Европа в капан: Климатичните катастрофи предстоят!

Тенденцията се запазва - дъжд на юг, на север - жега
24 юли 2018 21:06,
26
Европа в капан: Климатичните катастрофи предстоят!
Снимка: Pixabay

Тенденцията за лято с много дъждове, градушки и по-ниски температури у нас ще остане. Поне такава е прогнозата на германски учени.

Според тях екстремното време в Европа това лято е причинено от климатичните промени и няма изгледи скоро да се оправи. Предстоят още месеци с проливни дъждове на юг и необичайни жеги на север.

Лятото на 2018-та бележи рекордни аномалии на целия континент - тотопи и хлад в южна Европа, горски пожари и 40-градусови температури в европейския Север.

Но не само Европа е засегната от необичайни за сезона температури и стихии. В Япония бе регистриран исторически топлинен рекорд от 41,1 градуса по Целзий, пише "24 часа".

Според специалистите от Германския метеоролотичен институт всички тези аномалии могат да се обяснят само с климатичните промени на земята.

Още по темата
Месец май, например, бе най-топлият месец в историята на Германия, от 1881 година насам, когато започват метеорологичните наблюдения.

Април също е бил рекордно горещ. В Германия в момента има два пъти повече горещи дни, отколкото е нормално за тази ширина, потвърждават и учените от Потсдамския институт за изследване на климата.

На климатичните промени се дължат и проливните дъждове, и наводненията, бурите и ураганите - в други части на света. Няма изгледи в бъдеще времето да се успокои и да се върне към обичайните температури за сезона.

По-вероятно е да ни предстоят още проливни дъждове и градушки на юг, както и температури до 37 градуса на север, смятат учените.

Те предупредиха още в началото на юни, че ако не се ограничи драстично изхвърлянето на вредни газове в атмосферата, климатичните катастрофи ще продължат и ще стават все по-тежки и все по-чести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
на сайта на нито един от цитираните източници няма такова нещо. нещо фейкваме по наболели проблеми за кликове и за яндекс.
19
10
 
10
 
! Отговори
практика преди 5 години
някой да е чувал за климатичното оръжие харп
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се подигравайте с прос.ашките изказвания,а се замислете дали не идва края,плюем докато на нас не ни се е случило нещо, после друга песен ще запеете, хората стават все по злобни,дали трябва да продължат по тоя начин...
17
16
 
7
 
! Отговори
Ебал съм ги.. преди 5 години
Боли ме за всички европейци ахаха... Тях все едно ги интересува за нас..
16
2
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Ганеца ако не му прпари на г*за не смята че е топло. Щом у неговото село вали - значи най добрите световни учени лъжаъ. Точка.
15
9
 
4
 
! Отговори
До 14, 13 и т.н. преди 5 години
Верно е, че има глобално затопляне, ама някой май приключиха по-рано :)
14
10
 
5
 
! Отговори
Хората са виновни преди 5 години
Тестове за топене на ледниците доказаха че ги растапят чрез АМЕРИКАНСКИ САТЕЛИТИ контролирани от нагли престъпници.Облъчват ледника докато го убият.Убииствени з а ледниците с а и човешките бази на антарктида .Уврежданията причинени от автомобили са видими вкл от космоса .Ползвайте мулти спекрален софтуер.Вижда се буквално как с включените лед скенери въздуха се реже на парцали..Пешеходците буквално истръпват и губят ориентация при облъчване от насрещно движещ се автомобил.Имат трайни проблеми
13
5
 
9
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 5 години
Биосферата в София и големите градове преди 12 години пречистваше въздуха до безвреден.Тестове в Киев 2012 показаха перфектни данни за целия град.В Букурещ по същото време имаше вече увреждания на града с мръсни въздушни балони заради остър електромагнитен смог. В Москва 2003 година имаше чист въздух даже до най натоварените булеварди.нямаше електромагнитен смог автомобилите спазваха закона и не увреждаха денем биосферата.Увредените от фарове и хологрмаи обеми видимо се пълнят с мърсен газ.
12
7
 
5
 
! Отговори
Увреждат с фарове преди 5 години
Официално уврежданият а на климата с е причиняват от стотици милиони автомобили облъчващи денем и нощем земята ни с включени високо вредни бели скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове. Терористи принуждават водачите чрез полицейски разоряващи глоби да увреждат земята денем вкл с включени фарове против мъгла .У нас са продадени милиони вредни холограми лепени принудително на предни стъкла .В София след прочистващи дъждове само 12 часа бяха достатъчни д а увредят с фарове биосферата
11
9
 
4
 
! Отговори
страшничко е! преди 5 години
Когато "учените" нямат обяснение, дрънкат днес едно, утре друго, ама по гръб не падат!
10
7
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Есента всичко ще си дойде на мястото.
9
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека пак да аплодирате Тръмп...САЩ оттеглиха подписа си под Парижкото споразумение за климата.....-------Човешката дейност не е катализатора за рязката промяна на климата.Няколко изригвания на вулкани са в състояние да предизвикат много по сериозни промени в климата в дългосрочен период от време, отколкото 100 годишната човешка дейност.Много от истинските причини които в момента предизвикват така наречения "парников ефект" или са напълно неизвестни на науката или се крият от обществото!
8
2
 
9
 
! Отговори
,хаха преди 5 години
особено Тотопи!!!
7
8
 
43
 
! Отговори
Бг учен преди 5 години
Да ме хванат за дедовия,преди четири-пет години разтягаха локуми как щели сме да пускаме от жеги, сега пък обърнаха плочата...
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртите кратуни доведоха света до това положение, да му мислят поколенията.
5
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички световни медии писаха, тук ще пишат след педин месец.В САЩ е създадена специална група, която ще работи за унищожението на ЕС. По всички възможни начини ще бъдат подпомагани крайнодесните, за да спечелят мнозинство в европарламента и след това да гласуват разпускането на ЕС.
4
10
 
33
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
Нека пак да аплодирате Тръмп...САЩ оттеглиха подписа си под Парижкото споразумение за климата.....
3
14
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Ще помогна на природата и планетата,като си...закупя последен модел хибрид Лексус-RHL.Друг начин няма,трябва да намалим вредните емисии,призовавам и другите да ме...последват.
2
40
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е само на4алото на краят. Тези които са над 40 годишни няма да са живи да видят краят. Наи ми е жал за децата които в момента са от 1 до 10 годишна възраст те ще са свидетели на краят. Това което се слу4ва с природата е описано в Библията. Катаклизмите тепърва предстоят.
1
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни учени говорят за глобално затопляне, други - за ледников период. Природата е непредсказуема. Бъдещето ще покаже.