Лично Тереза Мей вече ще води Brexit

Било важно кабинетът й да е добре организиран
7
Лично Тереза Мей вече ще води Brexit
Снимка: Reuters, архив

Британският премиер Тереза Мей заяви, че занапред тя ще води преговорите с Брюксел по напускането на ЕС, а министерството за Брекзит ще работи по подготовката на Великобритания за излизането й от съюза, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Още по темата
Специално звено в канцеларията на премиера през последните месеци играеше все по-значителна роля в процеса на подготовка за Брекзит и днешното съобщение прави официално това прехвърляне на отговорности, отбелязват агенциите.

"Изключително важно е това правителство да се организира по най-ефикасния възможен начин за излизането на Великобритания от ЕС. Аз ще водя преговорите с ЕС, като министърът за Брекзит ще ми е заместник. Министерството за Брекзит ще продължи да води цялата подготовка на правителството за напускането на ЕС: вътрешнополитическа подготовка както за сценарий със, така и за сценарий без споразумение, цялата необходима нормативна база и подготовка за преговорите по бъдещите отношения с ЕС", заяви Мей.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тереза Новичок ще води нещо нанякъде само незнае какво и накъде. Единственото ясно е че Рашките са й дали Новичока.
5
2
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
Вместо с глупавият Брекзит да се занимава,да беше водила английските национали на световното.Пак се изложиха като кифладжии без кифли.и кръчмар без кебапчета.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мейчето ше опердашим на тъмно в парка. Нека се позовава на Истамбулската конвенция. Ха ха ха, На тъмно не се вижда. Ха ха.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шехерезада Мей ще разказва приказки и за Брексит, не само за Новичок ;)))
2
1
 
10
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
"Лично Т.Мей ще води преговорите за Брекзит"Вече съм сигурен,че в Англия е имало руска химическа атака!Само че не с Новичок,а с Дурачок.Правителството и Т.Мей са най-тежко пострадали.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лично Тереза Мей вече ще води Brexit."---Каква Тереза Мей, бе!Лично Бойко Борисов вече ще води Brexit!