ЕК с предложение: Пари за всички страни членки, приютили мигранти

Комисията предлага и по € 6000 за всеки приет мигрант
44
ЕК с предложение: Пари за всички страни членки, приютили мигранти
Снимка: Reuters, архив

Европейската комисия предложи днес финансови стимули на страните членки за приемането на мигранти от спасителни кораби в Средиземно море, като част от усилията за разрешаване на спора с Италия, предаде АФП, цитира БНР.

Предложенията разширяват договореностите на трудната среща на върха на съюза миналия месец, приети след като новото италианско правителство отказа да пуска такива съдове в свои пристанища.

ЕК предложи на страни-членки доброволки да финансира създаването и управлението на центрове на тяхна територия, в които да бъде определено дали мигрантите отговарят на условията за убежище в Европа или са икономически мигранти, подлежащи на връщане в родините им.

Комисията предлага и по 6000 евро за всеки приет мигрант от тези "контролирани центрове", отговарящ на условията за убежище в ЕС.

"Готови сме да подкрепим страни членки и трети страни, за да си сътрудничат по-добре във връзка със свалянето на брега на спасените в морето хора", заяви комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.

"Но за да започне това веднага да работи на терен, трябва да сме единни, не само сега, но в дългосрочен план", добави той.

Посланиците на членките на ЕС ще обсъдят в сряда концепцията за контролирани центрове в ЕС и възможността за бързо използване на временна рамка за сваляне на спасените в морето хора на брега в ЕС.

Засега няма признаци някоя страна е готова да създаде такива центрове.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Не им ща парите ,не им ща мигрантите!Който ги е канил,тий да ги приема у тях!
41
0
 
16
 
! Отговори
Европейка преди 6 месеца
Засега няма признаци някоя страна да е готова да приеме този план.Защо го говорят тогава?Северна Африка също не иска центрове.Първо заплахи,сега подкупи,накрая бой ли ще има?Само масова депортация е решението.
40
0
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 месеца
Да си заврат тези 6000 евро изодзадзе. Ние не искаме африкански пара.зити в страната си!!!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
tova e hazarozionistka Politika na soros i negovite marionetki v opravlenieto na evropa a soros go kontrolirat golemite bankeri multitrilioneri
38
0
 
22
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
В Брюксел не само копираха напълно комунизЪма, но му навлекоха и агнешкото руно на "толерантността", евроатлантическите ценности на гей прайдите, "неолиберализма" и антипопулизма. с тези алабализми без покритие той получи не само своята закалка, но и бронята си. защото всеки, който критикува неолиберал-болшевизма се оказва най-малкото десен екстремист и бива погван до смърт от хрътките на тази порочна система. да не забравяме, чии отрочета днес са най-върлите "демократи" и апологети на системата
37
0
 
18
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 6 месеца
тия в Брюксел за депортиране чували ли са?! за 500 евро на самолета и обратно кой от къде е!!
36
0
 
28
 
! Отговори
до 35 преди 6 месеца
в Брюксел демокрация няма, там е най-голямото котило на комунизъм, бюджета на ЕС е на 7-молетки, самоназначават се, никой не ги избира, т.е. имаме номенклатура и т.н. Не забравяйте, че Меркел е отговорничката по "Марксистко-Ленинистко образоване на младежда" на Комунистическата партия в Източна Германия. Всички са комунисти в Брюксел!!!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 6 месеца
Ислямо-демокрацията на ес, не комунизма!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ислямо комунизма на ЕК мачка по яко от Израел и Саудитаска арабия взети заедно!
33
0
 
30
 
! Отговори
до 31 преди 6 месеца
това е да самофинансираш собственият си геноцид и да, страните членки пълнят хазната на ЕС, със същите техните пари, ще им платят за имигрантите, т.е. всяка от тези страни, ще е да тройна загуба, това е като дай ми 10 лева, аз ще ти върна 5 лева, но ще ти кажа, че си на 10 лева печалба!! Ама, те ни мислят за прости, щото вече не знам си кой мандат глясуваме за Изперкел и за Бог Тик Вун.
32
2
 
26
 
! Отговори
славянин преди 6 месеца
Е, това е ''демокрация'' по атлантически! Подкупи, шантажи, изнудване, забрани, квоти, мита, търговски войни, пладнешки грабежи и останалите прийоми от ''демократичният'' спектър! Няма да го бъде още дълго атлантизЪма, май!
31
0
 
41
 
! Отговори
Иванов преди 6 месеца
Как така ще плаща ЕК с чужди пари за някакви чужденци които освен да разнасят болести и мизерия друго не се очаква. ЕК щяла да плаща, но със чии пари. ЕК пари няма. Това са парите на същите онези държави които не искат чужденци. Франция и Германия да плащат със собствени пари. Ей, в тая западна Европа големи буклуци живеят, а ние им се връзваме.
30
0
 
25
 
! Отговори
до 29 преди 6 месеца
да, ако си бял за да получиш български паспорт трябва да инвестираш 1 000 000 лева в страната, но ако си Джихадист, не само че ти го дават безплатно, ами и всеки месец помощи ти плащат, т.е. Джихадиста е със статус на Цар!!
29
0
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 месеца
В Закона за придобиване на БГ Паспорт е записано че цената е 1 милион лева .
Та въпроса ми е - Закона има ли обратна сила , т.е. - да си върна моя Паспорт и да ми дадат 1 милион лева и да хващам нанякъде , или да търкам Билетите на Мафията ?
28
0
 
21
 
! Отговори
евро-зона преди 6 месеца
Франция също вече мина 100% дълг спрямо БВП, около 101% е в момента, с което се присъедини към вече много големия клуб фалирали държави в евро-зоната с % задлъжнялост над 100% БВП: 180% - Гърция, 140% - Италия, 135% - Португалия, 112% - Кипър, 108% - Испания, 104% - Белгия, 101% - Франция!
27
0
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
сега разбрахте ли защо Тиквата удари тъпана "Нема да ни ВРЪЩАТ бежанеци",но не обели и дума за НОВОПОСТЪПИЛИТЕ?

За НОВИТЕ навлеци тоя отдавна се договори със Шмеркелина!!!!!!!-ЩЕ ГИ ПРИЕМАМЕ!

Или както се изрази той самия:-"Бомби падат от една страна,от друга страна.Ние ще приемем бежанци,ще ги храним2,3,6 месеца и после тия ша са върнат у дома"..

КЪДЕ "ша са върнат"?!..-Там,където падат бомби и от където са избягали?!

..КАК СЕ ПОСТЪПВА С НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ?!
26
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
с друго не става, почнаха с подкупите.
кой ще ги взема тези 6000 ? пенсионерите ли, или някой от властта ?
разкарайте ги тези мигранти, българия умира, те пакистанци ще ми внясят.
това не са българи, това са предатели !
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако ги "настаняваме" в затвори както правеше Тръмп дали НПО ще ни се сърдят или щом лидера на свободния свят го прави, значи е ок?
24
0
 
36
 
! Отговори
NoName преди 6 месеца
България няма нужда от Мигранти!
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В ЕК явно всички са на градус съдейки по предложенията им.