", защото "това е станало чрез референдум".

На забележка на интервюиращия, че референдумът е бил фалшив, Салвини отговаря: "Това е вашата гледна точка. Сравнете (референдума в Крим) с фалшивата революция в Украйна, която по същество бе псевдореволюция, спонсорирана от чужди държави. А там (в Крим) бе проведен референдум, в който 90 процента от хората гласуваха за връщането на Крим в състава на Руската федерация".

Салвини, който оглавява крайнодясната националистическа партия "Лига" в Италия, даде интервюто си няколко дни след посещението си в Москва, където отново призова за отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия, защото те са се "оказали безполезни и са навредили на италианския експорт".

Италианският вътрешен министър, който е и вицепремиер, добавя в интервюто си, че в Москва се е договорил с шефа на руското МВР Владимир Колоколцев за създаване на обща база данни с цел противодействие на терористичната заплаха.

"Ние говорихме за тероризма, киберсигурността, борбата с незаконния трафик на наркотици и за чуждестранните наемници, които се връщат в Европа от Сирия и други страни на Близкия изток", посочва Салвини, цитиран от БТА.


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.